Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Избор между няколко макари
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Избор между няколко макари
Здравейте. Търся макара за лек спининг и понякога мачов риболов, с две думи нещо универсално. Колебая се между няколко макари, ако може да ми препоръчате най - добрата от тях, също така да ми кажете предимствата и недостатъците им. Търся нещо до най - много 60 лева.
Първо се бях спрял на това:
SHIMANO Alivio , но след това се разколебах защото това са най - евтините макари от тази марка.
Другата макара която ми хареса е тази:
Okuma Safina PRO
И накрая, най - много отзиви намерих за тази Тика:
Tica Cambria
Тя ми се струва най - добрия избор от тези макари, но четох , че слабото им място било в пружината на скобата и много лесно се връщала или чупела
Та ако може да ми кажете към кое да се насоча и защо,или ми препоръчайте някоя, направо да я вземам, че вече ми писна да се колебая. Всичките ще ми вършат една и съща работа накрая, но не мисля всяка година да сменям макари!
Поздрави!
Първо се бях спрял на това:
SHIMANO Alivio , но след това се разколебах защото това са най - евтините макари от тази марка.
Другата макара която ми хареса е тази:
Okuma Safina PRO
И накрая, най - много отзиви намерих за тази Тика:
Tica Cambria
Тя ми се струва най - добрия избор от тези макари, но четох , че слабото им място било в пружината на скобата и много лесно се връщала или чупела

Та ако може да ми кажете към кое да се насоча и защо,или ми препоръчайте някоя, направо да я вземам, че вече ми писна да се колебая. Всичките ще ми вършат една и съща работа накрая, но не мисля всяка година да сменям макари!
Поздрави!
Re: Избор между няколко макари
Колега ryobi ecusima щях да ти препоръчам имаше я на 64-5 лв,но гледам че са и вдигнали цената 70+,ако не ти идва скъпичка смятам че е доста по добър вариант от по горе изброените.Успех с избора
- begleca_sv
- кандидат преподавател
SHIMANO Alivio не ти препоръчвам пълни боклуци са а това е най-здравата макара за най-малко пари лично аз не съм си копувал но във форума я препоръчваха !
http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... -Winder-EU
http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... -Winder-EU
Обичам природата, но не само на картинка !!!
А защо не пробваш тази http://captainhook.bg/%D0%9C%D0%B0%D0%B ... D-9BB.html
брат ми лови с нея и имаме няколко много успешни излета. Има много плавен ход, добре реди влакното, не прави бради с монофил 0,16 и е на добра цена.
Надявам се да съм ти бил полезен
брат ми лови с нея и имаме няколко много успешни излета. Има много плавен ход, добре реди влакното, не прави бради с монофил 0,16 и е на добра цена.
Надявам се да съм ти бил полезен

- muerter
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ако мислиш ,че за тези пари ,ще намериш макара без недостатьци -значи живееш на друга планета
Моето мнение е ,грабвай Tica и заминавай за риба.Аз имам макара от сьщият ценови клас и марка ,която 4та година ми служи безотказно и досега не сьм и намерил какьвто и да било недостатьк. Като лично според мен (надявам се да не ме заядат привьржениците на .....
) марката превьзхожда по качество и дьлголетие ненужно прехваленото Рйоби.
пп: Обзалагам се ,че мачьт Cambria vs Ecusima след 3-4 години употреба ще е в полза на Tica

Вьпреки разликата от 20 кинта.

Моето мнение е ,грабвай Tica и заминавай за риба.Аз имам макара от сьщият ценови клас и марка ,която 4та година ми служи безотказно и досега не сьм и намерил какьвто и да било недостатьк. Като лично според мен (надявам се да не ме заядат привьржениците на .....

