И пак платики ...

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

И пак платики ...

Мнение от naskobo »

Изображение

Като гледам хората какви мрени почнаха да скубят по р.Искър, не виждам особен смисъл да ви занимавам с платиките от едноименния язовир, ноо..обичам го пустия язовир :!: Все се каня -стига вече съм платичил, а мине-немине седмица и пак съм там. За разнообразие сменям само местата. И навсякъде -кристален въздух, свеж аромат на бор, а водата- водата всеки път и на всяко място е с различен нюанс на всички гами на синьото и зеленото до сивото. Само където в рибата няма голямо разнообразие-платики и пак платики- кога едри и от рубриката "гол след гол", кога малки и на границата на полукапота, но никога кръгла нула. За разнообразие -бабушки и костури.За сега опитите ми за по-сериозна риба са неуспешни ,но-има време :wink:

Изображение

Този път посрещам утрото на един залив известен със сериозни дълбочини и периодични риболовни слуки.
Придружен съм от двама представители на местната "стара школа', всеки от тях е бил неслучаен човек -единият в спорта, другият в администрацията, но живота ги перна и сега пенсионерстват по ...пенсионерски. Въдиците им са от периода 1980-90 г. , основното влакно о.25, поводи о.16, куки 0.10.Ползват нещо подобно на слайдери, които стоят наклонени на повърхността на водата и при кълване лягат изцяло или се изправят. Кепове не им трябват, захранка- около 2кг. собствено производство за цял ден Убедени са, че плаша рибата с моите около 10 кг. захранка и пляскане с топките. Тази разлика в школите е повод цял ден взаимно да се обвиняваме защо я няма рибата :wink: Имат си собствено виждане и за рибарската етика- не ползват забранени способи, пускат маломерните, но и 100 кг. риба да хванат ще я приберат, ще раздават, замразяват, мариноват, готвят, абе ще й видят сметката :oops: Добре, че не се случва често, но спомените им от предишни години още миришат на месо :axe: К'во да ги правиш- приятели :axe:

Изображение

Него ден предвещаваше лош риболов- пълнолуние и необичайно високо налягане. Водата е огледално спокойна, много бистра, сякаш мъртва, не се забелязва никаква игра на риба.Настанявам се по в дъното на залива , зареждам тежкия фидер с монтаж за шаран- хранилка "метод" и за стръв- ароматизирана царевица на косъм. Другият си е с класическият монтаж с кошничка(така и не се обади цял ден :mrgreen: ) Разчитам основно на мача, но понеже дълбочината е около 10 м. заменям любимият ми ваглер на "Гралусо" със слайдер"Сензор" 2+9 гр.

Изображение

ЗабелезАл съм, че ставам все по-добър с фидерите :D Където ми сочи погледа-там пада хранилката :!: И фу-у-у-уп, туп на отсрещния бряг :!: :lol:

Изображение

Както се опасявах риболова вървеше тегаво . Първите три-четири часа само инцидентни бабки и маломерни костурчета. Пръв удари тежкия фидер, а понеже е с плетено влакно удари с разтрисане на стойката :!: Бях убеден , че е шарко, но се оказа една банална платика, налапала някак си кука N 4 с 3 яки зърна царевица на косъма.
Ама наистина беше много прозрачна вода-тук е поне 1.5 м дълбочина.

Първата серия от 4-5 платики между 0.5 и 1 кг. се появи чак към 3 следобяд на мача и свърши неочаквано бързо

Изображение

Втората по-дълга и хубава серия с едри риби около килограм се завихри към 18 часа и продължи на приливи и отливи някъде до 20.30 , когато привърших захранката.Серия от риби-килограмки на мач - ето какво ме дърпа към язовира :!: :!:

Изображение

Моите хора, (а и тези на отсрещния бряг) са пълно капо.Предлагам им поводи 0.10 с куки N 14, но не си нарушават правилата- те уклея го ловели с 0.12, та платиката.... :| :?:

Изображение

-Ами тогава ме щракнете, вместо да скучаете :wink: ,.. Айде сега и как я пускам :!:

- :shock: :o :mrgreen: :finga: :drinkers: :butthead: ......

