Колеги кажете ми нещо повече за рибата "чудски сиг"

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

хито
новобранец
новобранец

Колеги кажете ми нещо повече за рибата "чудски сиг"

Мнение от хито »

Никога не съм ловил такова животно а ми е интересно да науча нещо повече за него пишете ако знаете нещо
Аватар
Cougar
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Колеги кажете ми нещо повече за рибата "чудски сиг&

Мнение от Cougar »

hito33 написа:Никога не съм ловил такова животно а ми е интересно да науча нещо повече за него пишете ако знаете нещо
Dokarano e ot Rusija i s nego e zariben Dospat, i mozhe bi oshte njakoj jazovir.

Pusturvova riba imashta malka usta i stigashta do dobri razmeri (4-5kg). Ne e obache taka aktivna kato pusturvite i za tova po-trudno se lovi. Na vsichkoto otgore se pridurzha kum po-dulboka voda. Mozhe bi na dupka v leda shte se lovi po-lesno zaedno s kostura.

V severna amerika e izvestna kato Whitefish. Bila vkusna.

Struvta trjabva da e malka a kordata tunka.
хито
новобранец
новобранец

чудски сиг

Мнение от хито »

Cougar да те попитам нещо чул съм че тази риба била кръстоска между шаран и пастърва има ли нещо вярно в това или е просто рибарски мит?
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от www.***.com »

Tazi riba ne e niakava krastoska, a si e otdelen vid pastarvova riba.
V BG se lovi uspeshno na Krichim. V Dospat ne sam chul nito niakoi da e vijdal, nito da e hvashtal. Sezona za lovene shte zapochne skoro .....ako ne sa i izvadeni parvite ekzempliari veche:wink:
хито
новобранец
новобранец

Мнение от хито »

Еи тук на едно място намерих малко инфо за тоз звяр http://www.fishbg.com/fish_detail.asp?id=33
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

"чудски сиг"

Мнение от ivan_yo »

аз съм го ловил на яз.Душанци. Имаше го до преди няколко години. Ловехмего от края на ноември до май месец.Лови се когато няма лед на дъно без оглед на дъбочината.Основно влакно 0.25мм повод 0.15мм и куки не по големи от 10номер и най важното лека шпионка. На лед/на дупка/същия повод и кука но на плувка а може и на блесни от тези за зимен риболов/мармишки/дълги са до5/6см наподобяват утежнена рибка със запоена на нея кука в единия край а на другия вирбел. къса пръчка влакно 0.15. спускаш блесната до дъното изапочваш с ритмично но не ряз ко повдигане на блесната на около 60см.тъй се лови и костур.А за на дънния монтаж най добра стръв е средно голям торен червей. НАСЛУКА!!!!
kalinanimal
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kalinanimal »

Тука пише доста подробно надявам се да ти е от полза.

http://oberon.cult.bg/Fish/Fish/Sig.html
дай рибо рибо дай
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

"ЧУДСКИ СИГ"

Мнение от ivan_yo »

И не е никаква кръстоска. забравих да напиша че за дънния монтаж повода е дълъг не помалко от 50см. а тежеста свободно движеща се по основношо влакно.Развъждан е изкуствено в България втакива станции в язовирите ИСКАР иДУШАНЦИ .Доколкото знам унас неможе да се възпроизвежда сам и живее ако оцелее до 12/15 г. :arrow: Смятам тази неделя да идана яз.Душанци откъм гара Копривщица с колата.
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

"Чудски сиг"

Мнение от ivan_yo »

Жоро, по горе съм писал че съм ловил и то не малко този сиг и затуй не ме питай дали съм го виждал. Виж колкото до това че и в българия някаде е успял да се възпроизведе малоко вероятно е, да се окажеш прав, и доно да си прав... :?: А ако можеш ми обясни на мен пък и на другите колеги риболовци как може да се възпроизведе ТОЛСТОЛОПА :P :P :P какъв е вашия ИСКАР????? или става дума за " от искаро по длабоко нема и от витоша по високо нема" ама и това дето го пишеш за толстолопа го нема!!!!!!!!! Така че Аз твоето мнение за толстолопа не го зачитам. :wink: аз съм съм от грКлисура и съм на 18км от яз.Душанци та затова ти казвам че съм ловил СИГ иго познавам изатуй ако си забелязал че на няколко места опоменавам този язовир,ако си навит някой път можем да се срещнем там и можем да уточним доста неща пък и ще се запознаем. Там идват доста софианци, дори и зимата на дупка. НАСЛУКАААА!!!! пък както решиш :idea:
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

"чудски сиг"

Мнение от ivan_yo »

Жоро много често споменавате като чета за тези отИАРА .да им съобщаваме това онова а защо като си както чувствам,много на ти/или се лъжа/не ги помолиш да изнасят по малко инфо по тези наши спорове пък и ние ще научим нещо от извора и няма да гадаем и ще сме по информирани. Като им сигнализираме им вършим горе доло половината работа та що не те на нас малко.Можеш да ги питаш зщо не гледат и по пазарите кой каква риба продава.Знаеш ли вчера в КРЛОВО напазара ми направи впечатление че продават ПЛАТИКА разни тъговци-арендатори от разни малки гиолчета а платика има само в яз.Жребчево иДушанци. Е хайде стига толкова съм ти дотягал дай да си говорим за Риба. Кат гледам зимата започва да се изявява и сигурно ще ни даде възможност да се качим на леда. Аз изпитвам страшно голямо удоволствие от риболова на дупка.Сигурно другата събота а може и неделя ще съм на леда на язДушанци.ГУСТООО :lol: :lol: :lol: НАСЛУКАААА НА ПРЪТ И НА КУКА ТРЪГВА :arrow: МЕ :lol: :lol: :twisted: :twisted: :twisted:
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivan_yo »

Трябваше да дам резултат от излет на Душанци, понеже бях казал че ще ходя на Душанци но кофтито време провали цялата ми нагласа и така и не отидох и немога да дам инфо.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

незнам

Мнение от chirusa_bg »

незнам защо спорите за тоя чудски сиг , като и без това вече свършва,
имам предвид че не се размножава по естествен път ,а едва ли някой ще седне да зарибява пак , а иначе на язовир Искър найстина са различни , защото е зарибявано няколко поредни години .
затова и по другите язовири кадето ги има са еднакви , а иначе съм го ловил и е мново симпатичен с много малка уста .
На Искър се лови предимно зимата , на торен преди даваше добре

Дано съм помогнал
чао и НАСЛУКА
Аватар
Николай Ангелов
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Николай Ангелов »

Много ми е чудно как така се хващат и риби по 300 гр. и такива по кило.Следва,че сига се размножава по естествен начин.Още един факт в защита - не е зарибявано с такава риба поне от 10 години.Е,риба на 10 години да тежи само 300 гр.???
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivan_yo »

Жоро благодарско за инфото за Душанци. :wink: Само искам да знам откъм гара Копривщица лие ходил,откъм с.Антон или с.Душанци.Язовира го познавам на пръсти и затуй ме интересува това закоето те питам. А ако той ходи там по често може поне визоално да се познаваме. :wink: :wink: ако той не те е канил никога на този язовир аз те каня....само кажи кога :?: :wink:
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivan_yo »

Днес бях на Душанци. Леда е 20см, а риба само бабошка. Даде добре .
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”