ЧУДНО МЕСТЕНЦЕ

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Желаете ли да има подфорум "китно местенце" където всеки може да сподели къде му е най приятно да лови риба.

Анкетата свършва на Сря Фев 28, 2007 10:37 pm

Желая.
28
88%
Не желая.
0
Няма гласували
Все ми е тая.
4
13%

Общо гласове: 32

Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

ЧУДНО МЕСТЕНЦЕ

Мнение от AL KAPONE »

:D РИБАРИ, иска ми се да споделя с вас за едно приказно местенце край Хасково, където природата е все още е девствена и рибата живее и се размножава без бракониерски набези!
Местото, за което ще ви разказвам е рака на гърба на село Орлово на 10 километра от Хасково. Месните и казват Орловската река, но това си е едно блато от порядъка на 3-4 километра със затворена екосистема. Друг ориентир за реката, който мога да ви дам е, че се намира зад язовир Книжовник.
Сега направо да разказвам за водоема:... През пролетта когато се топят снеговете, нивото на язовир Книжовник се вдига и едрите шаранови риби и каракудени пасажи имат възможност да преминат в топлите води на блатото и да хвърлят хайвера си . Когато настъпва началото на лятото и водите започнат да се отдръпват рибата се завръща във язовира, но по закона на природата невероятно много риба отказва да се върне обратно и остава във малката река.
За рибата!.... За всеки любител на ПЛУВКАТА ще е истинско удоволствие да изкара няколко часа под върбите. Аз лично ходя през почивните дни рано сутрин от 7 до 10,11 часа, за да хвана сутрешната активност на рибата .
Каракудата удря на всеки 10 -15 минути като разбира се въобще не си дава зор да дърпа влакното и да се спасява! Хваща се на торен и бял червей, хлябче и по рядко на царевица. Рибите са по 200 – 300 – 400 грама, като най интересното е, че като си хванеш хубаво местенце - каквато излезе първата такива са и останалите, за да смениш размера на рибата трябва да смениш и мястото на водоема.
При малко подготовка и подбрана захранка може да привикаш и Шаранчета. Те варират от 500 грама до 1 килограм. Търсят царевица и задължително захранка, като ви казвам че не са много едри, но съпротивата при изваждането която оказват е истинско удоволствие. За хранилки и други шаранджйски хитрини не може да става и дума поради силно обраслото дъно и невъзможността да се замята на далеч защото максималната ширина на реката е около 8-9 метра а дълбочината е около 2 метра в най широките участъци. С две думи плувката е решението и ако решите да пробвате местенцето, носете повече защото както споменах заблатената рекичка прибира доста от наличните такъми на рибарите. Единствения хищник в блатото който съм хващал е Костура. Улавя се супер рядко на червей и е доста дребен. Явно, че обича по големи и по чисти от към растителност язовири защото не расте и не се размножава активно както другата риба.
За най запалените има и една чудна риба наречена Лин или Блатна пъстърва.
Тази риба може да амбицира въдичаря до лудост ( поне така изглеждат рибарите, които виждам да я търсят). Ще ви разкажа как работят запалените за да привлекат и уловят някой единичен екземпляр! Захранката е най - важна, тя настървява лина, когато съдържа парченца от стръвта, или по точно режат торен червей на много ситно и го бъркат със готови смески от магазините плюс мътна кал от самото блато. Захранката я правят почти течна като обясняват, че така не се получава плясък във водата и не стряска рибата. Вади се само на много едър торен червей и много тишина! Стои скрит в папратите по брега в много плитки и кофти местенца. Но затова пък някой хванели обикаля и търси рибарите по реката да се хвали..... Уловеният екземпляр който аз видях беше около 500 грама и много красив ( лъскав и дебел като все едно че е лакиран с лак за дърво ), дядото който го разнасяше каза че е улавял и изпускал по килограм че и два. Аз никога не съм хващал Лин но смятам да се пробвам след като се подготвя с необходимата захранка и търпение през някой от следващите ми посещения на водоема. Съжалявам че точно тази неделя не си носех апарата за да снимам рибата която ме впечатли и накара да завидя на стария майстор.
Сега пак за Водоема : За няколко часа се лови около 3-4 килограма каракуда и шаран, сред чудна природа и спокойна вода, която е почти със нулево течение през лятото. Плувките които използвам са малки около 2-2,5 грама, куките са шаранджийски 4-6 номер със тънко влакно. Монтажа всеки може сам да импровизира на място понеже трябва да види дали има / течение, дълбочина, растителност и т-н./ на избраното от него място. Подготовката вкъщи е излишна понеже всеки път водоема е леко променен......
Ако моето предложение Ви заинтересува и решите да похвърляте на водоема до Орлово не търсете захранка за каракудата – тя е навсякъде и похапва от всичко!

Пожелавам успех на всички.........

В ПРИРОДАТА ХИШНИЦИТЕ УБИВАТ САМО ЗА ДА СЕ НАХРАНЯТ А НЕ ЗА ДА ПОКАЖАТ ЧЕ СА ПО СИЛНИ! :smt039
Последно промяна от AL KAPONE на Вто Май 15, 2007 8:42 am, променено общо 4 пъти.
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
GODFATHER
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Чудно местенце

Мнение от GODFATHER »

пратих ти лично съобщение!!!!
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

МИНАЛАТА ГОДИНА ПРЕДИ МАЙ НЯМАШЕ АКТИВНОСТ НА РИБАТА И НЕ ЗНАМ ДАЛИ ЩЕ ОСТАНЕШ ДОВОЛЕН!
НО ТАЗИ ГОДИНА ПЪК НЯМА ЗИМА И МОЖЕ И ДА ИМА УЛОВ.....
ОТ МАЙ ДО ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ НА ЕСЕНТА ЩЕ СЕ ИЗКЕФИШ НА КАРАКУДЕН РИБОЛОВ, НЕ Е ВКУСНА НО ПЪК Е ЗАБАВНО ДА ИМА УДАРИ ПРЕЗ 5 МИНУТИ!