Изображениеа

По-добре не питайте, какво стана с рибата :oops: Някак си я сметнаха , че е около 9 кг., а ние сме трима и след като не я искам, значи е тяхна :lol: К'во да ги правя- приятели :!: ...
Разчитах, че никой няма да иска да я влачи нагоре по баира , но откъде се взе тая сила :shock:
Последно промяна от naskobo на Нед Авг 05, 2012 3:03 pm, променено общо 2 пъти.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
StoychevV
разбира нещата
разбира нещата

Re: И ПАК ПЛАТИКИ...

Мнение от StoychevV »

Хе хе чудно местенце със страхотни риби.Поздрави :drinkers:
ivanminkov1981
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ivanminkov1981 »

Бате Наско е голям както винаги ;)
Наслука :)
Изображение
NO PAIN,NO GAME!
Аватар
nordf
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nordf »

Браво! Хубави рибки.:smt023 :smt038
И какво стана, накрая? Приятелите отмъкнаха рибата, като прасе блажен вестник :smt003
Няма спасение от старата школа. Аз съм израстнал край река и знам какво е, прибират всичко каквото се е закачило на куката “Щом се е хванала, значи не е малка ...“ - това им беше като девиз. :smt042
Изображение
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

Супер резултат , и страхотен репортаж !!!
Върл Shimano фен!
Аватар
gstef
новобранец
новобранец

Мнение от gstef »

БРАВО -страхотни платики!!! :smt038 :smt038 :smt038
:partyman:
Аватар
pacho109
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pacho109 »

:prayer:
Изображение
Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

Наско,
Много са ти хубави темите,
Всеки път ги чета и тихичко се смея на лафовете ти :lol: !

А такава е "старата школа" !
Капо остава, но повод 0.10 не слага !!!
То не го и виждат вече :lol: !
Камо ли до го вържат :D !
Аватар
pacho69
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pacho69 »

Браво бе Насе, пак си ги наскубал тез гадини, а з пукам кюфтета на Говедарци, пукам..... вместо да хвана пътя към Искъра?
По-голям шаран от рибаря няма...
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Насе, много арни места ми прай впечатление посещаваш напоследък, за куци подходящи ли са?
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
Gosheto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Gosheto »

Разкошен риболов, разкошни снимки- както обикновено, разбира се!

Мястото изглежда перфектно, за простосмъртни достъпно ли е или трябват протекции? (мисля, че ми разбираш въпроса :) )
Аватар
koda33
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koda33 »

Чудесен репортаж ))) арни рибоци)))
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
Аватар
todkata
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от todkata »

Koлега залива кадето сте ловили е забранено слизането до водата камоли да се лови риба,имайте го в предвид следващия път
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

todkata написа:Koлега залива кадето сте ловили е забранено слизането до водата камоли да се лови риба,имайте го в предвид следващия път
Колега,
не би трябвало да е така. На втората панорамна снимка се вижда, че отсрещния бряг, които е по-близо до стената си беше зает от рибари. На нашия бряг бяхме само ние, но беше делничен ден.Наоколо има строежи, къщи, лодки.Уж незаконни, щяха да ги бутат, а бутнаха само на един професор порутеното бунгалото с нарочно докаран багер от София....

Всъщност благодаря на всички за вниманието и ласкавите коментари. Не споря за местата, някъде около вододайната са, посещавани са, не сме имали проблеми с охраната.Наблюдавам, че нивото пада, рибата се е дръпнала от устието и е по-надълбоко. Считам, че всяко едно място между 5-6 до 9-11 м. на дистанция 20-30 м.от брега е добро.Подходящо оръжие е мача, но това е прецизен риболов, нужен е малко опит.При правилна захранка, тишина и търпение не може да не дойдат..
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
todkata
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от todkata »

Първия залив не знам кой е може би Околския,за втория го познавам добре и сте извадили късмет,че не са дошли старшините. Иначе добри платики сте направили,началото на август е много силно на язовира.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”