Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

А коя е най-голямата ви ИЗПУСНАТА риба???
Модератор: dantho.mihov
- Димо Генчев
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
А коя е най-голямата ви ИЗПУСНАТА риба???
Колеги, дайте да споделим какви големи и още по-големи риби сте изпуснали. Разбира се, размерите ще бъдат приблизителни, на око
Аз лично на 08.08.2003г. на Малкия Искър изпуснах клен около...2кг, а може и повече. По принцип хвърлях на жабе с не много голяма кука - може би 10. Понеже до брега растяха джанки, рекох на майтап да се пробвам. А то джанката след няколко мятания трябва да се сменя. Действието се развива след бързей, не много широк вир. Пускам аз стръвта в бързея, тя тръгва надолу към по-спокойната вода и изведнъж просто изчезна. Почти на майтап засякох(помислих, че е закачила я дъното, я нещо друго), и...щеше да ми откъсне ръката
"Борбата" продължи само няколко секунди...и скъса. Преди това обаче успях да го зърна. Е, имам чувството, че това прасе не може да завие във вира без маневра...Абе, като ръката ми беше на големина(от рамото надолу).
Изревах като усурийски тигър, та изплаших едно овчарско куче и това беше. Ама няма да го забравя тоя клен.
Между другото не само на този вир, но и въобще до ден днешен на джанка НЕ ми е удрял клен
След време чух някакви момчетии от селото да казват, че еди кой си от селото бил Фанал на този вир 2кила клен...ама с мрежа
[/b]

Аз лично на 08.08.2003г. на Малкия Искър изпуснах клен около...2кг, а може и повече. По принцип хвърлях на жабе с не много голяма кука - може би 10. Понеже до брега растяха джанки, рекох на майтап да се пробвам. А то джанката след няколко мятания трябва да се сменя. Действието се развива след бързей, не много широк вир. Пускам аз стръвта в бързея, тя тръгва надолу към по-спокойната вода и изведнъж просто изчезна. Почти на майтап засякох(помислих, че е закачила я дъното, я нещо друго), и...щеше да ми откъсне ръката

Изревах като усурийски тигър, та изплаших едно овчарско куче и това беше. Ама няма да го забравя тоя клен.
Между другото не само на този вир, но и въобще до ден днешен на джанка НЕ ми е удрял клен

След време чух някакви момчетии от селото да казват, че еди кой си от селото бил Фанал на този вир 2кила клен...ама с мрежа

Не слушай какво ти казват повечето хора, защото точно повечето хора са обикновено по-глупави...
-
- кандидат преподавател
- vIdRaTa
- разбира нещата
- Обратна връзка:
ХаХаХа
А дали ще има рибар който да не преувеличи поне "малко" в това отношение
Аз лично един път преди 3г. бях хвърлил на дъно за шаран ,но взе че удари една мутирала червеноперка около метър беше
че като захвана да ме вози по гьола на водни ски
кеф
накрая направи два скока по 6-7 метра високи скъса кордата и изчезна яко дим
От тогава не съм я засичал може да е умряла от старост горката 

А дали ще има рибар който да не преувеличи поне "малко" в това отношение

Аз лично един път преди 3г. бях хвърлил на дъно за шаран ,но взе че удари една мутирала червеноперка около метър беше

Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат теб!
--- Конфуций---
--- Конфуций---
Моята най-голяма риба е 3,5 метрова синя акула хваната в Анголски териториални води през 1980 година...стръв сафрид, кука...като колбасарски ченгел, повод стоманена проволка-3 мм, основна линия - въже /фалина/- 10 мм, скоето се вдигат корабните байраци на мачтата..
акулата извадих с колегите моряци с помоща на кърмовия кран...

акулата извадих с колегите моряци с помоща на кърмовия кран...

