Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

И пак платики ...
И пак платики ...

Като гледам хората какви мрени почнаха да скубят по р.Искър, не виждам особен смисъл да ви занимавам с платиките от едноименния язовир, ноо..обичам го пустия язовир

Този път посрещам утрото на един залив известен със сериозни дълбочини и периодични риболовни слуки.
Придружен съм от двама представители на местната "стара школа', всеки от тях е бил неслучаен човек -единият в спорта, другият в администрацията, но живота ги перна и сега пенсионерстват по ...пенсионерски. Въдиците им са от периода 1980-90 г. , основното влакно о.25, поводи о.16, куки 0.10.Ползват нещо подобно на слайдери, които стоят наклонени на повърхността на водата и при кълване лягат изцяло или се изправят. Кепове не им трябват, захранка- около 2кг. собствено производство за цял ден Убедени са, че плаша рибата с моите около 10 кг. захранка и пляскане с топките. Тази разлика в школите е повод цял ден взаимно да се обвиняваме защо я няма рибата

Него ден предвещаваше лош риболов- пълнолуние и необичайно високо налягане. Водата е огледално спокойна, много бистра, сякаш мъртва, не се забелязва никаква игра на риба.Настанявам се по в дъното на залива , зареждам тежкия фидер с монтаж за шаран- хранилка "метод" и за стръв- ароматизирана царевица на косъм. Другият си е с класическият монтаж с кошничка(така и не се обади цял ден

ЗабелезАл съм, че ставам все по-добър с фидерите

Както се опасявах риболова вървеше тегаво . Първите три-четири часа само инцидентни бабки и маломерни костурчета. Пръв удари тежкия фидер, а понеже е с плетено влакно удари с разтрисане на стойката

Ама наистина беше много прозрачна вода-тук е поне 1.5 м дълбочина.
Първата серия от 4-5 платики между 0.5 и 1 кг. се появи чак към 3 следобяд на мача и свърши неочаквано бързо

Втората по-дълга и хубава серия с едри риби около килограм се завихри към 18 часа и продължи на приливи и отливи някъде до 20.30 , когато привърших захранката.Серия от риби-килограмки на мач - ето какво ме дърпа към язовира

Моите хора, (а и тези на отсрещния бряг) са пълно капо.Предлагам им поводи 0.10 с куки N 14, но не си нарушават правилата- те уклея го ловели с 0.12, та платиката....

-Ами тогава ме щракнете, вместо да скучаете

-

По-добре не питайте, какво стана с рибата

Разчитах, че никой няма да иска да я влачи нагоре по баира , но откъде се взе тая сила

Последно промяна от naskobo на Нед Авг 05, 2012 3:03 pm, променено общо 2 пъти.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- StoychevV
- разбира нещата
Re: И ПАК ПЛАТИКИ...
Хе хе чудно местенце със страхотни риби.Поздрави 

-
- научил се да хвърля
- nordf
- вече хвърля и на тежко
Браво! Хубави рибки.
И какво стана, накрая? Приятелите отмъкнаха рибата, като прасе блажен вестник
Няма спасение от старата школа. Аз съм израстнал край река и знам какво е, прибират всичко каквото се е закачило на куката “Щом се е хванала, значи не е малка ...“ - това им беше като девиз.

И какво стана, накрая? Приятелите отмъкнаха рибата, като прасе блажен вестник

Няма спасение от старата школа. Аз съм израстнал край река и знам какво е, прибират всичко каквото се е закачило на куката “Щом се е хванала, значи не е малка ...“ - това им беше като девиз.

БРАВО -страхотни платики!!!

- pacho109
- сериозен играч

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Наско,
Много са ти хубави темите,
Всеки път ги чета и тихичко се смея на лафовете ти
!
А такава е "старата школа" !
Капо остава, но повод 0.10 не слага !!!
То не го и виждат вече
!
Камо ли до го вържат
!
Много са ти хубави темите,
Всеки път ги чета и тихичко се смея на лафовете ти

А такава е "старата школа" !
Капо остава, но повод 0.10 не слага !!!
То не го и виждат вече

Камо ли до го вържат

Браво бе Насе, пак си ги наскубал тез гадини, а з пукам кюфтета на Говедарци, пукам..... вместо да хвана пътя към Искъра?
По-голям шаран от рибаря няма...
Насе, много арни места ми прай впечатление посещаваш напоследък, за куци подходящи ли са?

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
Разкошен риболов, разкошни снимки- както обикновено, разбира се!
Мястото изглежда перфектно, за простосмъртни достъпно ли е или трябват протекции? (мисля, че ми разбираш въпроса
)
Мястото изглежда перфектно, за простосмъртни достъпно ли е или трябват протекции? (мисля, че ми разбираш въпроса

- koda33
- разбира нещата
Чудесен репортаж ))) арни рибоци)))
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
- todkata
- новобранец
- Обратна връзка:
Koлега залива кадето сте ловили е забранено слизането до водата камоли да се лови риба,имайте го в предвид следващия път
Колега,todkata написа:Koлега залива кадето сте ловили е забранено слизането до водата камоли да се лови риба,имайте го в предвид следващия път
не би трябвало да е така. На втората панорамна снимка се вижда, че отсрещния бряг, които е по-близо до стената си беше зает от рибари. На нашия бряг бяхме само ние, но беше делничен ден.Наоколо има строежи, къщи, лодки.Уж незаконни, щяха да ги бутат, а бутнаха само на един професор порутеното бунгалото с нарочно докаран багер от София....
Всъщност благодаря на всички за вниманието и ласкавите коментари. Не споря за местата, някъде около вододайната са, посещавани са, не сме имали проблеми с охраната.Наблюдавам, че нивото пада, рибата се е дръпнала от устието и е по-надълбоко. Считам, че всяко едно място между 5-6 до 9-11 м. на дистанция 20-30 м.от брега е добро.Подходящо оръжие е мача, но това е прецизен риболов, нужен е малко опит.При правилна захранка, тишина и търпение не може да не дойдат..
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- todkata
- новобранец
- Обратна връзка:
Първия залив не знам кой е може би Околския,за втория го познавам добре и сте извадили късмет,че не са дошли старшините. Иначе добри платики сте направили,началото на август е много силно на язовира.