Язовир Искър

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

vikosa
новобранец
новобранец

Язовир Искър

Мнение от vikosa »

Здравете колеги чувам много мнения и информация за Искъра . Наистина ли е висока водата? Има ли места за палатки? Как е риболова има ли риба? Благодаря Ви предварително.
usmiwka
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Язовир Искър

Мнение от usmiwka »

Бях преди 2 седмици след Щъркелово гнездо.Местата,на които миналата година съм опъвал палатка сега са под вода,не знам иначе как е било други години.Кълвяха иначе дребни платики(около шамар,не баш от най-дребните),всичките еднакви...и само това,друга риба освен платика не хванах(не броиме 2-3 костурчета по 100гр).Колегите около мен...същата работа.Лових на фидер.
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

Никой няма да ти даде инфо баце...200 000 софианци ходят там и никой не казва нищ0...
За това отиди до язовира и сам ще видиш нашествието ....където има 100 човека там е рибата..Във момента излизат яки платики...по заливите...
Изображение
Най добрите са тук
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

ribolovcho написа:Никой няма да ти даде инфо баце...200 000 софианци ходят там и никой не казва нищ0...
За това отиди до язовира и сам ще видиш нашествието ....където има 100 човека там е рибата..Във момента излизат яки платики...по заливите...
Точно заради броя софиянци дето ходят там ,смених язовира :wink: и открих колко време съм загубил там.А,това с "яките "платики си е мит,имам хора ходят постоянно ,но са много редки,повечето са дребни. :D В един язовир без зарибяване и слаб контрол ,нищо не става.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
lusienn
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

Епа тя рибата си мени мястото не седи при мрежарите.Абе Мите защо и ти си се боядисъл в тая отровно зелена боя-никой не ви търси пък вие се криете :D Е да ви кажа сега се лови каракуда по дигите-там мрежи не пускат.Костурчетата също са там.Платика на 6 метра дълбочина,къде е по тихо.Сома никой не го знае къде е,затова оцелява.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
kabaero
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kabaero »

Преди два дена се върнах от там . Осем дена бой на костур привечер и ако ти се занимава платички по педя. Виж в заливите на резервата е друго , влизах няколко пъти за по 5-6 часа и големите платики хич не са мит . Снимки не качвам щот не ми се занимава " тия дето ходят там знаят за какво става дума" . Риба има само че в дълбокото и студеното :lol: , на 200 метра пред вратите на резервата пуснахме живарник с бира и го извадихме малко по-студен от времето навънка.
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Огромната площ и наличието на забранени зони спасяват рибата .А що се отнася за платиката - популацията й според мен е ненужно голяма и подтиска другите видове от същата хранителна верига. Риболовът на платика излиза скъпичък и не е така лесен, както изглежда. Колегите са посочили къде да се търси, можеш да проследиш и темите ми в "Моят риболовен излет"- за жалост в повечето случаи се отнасят за платики.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

lusienn написа:....Сома никой не го знае къде е,затова оцелява.
Люси, пасарелските бракониери не мислят така :twisted: Отказаха се от мрежите( не заради ИАРА, а 'щото им се набиват тонове платика ) и сега зареждат комбайни точно където трябва :axe:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
kabaero
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kabaero »

Да , и аз видях пред "Будното око" тоя травестит , дето държи бунгалата как зарежда комбайн без въобще да се крие, точно пред скалите . Не съм звънял на никой щото никой не ебава да ти обърне внимание, даже и на 112.
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

lusienn написа:Епа тя рибата си мени мястото не седи при мрежарите.Абе Мите защо и ти си се боядисъл в тая отровно зелена боя-никой не ви търси пък вие се криете :D Е да ви кажа сега се лови каракуда по дигите-там мрежи не пускат.Костурчетата също са там.Платика на 6 метра дълбочина,къде е по тихо.Сома никой не го знае къде е,затова оцелява.
Люси и аз си нямам на представа защо съм изписан в зелено,други в друг цвят,трети също различно,ама не ме и интересува честно :wink: :D Не съм се качвал на язовира от година,смених мястото,но като говоря с колеги ,това дето чета за бракониери ,комбайни и т.н. си е май вярно.От познат около бунгалата на Филмовата ,също чух ,че новите проверяващи си държат лодката на Будното око понякога :?: :idea:
Изображение
lusienn

Мнение от lusienn »

Мите добро утро-лодката на новите не седи на Будното око.А ми кажи как се пази язовир толко голям от примерно 2 ма,като им се плаща за 8 часов трудов ден,а може и да не са там всеки ден а ги пратят другаде :roll:
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Добро утро Люси,знам къде им седи лодката,даже е останала едната само,другата са я пратили в Русе май.Но,е ясно че хората от базите се имат с тях,така беше и при предишния екип,виждали са го много колеги.Трябва си постоянен екип на язовира,говореше се че ще е така,но...явно кризата,реформите промениха нещата,а този модел е грешен.Някой да е чул за някаква дейност,хванати нарушители,бракониери по язовира скоро?Май умишлено искат да го заличат като интересен риболовен обект,не случайно в новия план на София е проектирано там да има аквапарк Искър.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”