Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

р.Янтра_Моста на Драганово_уклей
- daniel_g
- разбира нещата
р.Янтра_Моста на Драганово_уклей
Та да ви разкажа за днешния си излет на р.Янтра.
От миналат седмица бях решил да търся миролюбиви риби в района на Горна Оряховица, по р.Янтра , защото отзиви за корекциите просто нямаше ( риболова на щука визирам), а и в това топло време незнаех дали ще е благосклонна да взема живи рибета
От петък вечер бях запланувал излета да е до с.Драганово ( моста преди селото ) и че ще търся уклей и червеноперка .
Рано сутринта минах през рибарскот магазинче и се запасих с 50гр. бял червей и моята любима захранка на Fil***r Ягода и Коноп ( според мен подходяща за всякакъв вид рибоци) , към 9,30 бях на реката и както винаги намяше доста добри места , та се заех да си направя едно, като пооскубах доста бодили по брега, а след това и умесих част от захранката с 2-3 шепи пясък , като добавих и половината от белия червей към нея. Така излгеждаше "базата"

Доста понапече този ден, но това още повече активизира уклея

Линията ми бе не много тънка, в очакване на някои друг кефал , но уви такъв нямаше. Кука 12, повод - 0.12 , плувка - 0,5гр, основно 0,14.
След малко по стабилно първоначално захранване , започнаха да излизат доста прилични по размер уклеи и по-едно време вече живарника беше така

И към 4 реших да приключвам, като "на око" уклеите в живарника бяха около кило

и още една снимка

Накрая съдбата на всичките беше една - с бира и картофки!
Утре на същото място , по същото време . Пак ще ги морим
От миналат седмица бях решил да търся миролюбиви риби в района на Горна Оряховица, по р.Янтра , защото отзиви за корекциите просто нямаше ( риболова на щука визирам), а и в това топло време незнаех дали ще е благосклонна да взема живи рибета

От петък вечер бях запланувал излета да е до с.Драганово ( моста преди селото ) и че ще търся уклей и червеноперка .
Рано сутринта минах през рибарскот магазинче и се запасих с 50гр. бял червей и моята любима захранка на Fil***r Ягода и Коноп ( според мен подходяща за всякакъв вид рибоци) , към 9,30 бях на реката и както винаги намяше доста добри места , та се заех да си направя едно, като пооскубах доста бодили по брега, а след това и умесих част от захранката с 2-3 шепи пясък , като добавих и половината от белия червей към нея. Така излгеждаше "базата"

Доста понапече този ден, но това още повече активизира уклея

Линията ми бе не много тънка, в очакване на някои друг кефал , но уви такъв нямаше. Кука 12, повод - 0.12 , плувка - 0,5гр, основно 0,14.
След малко по стабилно първоначално захранване , започнаха да излизат доста прилични по размер уклеи и по-едно време вече живарника беше така

И към 4 реших да приключвам, като "на око" уклеите в живарника бяха около кило

и още една снимка

Накрая съдбата на всичките беше една - с бира и картофки!
Утре на същото място , по същото време . Пак ще ги морим

- bigfisherman
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Ха здравейте!
И аз малко да понапиша за драгановските уклеи.
В събота около 9.30 ми звънна Даниел и ми каза ,че е на моста и мисли да скубе уклейци /по нашемо белявици/.Мислих да отида с него ,но за жалост неотложни задачи свързани с един стар Симсон ми попречиха и можах да отида да го вида чак към 3.30 следобед.Направи ми впечатление, че на реката лови само той и то в темпо присъщо за лятото.Дори напъплих телескопа му и аз извадих 4-5 рибета.Моментално взех решение да отида в неделя и аз да си начеша крастата.
Към 10.30 бях на бойна позиция до един дядо от селото та да си правим компания.Към водата полетяха първите топчици жито и захранка /някакъв боклук ЕСТИ ,но свърши отлична работа
/ и веселбата започна
.Отначало лових с основа 0.16, повод 0.14 и кука 14 намер.Хванах десетина рибоци и след 10 празни кълванета реших да взема крупни мерки.
Повод 0.08, основа 0.12 и кука 18 намер.Е вече бях царя на белявиците, почти нямаше празно кълване и до 13.30 бях уловил 41 броя от сребърните рибки само на бял червей.По пътя срещнах Даниел който тъкмо идваше към реката и се надявам и той да е останал доволен и да напише някои ред за неделния излет.
За мераклиите бих казал да се заредят с пакет подходяща захранка много финни линии и късмет.
Правете си кефа пускайте, обратно дребните риби и пазете природата чиста.
Наслукаааааа!
И аз малко да понапиша за драгановските уклеи.
В събота около 9.30 ми звънна Даниел и ми каза ,че е на моста и мисли да скубе уклейци /по нашемо белявици/.Мислих да отида с него ,но за жалост неотложни задачи свързани с един стар Симсон ми попречиха и можах да отида да го вида чак към 3.30 следобед.Направи ми впечатление, че на реката лови само той и то в темпо присъщо за лятото.Дори напъплих телескопа му и аз извадих 4-5 рибета.Моментално взех решение да отида в неделя и аз да си начеша крастата.
Към 10.30 бях на бойна позиция до един дядо от селото та да си правим компания.Към водата полетяха първите топчици жито и захранка /някакъв боклук ЕСТИ ,но свърши отлична работа

Повод 0.08, основа 0.12 и кука 18 намер.Е вече бях царя на белявиците, почти нямаше празно кълване и до 13.30 бях уловил 41 броя от сребърните рибки само на бял червей.По пътя срещнах Даниел който тъкмо идваше към реката и се надявам и той да е останал доволен и да напише някои ред за неделния излет.
За мераклиите бих казал да се заредят с пакет подходяща захранка много финни линии и късмет.
Правете си кефа пускайте, обратно дребните риби и пазете природата чиста.
Наслукаааааа!
Honda-CBR-919-FIRE BLADE
Пали гумите,не душата си!
BURN RUBBER NOT YOUR SOUL...!
Пали гумите,не душата си!
BURN RUBBER NOT YOUR SOUL...!
- daniel_g
- разбира нещата
Неделното посещение на този вир на Янтра мина със същия успех както и събота. Малко захранка, много уклей. Но този път съдбата на улова беше, всички обратно в реката
Пре достатъчно ми бяха тези от събота. Иначе супер риболов се получи този уикенд независимо от дребните размери на улова
да се надяваме, че до другата седмица реката ще се избистри и ще даде и др рибоци освен уклей.
Като беше по студено , чувах че го ловят по вировете м/у Търново и Горна , на бял червей , но така и не можах да проверя достоверна ли е информацията .
Поздрави и наслука на всички.

Ами като беше по-студено хванах няколко прилични екземпляра на торен червей , на янтра на моста на Д.Оряховица - като последното инфо че тези дни пак са хванати единични броики , а също и някои др морунаж.bkd
Daniel,по принцип как е скобара в Янтра като популация ,стръв на която е активен в този сезон , а и през останалото време на годината?
Като беше по студено , чувах че го ловят по вировете м/у Търново и Горна , на бял червей , но така и не можах да проверя достоверна ли е информацията .
Поздрави и наслука на всички.

- ceno cenov
- разбира нещата