Избор между няколко макари

Модератори: Павел Иванов, sestrata

monka7a
новобранец
новобранец

Избор между няколко макари

Мнение от monka7a »

Здравейте. Търся макара за лек спининг и понякога мачов риболов, с две думи нещо универсално. Колебая се между няколко макари, ако може да ми препоръчате най - добрата от тях, също така да ми кажете предимствата и недостатъците им. Търся нещо до най - много 60 лева.

Първо се бях спрял на това:
SHIMANO Alivio , но след това се разколебах защото това са най - евтините макари от тази марка.

Другата макара която ми хареса е тази:
Okuma Safina PRO

И накрая, най - много отзиви намерих за тази Тика:
Tica Cambria
Тя ми се струва най - добрия избор от тези макари, но четох , че слабото им място било в пружината на скобата и много лесно се връщала или чупела :?

Та ако може да ми кажете към кое да се насоча и защо,или ми препоръчайте някоя, направо да я вземам, че вече ми писна да се колебая. Всичките ще ми вършат една и съща работа накрая, но не мисля всяка година да сменям макари!
Поздрави!
bobinh0
новобранец
новобранец

Re: Избор между няколко макари

Мнение от bobinh0 »

Колега ryobi ecusima щях да ти препоръчам имаше я на 64-5 лв,но гледам че са и вдигнали цената 70+,ако не ти идва скъпичка смятам че е доста по добър вариант от по горе изброените.Успех с избора
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от begleca_sv »

SHIMANO Alivio не ти препоръчвам пълни боклуци са а това е най-здравата макара за най-малко пари лично аз не съм си копувал но във форума я препоръчваха !

http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... -Winder-EU
Обичам природата, но не само на картинка !!!
Аватар
Chr74
новобранец
новобранец

Мнение от Chr74 »

А защо не пробваш тази http://captainhook.bg/%D0%9C%D0%B0%D0%B ... D-9BB.html
брат ми лови с нея и имаме няколко много успешни излета. Има много плавен ход, добре реди влакното, не прави бради с монофил 0,16 и е на добра цена.
Надявам се да съм ти бил полезен :D
Аватар
muerter
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от muerter »

Ако мислиш ,че за тези пари ,ще намериш макара без недостатьци -значи живееш на друга планета :D
Моето мнение е ,грабвай Tica и заминавай за риба.Аз имам макара от сьщият ценови клас и марка ,която 4та година ми служи безотказно и досега не сьм и намерил какьвто и да било недостатьк. Като лично според мен (надявам се да не ме заядат привьржениците на ..... :D ) марката превьзхожда по качество и дьлголетие ненужно прехваленото Рйоби.

пп: Обзалагам се ,че мачьт Cambria vs Ecusima след 3-4 години употреба ще е в полза на Tica :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Вьпреки разликата от 20 кинта.
На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!
Аватар
daniel defoe
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel defoe »

По-добре се поогледай насам и натам, кой какви употребявани макари от по-висок клас е обявил за продажба :wink:
ИзображениеИзображение ИзображениеИзображение
Изображение
Аватар
muerter
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от muerter »

daniel defoe написа:По-добре се поогледай насам и натам, кой какви употребявани макари от по-висок клас е обявил за продажба
Много добьр сьвет :D

пп:сьжалявам за спама ,но Defoe ми припомни много хубави години ,поздравче :D
[youtube1]<object width="420" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/niA5HEDg_AA?ve ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/niA5HEDg_AA?version=3&hl=bg_BG" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!
Аватар
баш_майстора
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от баш_майстора »

от няколко месеца лангъркам една Okuma Safina PRO размер 025
ползвам я за лек спининг и съм доволен
единствения и недостатък е че се продава само с една шпула :roll:
иначе е много лека реди добре и има относително плавен ход (все пак говорим за макара от 50 лева)
тва с втората употреба особено при макарите си е нож с две остриета
може да си вземеш нещо наистина читаво на добра цена но може и да попаднеш на абсолютен боклук :roll:
аз лично бих си купил макара от форума само от продавач когото познавам
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
monka7a
новобранец
новобранец

Мнение от monka7a »

Ами аз постоянно следя форума за по читава макара, обаче реших че предпочитам да си взема нова, защото както "баш_майстора" каза: "тва с втората употреба особено при макарите си е нож с две остриета".
За сега отново се насочвам към Тиката... ще изчакам още малко за да видя какво друго ще кажат колегите! :) :)

п.с. Благодаря на всички за бързите отговори! :D
Аватар
bobopeli
Модератор
Модератор

Мнение от bobopeli »

muerter написа: Моето мнение е ,грабвай Tica и заминавай за риба.
+1
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
Аватар
robber_79
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от robber_79 »

Здравей колега , за първи път си позволявам да давам мнение във форума.. но и аз като теб търсих универсална макара . От моето скромно впечатление за съотношение цена-качество Daiwa Crossfire 3000 - с тази съм хващал почти всичко без сом и бял амур !! Шаран над 5 kg. и щука 75 см . ползвам я вече 3-та година , за дъно , плувка... и от тази година за спининг . Не знам само дали може да и се сложи плетено влакно .
monka7a
новобранец
новобранец

Мнение от monka7a »

robber_79 написа:Здравей колега , за първи път си позволявам да давам мнение във форума.. но и аз като теб търсих универсална макара . От моето скромно впечатление за съотношение цена-качество Daiwa Crossfire 3000 - с тази съм хващал почти всичко без сом и бял амур !! Шаран над 5 kg. и щука 75 см . ползвам я вече 3-та година , за дъно , плувка... и от тази година за спининг . Не знам само дали може да и се сложи плетено влакно .
И тази макара беше между другите от които се чудех, но се отказах от нея поради същата причина както за Шиманото, това са едни от най - евтините им макари, и си мисля, че не са толкова "среден клас" както другите за по 50 лева. :wink:
Но щом я ползваш вече 3-та година ми се струва, че мисленето ми е грешно и е доста надеждна макара... :)
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Нищо скъпо няма да ти препоръчам,ама няма такава до 60 лв,която в еднакво добра степен да става и за спинингов риболов,и за истински мач-риболов.Някакъв компромис се явява Тика Камбрия -ще бъде супер за непретенциозен лек спининг и временно средно добро решение за истинския мач-риболов.Ако приемаш стратегически съвети,вземи си Камбрията,но само за спининг-риболова,а за мач-риболова събери още 60-70 лева мачова макара -среден клас.Тъй като при мен истинския мач-риболов не е приоритетен,на мач-пръчката съм сложил една яка мач-макара "Джаксън",на която цената беше петдесет и няколко лева.
Аватар
A.S.H
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от A.S.H »

Здравей,
ползвал съм кратко Tica Cambria LE 2500 и определено макарата си има много достойнства, но проблемът и беше, че не реди добре влакното и най-вероятно няма да може да се ползва с плетено влакно :wink: За другия модел Камбрия не мога да кажа нищо тъй като не съм го ползвал, нека други колеги да се включат.
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

monka7a написа:Здравейте. Търся макара за лек спининг и понякога мачов риболов
robber_79 написа:Daiwa Crossfire 3000
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Това е макара за сом,но не и за лек спининг... :!: :!: :!: :!: :!:
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”