р.Янтра_Моста на Драганово_уклей

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
daniel_g
разбира нещата
разбира нещата

р.Янтра_Моста на Драганово_уклей

Мнение от daniel_g »

Та да ви разкажа за днешния си излет на р.Янтра.

От миналат седмица бях решил да търся миролюбиви риби в района на Горна Оряховица, по р.Янтра , защото отзиви за корекциите просто нямаше ( риболова на щука визирам), а и в това топло време незнаех дали ще е благосклонна да взема живи рибета :)

От петък вечер бях запланувал излета да е до с.Драганово ( моста преди селото ) и че ще търся уклей и червеноперка .

Рано сутринта минах през рибарскот магазинче и се запасих с 50гр. бял червей и моята любима захранка на Fil***r Ягода и Коноп ( според мен подходяща за всякакъв вид рибоци) , към 9,30 бях на реката и както винаги намяше доста добри места , та се заех да си направя едно, като пооскубах доста бодили по брега, а след това и умесих част от захранката с 2-3 шепи пясък , като добавих и половината от белия червей към нея. Така излгеждаше "базата" :arrow:
Изображение
Доста понапече този ден, но това още повече активизира уклея :arrow: Изображение

Линията ми бе не много тънка, в очакване на някои друг кефал , но уви такъв нямаше. Кука 12, повод - 0.12 , плувка - 0,5гр, основно 0,14.

След малко по стабилно първоначално захранване , започнаха да излизат доста прилични по размер уклеи и по-едно време вече живарника беше така :arrow: Изображение
И към 4 реших да приключвам, като "на око" уклеите в живарника бяха около кило :arrow:
Изображение
и още една снимка ;)
Изображение

Накрая съдбата на всичките беше една - с бира и картофки!
Утре на същото място , по същото време . Пак ще ги морим ;)
Аватар
bigfisherman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от bigfisherman »

Евала колега ... и аз утре мисля да забягвам на някъде, още се двоумя на къде. Мерси за инфото. Наслука!
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Daniel,по принцип как е скобара в Янтра като популация ,стръв на която е активен в този сезон , а и през останалото време на годината?
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Браво, на мен зимния по Янтра винаги ми е бил труден :oops:

За захранката пробвай, на Ван Дер Енде, River Ace + галета за обем
лятото ефекта е неописуем точно за Янтра, по един пакет ми е стигал лятото, за сега даже и половин може да стигне.
С тази захранка съм правил по 7-8 кг уклей :shock: .
Аватар
icko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от icko »

Ха здравейте!
И аз малко да понапиша за драгановските уклеи.
В събота около 9.30 ми звънна Даниел и ми каза ,че е на моста и мисли да скубе уклейци /по нашемо белявици/.Мислих да отида с него ,но за жалост неотложни задачи свързани с един стар Симсон ми попречиха и можах да отида да го вида чак към 3.30 следобед.Направи ми впечатление, че на реката лови само той и то в темпо присъщо за лятото.Дори напъплих телескопа му и аз извадих 4-5 рибета.Моментално взех решение да отида в неделя и аз да си начеша крастата.
Към 10.30 бях на бойна позиция до един дядо от селото та да си правим компания.Към водата полетяха първите топчици жито и захранка /някакъв боклук ЕСТИ ,но свърши отлична работа :D / и веселбата започна :lol: .Отначало лових с основа 0.16, повод 0.14 и кука 14 намер.Хванах десетина рибоци и след 10 празни кълванета реших да взема крупни мерки.
Повод 0.08, основа 0.12 и кука 18 намер.Е вече бях царя на белявиците, почти нямаше празно кълване и до 13.30 бях уловил 41 броя от сребърните рибки само на бял червей.По пътя срещнах Даниел който тъкмо идваше към реката и се надявам и той да е останал доволен и да напише някои ред за неделния излет.
За мераклиите бих казал да се заредят с пакет подходяща захранка много финни линии и късмет.
Правете си кефа пускайте, обратно дребните риби и пазете природата чиста.
Наслукаааааа!
Honda-CBR-919-FIRE BLADE
Пали гумите,не душата си!
BURN RUBBER NOT YOUR SOUL...!
Аватар
daniel_g
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel_g »

Неделното посещение на този вир на Янтра мина със същия успех както и събота. Малко захранка, много уклей. Но този път съдбата на улова беше, всички обратно в реката :) Пре достатъчно ми бяха тези от събота. Иначе супер риболов се получи този уикенд независимо от дребните размери на улова :) да се надяваме, че до другата седмица реката ще се избистри и ще даде и др рибоци освен уклей.
bkd

Daniel,по принцип как е скобара в Янтра като популация ,стръв на която е активен в този сезон , а и през останалото време на годината?
Ами като беше по-студено хванах няколко прилични екземпляра на торен червей , на янтра на моста на Д.Оряховица - като последното инфо че тези дни пак са хванати единични броики , а също и някои др морунаж.
Като беше по студено , чувах че го ловят по вировете м/у Търново и Горна , на бял червей , но така и не можах да проверя достоверна ли е информацията .

Поздрави и наслука на всички. :wink:
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Достоверна е!Вчера късно след обяд бях над моста на Първомайци,под енергосекция.За час и половина извадих три кефала и два скобара-прилични по размери.Стръв-бял на грозд/3бр/.Колегата си поигра на торен и бодна каракуда.Явно няколкодневното затопляне си каза своето.
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Браво, Дака!! Добре си ги надърпал, евала :!:
Я виж какъв хубав уклей имаш под ръка, а ти обикаляш Дунавите с Цено за щука :roll: Остави го да се мъчи сам ;) :lol: :lol: :lol:
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

Абе що не ги запази тез уклей от неделята аз за такава стръв пари давам. :lol: :lol: :lol:
Маитап. Браво супер риболов аз с тез щуки направо заспах на реката в събота. Голяма скука. :? Ма тук не излиза уклеи, не мога да си обясня как на Янтра излиза по Огоста неще. :shock:
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

Евала и от мен.
За моста на Драганово имам инфо ,че под моста(не знам вие къде точно сте били) има извадени няколко хубави щуки-1,5-2кг.Хората са хвърляли на рибка за кефал и са имали 3-4 скъсвания,докато се усетят че това е щука.Става въпрос за преди 2-3 седмици.Сега не знам.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”