Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Река Хаджийска 18.07
- Rapala_Team
- разбира нещата
Река Хаджийска 18.07
Здравейте и от мен колеги .. най-накрая да отида и аз за риба това лято
Зарибен от темата на Наско за Щуките ... бях решил да отида .. но не за щука а за каквото има .
обадих се до сливен и на другият ден въдицата и такъмите ме чакаха в Еконта да си ги взема
нямах търпение да отида но си викам нека да е на другият ден ... Станахме сутринта с Жената в 8 часът имаше бойната задача да прави закуска докато аз намеря рибарския магазин .. както и да е не ми трябваше много да го търся ... попитах човека къде да ме орентира да отида каза ми 2 3 места ... купих само 1 пакет захранка който в последствие даже не ми беше нужен ... 1 кутийка бял и 1 кутийка торен ..
9 и 30 бях готов за път .... запалих мотора .. качих жената отзад и след 3 минути бях на мястото
а то кво място зад мене хотели.. пред мене хотели а рекичката си течеее
нямах търпение да заметна не издържах вече ... Ползвах 3 гр. плувка тип Буре 0.14 основно и 0.12 повод .. кука номер 16
.. сложих веднага 2 4ервея и на първото изтичане червеноперка .. викам ахаа ясно ще ги мъча яко ... и така почти на всяко изтичане имах кълване от дребни червеноперки и кефалчета ... имах само 3 4 по едри червеноперки ... каракуда така и не хванах ... довечера ще сменя мястото много искам да хвана каракуда там
.. захранка използвах около 300 грама
защото нямаше смисъл рибата си беше там ... седях 4ас 4ас и нещо и жената почна да напира да си ходим че и било жега .. за 1 час рибовлов равносметката е над 40 рибки
които разбира се си плуват пак обратно ...
Снимки имам в галерията защото поради не честото ми влизане съм забравил как става Финта с качването ....
Довечера пак отивам .. както и всеки ден
Дано успея да излъжа така желаните от мен каракуди .. ако някой колега знае такова каракудозавърско място да ми пише 

CARP FISHING 

- Бай Гого- Сиромаха
- кандидат преподавател
Re: Река Хаджийска 18.07
Браво Рапалка..Гледам станал си голем мъжага вече.. 

Здравей колега,
пробвай на хляб, нямам спомен да съм вадил червеноперки там, и аз също не съм ползвал захранка.
Поздрави и успех с караконджолите!
пробвай на хляб, нямам спомен да съм вадил червеноперки там, и аз също не съм ползвал захранка.
- Rapala_Team
- разбира нещата
Това бях взел ама Жената го забравиSikov написа:Здравей колега,

CARP FISHING 

- Г-н За Един Ден
- новобранец
Кажи ми, кажи, бедний народе,
кой те в таз рабска люлка люлее?
Тоз ли, що спасителят прободе
на кръстът нявга зверски в ребрата,
или тоз, що толкоз годин ти пее:
"Търпи, и ще си спасиш душата?!"
кой те в таз рабска люлка люлее?
Тоз ли, що спасителят прободе
на кръстът нявга зверски в ребрата,
или тоз, що толкоз годин ти пее:
"Търпи, и ще си спасиш душата?!"
Браво батка- заял си се тия каракуди и ще ги намериш
. Пробвай на троха(рошава), свали дълбочината, не изтичай, а задържай
Нищо не ти пречи докато си скубеш перки, да хвърлиш и една щукарка - само, че пусни тежеста на дъното, изпъни линията с тапата и остави повода да се върти около оста някъде по средата между дъното и тапата и с ход нагоре-надолу около 20 см.
Имай предвид, че в населената част реката поема канализацията на някои хотели и е Рио де лайнейро, но това не би трябвало да пречи на каракудата- напротив, а за щуката- незнам
Аз пробвам в по- отдалечени участъци.Наслука!

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- Rapala_Team
- разбира нещата
Мерси колега .. само че трябва пак да се обаждам до сливен за още въдици .. макар че като съм на река мразя да ловя с повече от 1 пръчкаnaskobo написа:Браво батка- заял си се тия каракуди и ще ги намериш. Пробвай на троха(рошава), свали дълбочината, не изтичай, а задържай
Нищо не ти пречи докато си скубеш перки, да хвърлиш и една щукарка - само, че пусни тежеста на дъното, изпъни линията с тапата и остави повода да се върти около оста някъде по средата между дъното и тапата и с ход нагоре-надолу около 20 см.
Имай предвид, че в населената част реката поема канализацията на някои хотели и е Рио де лайнейро, но това не би трябвало да пречи на каракудата- напротив, а за щуката- незнам
Аз пробвам в по- отдалечени участъци.Наслука!

CARP FISHING 

за караконджули- вземаш пружинка от стара запалка, разтягаш я , така че,разстоянието м-у витките да стане около1 мм, отрязваш 6-7 мм и я нанизваш на кука с къса дръжка номер 10- 12 . правиш от мек хляб топче,и го премачкваш хубаво около спиралата от пружинката на куката . лягаш на дъното само с повода и дебнеш.наслука
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Много красиви риби аз мога да ви издъня една тайна за риболов на каракуда и шаран обаче ако ми позволи админа да напиша нова тема 

Риболова е хоби.Наслука 

-
- научил се да хвърля
пробвай царевичка за таранките колега !
- antivik
- кандидат преподавател
То и според закона си е така - на река 1 сопа, но спазването му си е избор на всеки.Rapala_Team написа: Мерси колега .. само че трябва пак да се обаждам до сливен за още въдици .. макар че като съм на река мразя да ловя с повече от 1 пръчкано може да пробвам с една щукарка .. довечера ако имам време ще отида да ги пробвам на троха както каза .. дано този път е по интересно
![]()
Иначе поздрави за улова, а за каракудата трябва да се търси по-дълбокото от това дето са перките/стига да я има/ има и много други тънкости, но те са според зависи мястото/в различни райони - различно

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Колега ако имаш такъми за щука пробвай ги, има ги в изобилие, а на сладка царевичка от кутия излизат доста прилични шаранчета до към 2 - 2,5 кг. Наслука!!!