- Carp Master
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Беше есенен ден...... слънцето пече абе - кеф.... по едно време сигнализатора почна да писка и аз беж до въдицата... дигам и осещам яка борба .... на около 10 метра 0т брега СКЪСА
Не знам шаран ли беше,амур ли беше , ама така се бореше че ми разката играта (и както бях новак НЕЕЕЕЕЕ ТАТЕ АЗ ЩЕ ГО ИЗКАРАМ
)и така си отиде

Разговор в къщата на рибар:
- Откъде се връщаш? - пита го съпругата му.
- От язовира!
- А къде е рибата?
- В него ...
- Откъде се връщаш? - пита го съпругата му.
- От язовира!
- А къде е рибата?
- В него ...
- dimitar_
- сериозен играч
По принцип , най-голямата риба е изтърваната...
При мен може би такъв " добър" резултат съм постигал с гол 6-метров обикновен телескоп на стената на яз. Желясковец близо до Разград.
Успях да вдигна шаран около 8 - 9 кг по преценка на дваисетина колеги около мен ,аз не го видях защото пред мен колегата се опитваше с мачов кеп да го гребне.Оказа се, че това нещо просто няма как да се побере там. От напъна влакното 0.20мм се скъса,а аз се туширах на камъните, и само дето не си потроших нещо...
Все пак голям сеир падна!!!
За да бъда честен ще ви кажа, че това се случи м.декември и за язовира спореха арендатори,а ние дето се казва хвърляхме право в устата на шараните...
При мен може би такъв " добър" резултат съм постигал с гол 6-метров обикновен телескоп на стената на яз. Желясковец близо до Разград.
Успях да вдигна шаран около 8 - 9 кг по преценка на дваисетина колеги около мен ,аз не го видях защото пред мен колегата се опитваше с мачов кеп да го гребне.Оказа се, че това нещо просто няма как да се побере там. От напъна влакното 0.20мм се скъса,а аз се туширах на камъните, и само дето не си потроших нещо...
Все пак голям сеир падна!!!
За да бъда честен ще ви кажа, че това се случи м.декември и за язовира спореха арендатори,а ние дето се казва хвърляхме право в устата на шараните...
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Ловя си аз попчета миналото лято-южно от Китен на около 5-6 км навътре в морето и 50 метра дълбочина.Удар!Сериозен!Аз иначе така и не се научих да ги усещам на сопата (хазяина ловеше не М-ки и ги дърпаше на ръка),ама това го усетих.И започна едно вадене-чудо.От околните лодки викаха "Браво на момчето!Бодна калкана!"Вадих го около половин час и накрая тъкмо нещо вече проблясна взе че ми отказа макарата!Старецът каза-АКУЛА! Не знам какво беше,ама се уплете в котвеното въже,вдигна котвата и като каза дай...в турски води.там взе,че се откачи!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
- Диканаров
- кандидат преподавател
А коя е най-голямата Ви изпусната риба.
Аз нямам особено голями запомнящи се изпусната риби на въдица, но имам две простреляни с харпун в Средиземно море. Едната бе скат/ през 1985г/ , а втората пясъчна акула/ през 1998г/. Акулата бе по-дълга от мен с плавниците и си замина с стрелата ми.Харпунът ми е Мидълстен- пневматичен. Опитах се да я гоня но неуспешно. Просто се изпрошна резбата на петата на стрелата при ударите на животното. Скатът след 2ч. мъки да го извадя от едно пясъчно петно между скали на 2м дълбочина и го накарам да ме тегли за да се измори се разпра около раната на проникване на стрелата и си я прибрах. Нямах никой с харпун около мен за да ми помогне. Мисля, че той не се съпротивляваше и не побягна защото според мен беше легнал да ражда на това закътано място. Той просто вакоумираше пясъчното дъно и всичките ми напъни оставаха най - много с 1см. придвижване.Когато полека полека го изтеглях до скалите с един мах се връщаше на първоначалното си място, а аз бивах повличан като тапа от шаран под водата. Нямах никакъв шанс. Ако бе излязъл и заплувал можех да го контролирам и с втория си харпун и с 30м въже между Мидълстена и буя. Правил съм го това на открити дъна с други голями скатове, като съм оставял ластичния да се влачи по дъното, а аз контролирам животното с въжето докато не капне. Тогава вдигам и втория харпун и почва изтеглянета към брега. Ех спомени и трофеи поне имам. Тук у нас никога не съм имал такава видимост /например -30м и повече/ и рибите ми не са нещо особено. Кефали, платерини, попчета и две-три котки по 2-3 кг. Е все пак си поплуваш, а после на "разбора" си разправяш спомени. Дано невсичко ми се е случвало вече и ще има нови причини за вдигане на адреналина.