Монтаж за Шаран на дъно за начинаещ .

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Rsg1f1
новобранец
новобранец

Монтаж за Шаран на дъно за начинаещ .

Мнение от Rsg1f1 »

Здравейте колеги . От доста време мисля да пробвам усещането на риболов на шаран и най-накрая реших да действа . Обаче нещата не са ми много ясни в общи линии знам какво ми е нужно за тъкъма , но до там . Та ако няко е така добър да ми напише за шаранчета около 5 кг каква кука , влакно . Също не ми е ясно какво преставлява прословутия косъм на който се закача стръвта ?

-----------
И малко извън темата Тези снимки които поства на мен не ми се зарежда само се върти и до там каква може да е причината да не ми ги зарежда ?
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Re: Монтаж за Шаран на дъно за начинаещ .

Мнение от Ачо ♣ »

Rsg1f1 написа:.........Та ако няко е така добър да ми напише за шаранчета около 5 кг каква кука , влакно . Също не ми е ясно какво преставлява прословутия косъм на който се закача стръвта ?........
Разгледай тези теми :arrow: http://forum.nariba.com/viewforum.php?f=127
Rsg1f1 написа:.И малко извън темата Тези снимки които поства на мен не ми се зарежда само се върти и до там каква може да е причината да не ми ги зарежда ?
А по този въпрос чети тук :arrow: http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=10&t=56083
:arrow: http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=10&t=47347
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
nickky kollew

Мнение от nickky kollew »

Здравей, най лесно е да проваш със капанче.
1. Действа
2. Не е сложно
3. ГОТИНО Е :Д
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

И как се прави това капанче ? И на мен ми стана интересно.
Аватар
nikolaiiliew
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от nikolaiiliew »

По моя край капана го праят с 3 куки около 1 или 2 плочки кюспе. Ама шаро кат са бодни и на трите, кат скъса и после му висят 3 куки на устата :axe: :axe: :axe:
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
Аватар
genov_eng
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от genov_eng »

Колеги, стига с тия капани и хиляди куки. Има си законови разпоредби. Като сте решили да се занимавате с нещо - прочетете първо "правилата". Да пита някой, според мен, е простено, но да му отговарят колеги от форума, с подобни предложения и съвети, е несериозно. Вярно, че тия "джаджи" се продават по магазините, но хората там разчитат на печалба. Като се прави нещо да бъде "както трябва"!
Вчера бях за риба на един водоем около Пловдив и като гледам половината "рибари" намятали по 5-6 дънарки. Основно "на пружина" и "чепаре" с долна тежест. Всяко второ засичане (че и повече) е с късане, защото куките (и пружините) са вързани директно на основното влакно. Водоема държи едри екземпляри. Половината си плуват, евентуално, с пружина или оловна тежест. Интересното е, че и на арендатора не му пука. Интересна работа. Някак си не е красиво. Така мисля. Там освен риба си ловиш и такъми :)
Успех!
Гено Генов
Изображение
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

Тези крайности ги виждаме навсякъде.Страст да наловиш повече от останалите.За мен риболова е вид удоволствие и пружината я вадя, когато не върви на плувка или да проверя за наличие на по-едри екземпляри.Удоволствието да реагираш на трептенето на плувката е голямо.Борбата с извадения екземпляр - също.
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”