Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Помощ:Сервиз за двигатели Briggis & Stratton
Модератор: dantho.mihov
-
- ще става разбирач
Помощ:Сервиз за двигатели Briggis & Stratton
Колеги,
Джуркам в нета, ама не успявам да открия това, което ми е необходимо.
Става дума за блокирал двигател Briggis & Stratton - 5 конски сили от мотофреза... Запален без масло и арееее....
Не зная дали въобще може да се ремонтира или пък колко би излязал ремонта, но още повече не зная дали в София има надежден сервиз за тая техника.... Иначе външно по двигателя няма никакви счупвания и т.н....
Та ако някой знае за такъв сервиз ще съм благодарен да сподели.
Мерси предварително
Джуркам в нета, ама не успявам да открия това, което ми е необходимо.
Става дума за блокирал двигател Briggis & Stratton - 5 конски сили от мотофреза... Запален без масло и арееее....

Не зная дали въобще може да се ремонтира или пък колко би излязал ремонта, но още повече не зная дали в София има надежден сервиз за тая техника.... Иначе външно по двигателя няма никакви счупвания и т.н....
Та ако някой знае за такъв сервиз ще съм благодарен да сподели.
Мерси предварително

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Re: Помощ:Сервиз за двигатели Briggis & Stratton
не съм официален сервиз ,но мога му върна живота (доста такива съм оправил)има възможност да го върнем на тоя свят без купуване на чаркове(с малко подръчни материяли и много талант,който е в излишък)
0879 314 337 Иван
0879 314 337 Иван
Колкото по-добър джип караш,
толкова повече трябва да ходиш ,за да повикаш човека с трактора.
https://www.facebook.com/466042410074126
Вярвам,че колегата ще ти помогне.Ако нещо се "запече" работата обаче,то на сточна гара,зад
магазина на" Агротехника" има сервиз за тея мотори.Техника се казва Христо.Някъде му имам визитката.Успех!!
магазина на" Агротехника" има сервиз за тея мотори.Техника се казва Христо.Някъде му имам визитката.Успех!!
-
- ще става разбирач
Много благодаря на всички отзовали се
Аз звънях на разни представителни сервизи в София, единия от които е зад Двореца на децата. Супер тъпо и неориентирано към клиента отношение
Прогнози за много скъпи части, щото двигателя бил спрян от производство преди повече от 10 години
Направо се бях отчаял, щото машинката не е моя, а братото я беше "хакнал"
Трябваше бързо да намеря човешко решение....
И наистина открих - на една ръка разстояние. Комшията ми в родния ми град...автомонтьор знаел им цаката. Ей златни ръце има тва момче - без каквито и да е други части възстанови двигателя, пали, работи държи обороти - перфектен отново
И всичката работа му отне по-малко от половин ден и струваше ТОЧНО
20 лева
Щастлив съм... хем двигателя е върнат към живот и ще върши работа, и на второ място - за пореден път се убеждавам, че в София всякакви видове сервизи са гадни хрантутници
( Не важи за колегата keymaker - сигурен съм
)

Аз звънях на разни представителни сервизи в София, единия от които е зад Двореца на децата. Супер тъпо и неориентирано към клиента отношение

Направо се бях отчаял, щото машинката не е моя, а братото я беше "хакнал"

И наистина открих - на една ръка разстояние. Комшията ми в родния ми град...автомонтьор знаел им цаката. Ей златни ръце има тва момче - без каквито и да е други части възстанови двигателя, пали, работи държи обороти - перфектен отново

И всичката работа му отне по-малко от половин ден и струваше ТОЧНО

Щастлив съм... хем двигателя е върнат към живот и ще върши работа, и на второ място - за пореден път се убеждавам, че в София всякакви видове сервизи са гадни хрантутници

Счетоводе, вероятно на Киимейкъра,но най-вече на мен ми е любопитно как се ремонтира"запекъл", от липса на масло двигател, без замяна на блокиралите части с нови?
И колко време ти гарантира монтъора,че ще работи двигателя след намесата на "златните му ръце"??
И колко време ти гарантира монтъора,че ще работи двигателя след намесата на "златните му ръце"??
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
става ,става, ремонтира се ,биелата е алуминиева ,а вала стоманен ,между двата материяла не става спойка ,когато се отлепят по правилния начин и се почисти каналчето за мазане мотора изкарва 90%от оставащия му ресурс, невероятно ,но факт!
Всички биели са алуминиеви,ама кво става с лагера на биелата в случая?
-
- ще става разбирач
gogibo, нищо не разбирам от такива работи и нямам никаква идея какво и как е направил майстора
Знам само и единствено, че двигателя стоя блокиран около две години, закарах му го и сега бръмчи и върви
Евала на момчето!!!
Най вероятно keymaker знае и обясни доста добре какво може да му се случи на този двигател при блокиране от липса на масло и какво и как може да се оправи

Най вероятно keymaker знае и обясни доста добре какво може да му се случи на този двигател при блокиране от липса на масло и какво и как може да се оправи

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
на тия биели няма лагер тя самата е лагер и съотетно консуматив.
ефекта е като при прегрял двутктов двигател за резачка ,там буталото е от алуминиева сплав (почти същата като на въпросната биела) та тая сплав има по-голямо температурно разширение и идва момент когато заради него блокира след изстиване и отлепване от цилиндъра или в случая вала тя е пак със същия размер като преди блокажа (щото е изстинала и се е свила)
ефекта е като при прегрял двутктов двигател за резачка ,там буталото е от алуминиева сплав (почти същата като на въпросната биела) та тая сплав има по-голямо температурно разширение и идва момент когато заради него блокира след изстиване и отлепване от цилиндъра или в случая вала тя е пак със същия размер като преди блокажа (щото е изстинала и се е свила)

- Don4o_62
- учете се от него
каква е тая биела без лагер,на какво се върти по чопа,но да приемем че се е получило задиране,нали трябва да се разглоби и да се шлайфа,но после зглобяването не е на хаваята си,не ли се центрова на стенд ще мята,щом за 20 кинта са го оправили,значи просто не е имало поражения и се е разминало ръчно със ситна шкурка
,кой знае,интересна работа
ако може колегата да пита другия майстор каква е била причината,че имам познат със същия проблем,дядо му не видял че няма масло и ......айдеее
,сега стой и прахолясва 

ако може колегата да пита другия майстор каква е била причината,че имам познат със същия проблем,дядо му не видял че няма масло и ......айдеее

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти