Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Работа за непълнолетни
Модератор: dantho.mihov
Работа за непълнолетни
Здравейте, понеже брат ми иска да изкара пари и го интересува дали може да си намери някаква работа като той е на 17 ? не е проблем наще да му изкарат и пълномощно... някой ако знае какво, къде може да работи ще съм благодарен
Мерси 

-
- кандидат преподавател
Re: Работа за непълнолетни
Ники,сложна работа,първо трябва да се иска разрешение от съответната Инспекция за охрана на труда,пък тя го дава само за работа при такива работодатели,които си плащат всички такси,вноски и данъци.Ако се хване на работа при който и да е,няма да има трудов договор,съответно няма никакви гаранции,че ще му платят на братчето нещо...
Точно в това е въпросът - баща ми, жив и здрав, е доста издигнат в обществото и тези връзки не са му проблем , той каза намерим ли си работа , другото да оставим на него - за това се обръщам към вас ;(INCUBUS написа:Ники,сложна работа,първо трябва да се иска разрешение от съответната Инспекция за охрана на труда,пък тя го дава само за работа при такива работодатели,които си плащат всички такси,вноски и данъци.Ако се хване на работа при който и да е,няма да има трудов договор,съответно няма никакви гаранции,че ще му платят на братчето нещо...
-
- кандидат преподавател
Тъй,тъй,аз пък ти го казах от законова гледна точка-не че и аз не съм достатъчно издигнат в т.нар"общество",ама нали се мъчим да ставаме правова държава,че и същински европейци? 

- Vid
- кандидат преподавател
Никой работодател който е с акъла си не взема на работа непълнолетни, дори да са налице всички тапии от инспекция и пр.. Че защо да го прави, като има достатъчно пълнолетни безработни? Простата причина е, че след такова назначение половината държавни институции почват да "му дишат във врата".
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- кандидат преподавател
Да-а-а,и при един недобросъвестен "сигнал"му съсипват бизнеса,в надпреварата да го проверяват,наказват административно и да го съдят...Щото сме изключително развита правова европейска държава с интензивна охрана на труда и защита на правата на малолетните и непълнолетните...
- Vid
- кандидат преподавател
Много точно казаноINCUBUS написа:Да-а-а,и при един недобросъвестен "сигнал"му съсипват бизнеса,в надпреварата да го проверяват,наказват административно и да го съдят...Щото сме изключително развита правова европейска държава с интензивна охрана на труда и защита на правата на малолетните и непълнолетните...

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Хаха :Д прави сте и двамата , но има работи от сорта да раздаваш листовки и такива работи ... но не съм много запознат - просто съм имал приятелчета които са работили 3 дена с печалба от 60 лева... все тая, ще чака пълнолетие :ДVid написа:Много точно казаноINCUBUS написа:Да-а-а,и при един недобросъвестен "сигнал"му съсипват бизнеса,в надпреварата да го проверяват,наказват административно и да го съдят...Щото сме изключително развита правова европейска държава с интензивна охрана на труда и защита на правата на малолетните и непълнолетните...И да допълня, за да бъде всичко ясно - проверката на правата и условията на работа на непълнолетните прераства неминуемо в пълна проверка на всички работещи във фирмата, която води и до проверки от други бюрократични институции... и бизнеса страда, доколкото е останал такъв де... Та оттам е мисълта ми - да назначиш непълнолетен е все едно да си сложиш таралеж в гашите и всеки ден със кеф да си сядаш на него
Може би все ще се намери някой мазохист, който да го направи