фидер за река

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
pojara28
фен клуб-скобар

фидер за река

Мнение от pojara28 »

Здравейте пускам темата защото едно, че изчетох горе долу вс изписано във форумите и вместо да стигна до някакъв извод съвсем се обърках . Та искам да взема фидер 3.90 или повече, който да работи добре с финни такъми. Фидера ми трябва за риболов на река. Не знам какво повече да искам от фидера, но ще ви кажа какво не искам сега използвам един на 360 със бърз строй - откача ми ръката при вадене на риба имам чувството, че ако не са му върховете е по добре да го побия в градината вие се сещате за какво. Не че не ловя и с него но искам нещо по-добро. Бюджет - 200лв +-. Моля да коментират само хора които имат реални впечатления а не теоретични.
скобара е риба проклета
Изображение
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: фидер за река

Мнение от stich »

Добре е да уточниш какво разбираш под фин такъм и горе долу при какви условия и на кои реки ще ловиш с фидера.

Иначе това от мен:

Garbolino Squd Super

http://shop.fishbg.org/index.php?main_p ... ucts_id=65

Гарбото с горен тест от 150гр е доста "мека" пръчка.
Според мен параболик най-удачен за по-едри риби на затворен водоем.
На реката при по-нормални условия ще изпиташ невероятно удоволствие с този прът,но при малко по-силно течение в работно положение ще стои доста сгънат,което не е болка за умиране...Могат да се ползват по-тънки влакна,но под 0,22мм мисля е излишно изтъняване.

Изображение

Focus Sicret Feeder

http://shop.fishbg.org/index.php?main_p ... ts_id=3297

Фокуса с горен тест от 125гр е чувствително по-стегнат от гарбото,но в никакъв случай не е кол.
По-тънък диаметър на дръжката,което придава красив вид на фидера.Удобен захват и удоволствие от риболова.
За мен по-удачния вариант за нормални условия на река.Също може да се ползва с тънки влакна,а за по нервно засичащите и до 0.30мм основно ще понесе.

Тези фидери от които малко или много съм разочарован няма да ги споменавам,
освен ако не бъдат препоръчвани в темата.

Дано съм бил полезен!
Изображение
Аватар
pojara28
фен клуб-скобар

Мнение от pojara28 »

точно там е проблема хоресах го тоя фидер на фокус. Но до колкото знам новия внос вече не е точносъщия фидер. Предния съм го държал и наистина е това което търсех. Сегашния не знам дали е такъв. Живея в благоевград и ректа е струма течения стабили особено през пролетта и есента. Тук няма много избор и за това питам, а и чета че ако е фидер трябва да е дайва шимано или нещо подобно. За основно влакно полцвам и ще продължа да ползвам плетено за това искап фидера да е като жив. Като казах финни такъми имах в предвид монтажа и повода.
скобара е риба проклета
Изображение
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Изображение
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

Ако от тук не можеш да си избереш фидер не знам от къде другаде...

http://shop.fishbg.org/index.php?main_p ... Path=25_41
Изображение
Най добрите са тук
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

За река си избирай фидер над 3,90м това после ще ти позволи да ползваш по-финни такъми с по-леки хранилки, а марката си е личен избор.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Аватар
boreto1
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boreto1 »

http://www.fishingline-bg.com/index.php ... cPath=1_35
Те има модели -разгледай,консултирай се ,и си избери модел ,а от каде ще си го вземеш -варианти бол
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”