пп: Обзалагам се ,че мачьт Cambria vs Ecusima след 3-4 години употреба ще е в полза на Tica

Вьпреки разликата от 20 кинта.
На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!
- daniel defoe
- разбира нещата
По-добре се поогледай насам и натам, кой какви употребявани макари от по-висок клас е обявил за продажба 

- muerter
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Много добьр сьветdaniel defoe написа:По-добре се поогледай насам и натам, кой какви употребявани макари от по-висок клас е обявил за продажба

пп:сьжалявам за спама ,но Defoe ми припомни много хубави години ,поздравче

[youtube1]<object width="420" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/niA5HEDg_AA?ve ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/niA5HEDg_AA?version=3&hl=bg_BG" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!
- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
от няколко месеца лангъркам една Okuma Safina PRO размер 025
ползвам я за лек спининг и съм доволен
единствения и недостатък е че се продава само с една шпула
иначе е много лека реди добре и има относително плавен ход (все пак говорим за макара от 50 лева)
тва с втората употреба особено при макарите си е нож с две остриета
може да си вземеш нещо наистина читаво на добра цена но може и да попаднеш на абсолютен боклук
аз лично бих си купил макара от форума само от продавач когото познавам
ползвам я за лек спининг и съм доволен
единствения и недостатък е че се продава само с една шпула

иначе е много лека реди добре и има относително плавен ход (все пак говорим за макара от 50 лева)
тва с втората употреба особено при макарите си е нож с две остриета
може да си вземеш нещо наистина читаво на добра цена но може и да попаднеш на абсолютен боклук

аз лично бих си купил макара от форума само от продавач когото познавам
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Ами аз постоянно следя форума за по читава макара, обаче реших че предпочитам да си взема нова, защото както "баш_майстора" каза: "тва с втората употреба особено при макарите си е нож с две остриета".
За сега отново се насочвам към Тиката... ще изчакам още малко за да видя какво друго ще кажат колегите!
п.с. Благодаря на всички за бързите отговори!
За сега отново се насочвам към Тиката... ще изчакам още малко за да видя какво друго ще кажат колегите!

п.с. Благодаря на всички за бързите отговори!

+1muerter написа: Моето мнение е ,грабвай Tica и заминавай за риба.
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
- robber_79
- ще става разбирач
Здравей колега , за първи път си позволявам да давам мнение във форума.. но и аз като теб търсих универсална макара . От моето скромно впечатление за съотношение цена-качество Daiwa Crossfire 3000 - с тази съм хващал почти всичко без сом и бял амур !! Шаран над 5 kg. и щука 75 см . ползвам я вече 3-та година , за дъно , плувка... и от тази година за спининг . Не знам само дали може да и се сложи плетено влакно .
И тази макара беше между другите от които се чудех, но се отказах от нея поради същата причина както за Шиманото, това са едни от най - евтините им макари, и си мисля, че не са толкова "среден клас" както другите за по 50 лева.robber_79 написа:Здравей колега , за първи път си позволявам да давам мнение във форума.. но и аз като теб търсих универсална макара . От моето скромно впечатление за съотношение цена-качество Daiwa Crossfire 3000 - с тази съм хващал почти всичко без сом и бял амур !! Шаран над 5 kg. и щука 75 см . ползвам я вече 3-та година , за дъно , плувка... и от тази година за спининг . Не знам само дали може да и се сложи плетено влакно .

Но щом я ползваш вече 3-та година ми се струва, че мисленето ми е грешно и е доста надеждна макара...

-
- кандидат преподавател
Нищо скъпо няма да ти препоръчам,ама няма такава до 60 лв,която в еднакво добра степен да става и за спинингов риболов,и за истински мач-риболов.Някакъв компромис се явява Тика Камбрия -ще бъде супер за непретенциозен лек спининг и временно средно добро решение за истинския мач-риболов.Ако приемаш стратегически съвети,вземи си Камбрията,но само за спининг-риболова,а за мач-риболова събери още 60-70 лева мачова макара -среден клас.Тъй като при мен истинския мач-риболов не е приоритетен,на мач-пръчката съм сложил една яка мач-макара "Джаксън",на която цената беше петдесет и няколко лева.
Здравей,
ползвал съм кратко Tica Cambria LE 2500 и определено макарата си има много достойнства, но проблемът и беше, че не реди добре влакното и най-вероятно няма да може да се ползва с плетено влакно
За другия модел Камбрия не мога да кажа нищо тъй като не съм го ползвал, нека други колеги да се включат.
ползвал съм кратко Tica Cambria LE 2500 и определено макарата си има много достойнства, но проблемът и беше, че не реди добре влакното и най-вероятно няма да може да се ползва с плетено влакно

- maranzika
- сериозен играч
monka7a написа:Здравейте. Търся макара за лек спининг и понякога мачов риболов
robber_79 написа:Daiwa Crossfire 3000