захранка

Модератор: Paublo_Eskobar

VANKO 73
новобранец
новобранец

захранка

Мнение от VANKO 73 »

как да си направя тесто за захранка на каракуда ? ОТ царевично брашно примерно
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Re: захранка

Мнение от dantho.mihov »

Тук четох една рецепта, която ми допадна и ще я пробвам. Ето я: Кипваш водата и слагаш в нея царевичното брашно, щипка сол, лъжичка захар и около 50-100 мл. олио /било по-добре със зехтин/.Добавя се и чаша пшенично брашно, махаш от котлона и се бърка до сгъстяване на сместта.Това тесто се омесва на ръка, като се добавя около половин хляб. На следващия ден на водоема ако има нужда част от него се омесва с още хляб.
chocho_lili
новобранец
новобранец

Мнение от chocho_lili »

Аз ползвам тази:
Отиваш в някое село, купуваш 1 чувал ярма, няколко пакетчета канела, слагаш малко хляб(докато спре да се троши) и си готов.Тази захранка никога не ме е подлъгвала.
Най-интересното е че често само аз успявам да хвана риби. Може да пробваш също и със степче ягода, ванилия или каквото друго ти хрумне. Ако ще ловя шаран също прибавям малко царевица и жито.
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

В масовите случаи ярмата е от ечемик. Опасявам се, че в тоя случай е просто за пълнеж на дребни частици, които да направят нужния облак от хранително петно.Виж, ако ярмата е от пшеница, тогава трябва да има очаквания ефект.
georg77
новобранец
новобранец

Мнение от georg77 »

Аз правя една само царевична рецепта. Взимам 2 пакета пуканки и ги пукам в микровълновата. Отварям ги и ги резпръсквам в тава и оставям за 1 ден да изпръхнат. Отделно в студена вода сипвам едно цяло пакетче бахар и слагам на котлона. Като заври слагам царевичното брашно(аз ползвам от това дето става бързо ГМО-то) и го варя по предписанието на опаковката. Станалия качамак оставам да истине напълно. Изпръхналите пуканки (от тях си оставям една шепа за стръв) ги мелям на домашния робот, но не на прах а по-наедро. Тия работи ги правя ден преди риболова. На водоема от смлените пуканки, качамака и още няколко пакета от царевичното брашно (може и някаква купешка захранка) си правя тестото. Ако е нужно понякога слагам малко хляб.
Изхвърляйте си боклуците след риболова
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”