водоемите

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
gorgoon54
новобранец
новобранец

водоемите

Мнение от gorgoon54 »

К :!: леги някой може ли да даде информация за платените водоеми около БУРГАС и в кои наистина има риба.
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Платени водоеми има в Средец бившето Грудово,има щука,шаран,каракуда.До село Лъка има две язовирчета предимно шаран.Село Ябалчево до Руен,щука каракуда.До мин. сел.Черно море,амур шаран.До Черни връх.До село Банево.Има и други но не се сещам в момента.Но в момента не върви никаде.Средец е затворен до пролтта Ябалчево е кално и се върви пеш около 2 кил. :roll: :lol:
Аватар
gorgoon54
новобранец
новобранец

Мнение от gorgoon54 »

snegk написа:Платени водоеми има в Средец бившето Грудово,има щука,шаран,каракуда.До село Лъка има две язовирчета предимно шаран.Село Ябалчево до Руен,щука каракуда.До мин. сел.Черно море,амур шаран.До Черни връх.До село Банево.Има и други но не се сещам в момента.Но в момента не върви никаде.Средец е затворен до пролтта Ябалчево е кално и се върви пеш около 2 кил. :roll: :lol:
БЛАГОДАРЯ ЗА ИНФОРМАЦИЯТА :oops: :roll: :D
Аватар
РибаР
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от РибаР »

snegk написа:
Платени водоеми има в Средец бившето Грудово,има щука,шаран,каракуда.До село Лъка има две язовирчета предимно шаран.Село Ябалчево до Руен,щука каракуда.До мин. сел.Черно море,амур шаран.До Черни връх.До село Банево.Има и други но не се сещам в момента.Но в момента не върви никаде.Средец е затворен до пролтта Ябалчево е кално и се върви пеш около 2 кил.
Колко се плаща на язовирите на Грудово и на Ябълчево?
snegk

Мнение от snegk »

На Грудово се плаща 2лв независимо от броя на пръчките,шаранапо 2,20лв.таранката е бесплатна.За Ябълчево в момента нямам инфо.Успех :wink:
Аватар
Koleff

Мнение от Koleff »

snegk написа:На Грудово се плаща 2лв независимо от броя на пръчките,шаранапо 2,20лв.таранката е бесплатна.За Ябълчево в момента нямам инфо.Успех :wink:
На Грудово освен шарана по 2.20 лева, се плаща вече и каракудата по левче за килограм.
А за Ябълчево, днес говорих с арендатора, в момента не е разрешен риболова. Язовира е зарибен с шаранчета и се очаква през август месец да го пуснат за спортен риболов. Освен шаранчета от по 600 до по 2 килограма (последните рядко) традиционно излиза и каракуда. Чувал съм че са хващали и щуки но не съм виждал лично.

Някой има ли информация за платения язовир в Карнобат. какво излиза и какво се плаща?
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Аватар
vladimir1974
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: водоемите

Мнение от vladimir1974 »

Вчера бях на яз.Ябълчево с 3ма колеги.Хвърлихме около 10 дънни в дясно от Къщата и стената и аз взех директната 7ца и на стената/а там гол след гол/Въпреки неистовия вятър,на жито и бял 0.14 повод и 12кука плувка 1,5гр.Оставих дънните уж колегите да ги проверяват,но май ги бяха позанемарили.Захранки ползвахме какви ли не и за дънните и аз на стената/трапер/.Царевици....бол.За целия ден само единия колега хвана шарко 1,5кг на суха царевица с единичен монтаж/според мен най правилен,тъй като захранките събираха дребната риба/Аз се отчетох с 9,5кг каракуда въпреки силния вятър като в морето.Пазача каза,че само нашето шаранче е уловено днес.Довечера ще се събираме и аз ще го готвя и ще направя една снимка.Ето ме и мен обрулен от вятъра.Благодаря на Живко-модератора и Стронг от Айтос за инфото.
Изображение
kasmet
Аватар
vladimir1974
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от vladimir1974 »

Объркал съм ти ника Stront от Айтос благодаря все пак.А довечера ще кача и шарко.
kasmet
IvanIvanov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от IvanIvanov »

На Карнобат има щуки, аз лично хванах 2 (около кило, кило и двеста). Има и шарани, всякакви размери, започват от кило и петстотин до 4-5 кг, а входа е 5 лв на човек. :)
Рибата къща няма...
tkpopov
новобранец
новобранец

Мнение от tkpopov »

А може малко инфо за останалите водоеми? Имам предвид, "Мандрата" плюс устието на река Русокастренска, близо до село Константиново, "Бата (Ахелой)" и "Порой"? Там какво е положението?
slivnalia
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от slivnalia »

tkpopov написа:А може малко инфо за останалите водоеми? Имам предвид, "Мандрата" плюс устието на река Русокастренска, близо до село Константиново, "Бата (Ахелой)" и "Порой"? Там какво е положението?
Темата е за платени водоеми,а тези за който питаш май не са,и ако е така питай си в Бургаската тема, Моля :wink:
Изображение
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

gorgoon54 написа:К :!: леги някой може ли да даде информация за платените водоеми около БУРГАС и в кои наистина има риба.

Колега, моля те корегирай си заглавието спрямо правилата на форума :wink:

2.2 - Пускайте темите си в правилните раздели, като преди това проверявайте дали вече не съществува такава тема. Забранено е пускането на мнения, които не са свързани с темата (offtopic) . Слагайте ясни заглавия на темите. Заглавието на темата трябва да е свързано пряко и разбираемо с нейното съдържание. Пример за лоши заглавия са: ПОМОООЩ!!!!!,Помогнете!!!!!!, Гърция и др. подобни
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”