НЕ САМ ХОДИЛ ОТ ОКТОМВРИ И НЕ ЗНАМ ЗА НИВОТО! КОГАТО И ДА ХОДИТЕ НОСЕТЕ МНОГО ПЛУВКИ ДА НЕ ВИ Е ЯД ЧЕ СИ ТРЪГВАТЕ ЩОТО СА СВЪРШИЛИ ТАКЪМИТЕ!
КАЗВАМ ВИ ПРОБВАЙТЕ ЛЯТОТО ЗА 100%
ПОЗДРАВ И УСПЕХ
saksi
фен клуб-скобар

място

Мнение от saksi »

Много хубаво си го написал,колега.Може би трябваше да си го запазиш в тайна.

p.s. А беше хубаво място,китно и тихо :cry: :cry:
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

АКО ВСЕКИ ОТ НАС СЪБИРА ПО МАЛКО БОКЛУК КАТО СИ ТРАГВА И ВРЪЩТА РИБАТА ВЪВ ВОДОЕМА ЩЕ НОСИ РАДОСТ НА ВСИЧКИ! ДЪЛГИ ГОДИНИ!
КРАЙНО ВРЕМЕ Е РИБАРИТЕ ДА СМЕ ПО ОТГОВОРНИ ЗА ДА МОЖЕ ЕДИН ДЕН
И НАШИТЕ ДЕЦА ДА ХОДЯТ ТАМ! КАДЕТО СА НИ ВОДИЛИ НАС!!!!!!!

ВОДОЕМИТЕ СА БЪЛГАРСКИ И НИЕ СМЕ ОТГОВОРНИ ЗА ТЯХ А НЕ ДЪРЖАВАТА! :? :(

02\98511504 . Дайте да сигнализираме за браконери и мръсни корумпирани горски И АЗ ще го направя. :axe:
БОВСКИЯТ КОРМОРАН
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от БОВСКИЯТ КОРМОРАН »

Изображение

ЕТО ВИ СНИМКА ОТ СУТРИНТА ХАХАХАХАХ :smt119
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

аз пьк се чудя и мая и на двата типа хора дето видях тук-пьрвите-които СПОДЕЛЯТ(евала) и вторите-които СЕ КРИЯТ(пак евала)...не за друго,ами в моята практика,когато сьм споделил нещо толкова прекрасно винаги после е ставало кофти,а когато не сьм го правил,винаги пак ми е ставало кофти...шибано,долно и завистливо племе сме-това си е истината :lol:
п.с. толкова невероятно звучи,че чак се чудя как не са го отарашили още това место-имайки впредвид на кво се нагледах в неделя на струма... :wink:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
Carp Master
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Carp Master »

Тц-тц-тц красота :x Направо си е яко да си хващаш там :lol:
Изображение
Разговор в къщата на рибар:
- Откъде се връщаш? - пита го съпругата му.
- От язовира!
- А къде е рибата?
- В него ...
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

:smt042 Тая снимка не ми прилича на това което аз съм ви показал!
върби и тополи си има доста пък и блатото си е дълго не е гьолче.....
гледай галериите на рибарите, дано се включи някой от Хасково да каже какво става там сега!

Пък на колегата, който се чуди защо има хора като мен, които искат да споделят нещо хубаво с другите искам да кажа достатъчно ни е трудно и кофти през седмицата че едвам чакаме събота и така търсим каде да разпуснем че сме във форома даже и на работа!
Ако ние, които ползваме нета и новите технологии не се организираме и не започнем да уважаваме природата и не предприемаме нищо когато видим набези и тараш по водоемите то ние сме по виновни пред тези след нас.............
рибарлъка е болест от която сме болни и няма лек..... :partyman:
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

аз се чудя не само що има хора като теб, приятелю ,а и що НЕМА хора като теб-ако не си загрял....ама ние тука-по София сме си помяри и ловим само по дупките на улиците :lol: от мен сьвет-не си раздухвай местенцето,чото от тьпаци после нема...да го намериш!!!!наслука,пич и браво за красивото описание-некой ден и аз ще ида там :lol:
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Батка има си място за вицоветеМодерирано!!!
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

аз ведньж така разказах за едно место и освен псувни друго не получчих....оттогава спрех с тия работи...секи сам да се оправя,нали? :roll:
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

МОДЕРИРАНО!!!
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

чудно местенце

Мнение от Диканаров »

Колега Ангел123, свалям Ви шапка! Това, което сте описали е прекрасно! Никога не съм бил в този раьон, защото ми е бил далече и не съм имал роднини или приятели за да го посетя. Сега съм заинтересован и ако тръгна да посетя язовир Ивайловград/ Не съм бил само на Дуранкулашкото, Шабленското езеро и на Ивайловград/ ще се опитам да отделя време и за него. Сега си мечтая за седмица свободно време. Ще ми е много приятно да се запознаем! Ако идвате към София се обадете! Имаме сбирка на 22.02. Заповядайте! :lol:
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

:?:
Последно промяна от AL KAPONE на Чет Фев 14, 2008 2:35 pm, променено общо 1 път.
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”