Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на тежко
naRiba.com

Форум

Антибиотик от къде?
Модератор: sapuna
-
- вече хвърля и на тежко
Антибиотик от къде?
Здравейте колеги,
Интересуваме от къде мога да си закупя антибиотик за третирането на раната от куката. Прочетох задълбочено мненията на много колеги в др. форум и ми стана ясно, че по-скоро антисептик трябва да се използва, а не антибиотик и че още по-добре е нищо да не се ползва, но като го искат на платените водоеми, трябва да имам нещо. Повечето колеги използват думата антибиотик, а не антисептик, макар че разликата е огромна, едното лекува, а др. дезинфекцира. В момента разполагам с гранофорин, разбрах, че и той върши работа, но дали арендаторите ще са доволни като им го покажа.
и може ли да ползвам само него. Проверих в рибарските магазините в цяло Търново и никъде няма антибиотик.
Дайте някакъв интернрт магазин, където да го разгледам и евентуално да го поръчам.
Интересуваме от къде мога да си закупя антибиотик за третирането на раната от куката. Прочетох задълбочено мненията на много колеги в др. форум и ми стана ясно, че по-скоро антисептик трябва да се използва, а не антибиотик и че още по-добре е нищо да не се ползва, но като го искат на платените водоеми, трябва да имам нещо. Повечето колеги използват думата антибиотик, а не антисептик, макар че разликата е огромна, едното лекува, а др. дезинфекцира. В момента разполагам с гранофорин, разбрах, че и той върши работа, но дали арендаторите ще са доволни като им го покажа.

Re: Антибиотик от къде?
Колега , купи от хуманната аптека - Сулфатиазол на прах . Има го и в пакетче и като солничка . Това е антибиотика , който ти трябва и струва 1-2лв . Грануфорина е силен антисептик , който отдавна е забранен в БГ и се ползва само при ветеринарите . Ако чак толкова ти трябва и антисептик , можеш шишенце йод да си носиш - той гори всичко и се прилага директно върху раната . Дано съм ти бил полезен . За каквито и да е въпроси свързани с лекарства съм насреща.
Асен Налбански
магистър - фармацевт
Асен Налбански
магистър - фармацевт
-
- вече хвърля и на тежко
Знам колега, чел съм я няколко пъти цялата тема и с интерес следях развитието с отговора, но как да обясня на арендатора, че не трябва да се прилага нищо на рибата и че така е по-добре за нея. Затова предпочитам да имам нещо в куфара, за да ме допуснат да ловя.gloupan написа:http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 91&start=0
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Просто му кажи на арендатора да се консултира със специалист 

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз малко се съмнявам относно ползите от тези антибиотици защото най-важното при антибиотичното лечение е да не се прави самоволно поне при хората е така. Според мен рибите са си изградили имунитет към водните видове бактерии и вируси и би трябвало да се справят с малка рана от кука ако разпорим цялата уста на рибата е вече друго.
Без точна антибиограма за да се определи вида на патогените организми, към какъв антибиотик са чувствителни и дозата на антибиотика това дали нашия антибиотик действа си остава в сферата на догадките. Също така антибиотика освен болестотворните бактерии убива и други клетки от организма така че вместо полза може да навреди много повече.
Арендатора вместо да изисква антибиотици от риболовците може да се погрижи да подобри имунитета на рибите за да се преборват с инфекцията сами, но това разбира се означава допълнителни пари и усилия от негова страна.
Без точна антибиограма за да се определи вида на патогените организми, към какъв антибиотик са чувствителни и дозата на антибиотика това дали нашия антибиотик действа си остава в сферата на догадките. Също така антибиотика освен болестотворните бактерии убива и други клетки от организма така че вместо полза може да навреди много повече.
Арендатора вместо да изисква антибиотици от риболовците може да се погрижи да подобри имунитета на рибите за да се преборват с инфекцията сами, но това разбира се означава допълнителни пари и усилия от негова страна.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

-
- вече хвърля и на тежко
Това по нашите платени водоеми много трудно ще се случи близките години, за жалост разбира се.dunavski написа: Арендатора вместо да изисква антибиотици от риболовците може да се погрижи да подобри имунитета на рибите за да се преборват с инфекцията сами, но това разбира се означава допълнителни пари и усилия от негова страна.
За да не се разболява рибата , при прехвърлянето и от един воден резервоар в друг обикновенно се прави цялостна терапия на всички риби в последния ! А това драги колеги се прави с антибиотици като най - безобидно , водата бързо изчиства лекарството от рибата . А рибата има време , " насилствено" да изгради имунитет . Виждал съм на платено , около София . Не твърдя , че е навсякъде , така де антибиотика да не е без пари 

Въпреки че слузта по рибите има известни антибактериални свойства при по големи разранявания е за препоръчване обработването на раничките с гранулин/течен/ или пиоктанин 1%.Първото от ветеринарите второто от хуманните аптеки.Така ще предпазим рибоците /особенно шарановите/от червенка която се предизвиква от няколко пречинителя/бактерии и вируси/.Горепосочените разтвори не са антибиотици.
В61-вет.лекар
В61-вет.лекар
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Предлагам да се коментират АНТИСЕПТИЦИТЕ , а не антибиотиците ! Едното може да го ползва всеки любител ( не е желателно да го прави ) , а другото само по препоръка от специалист ! Не бъркайте и не смесвайте двете неща моля ! Антибиотика е за арендаторите и е изцяло тяхна грижа , а не на риболовците - антисептика може да се ползва от риболовците , но не е препоръчително 
п.п. Не знам защо я пусна темата и тук

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
-
- вече хвърля и на тежко
Исках само да получа инфо от къде да закупя подобен продукт, не очаквах, че така ще се развие темата.

Исках само да получа инфо от къде да закупя подобен продукт, не очаквах, че така ще се развие темата.
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Винаги очаквай неочакваното хахахах особено тука.mitaka_dimitrov написа:п.п. Не знам защо я пусна темата и тук
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

-
- вече хвърля и на тежко
Така е, но това показва само професионализма на колегите!dunavski написа:Винаги очаквай неочакваното хахахах особено тука.mitaka_dimitrov написа:п.п. Не знам защо я пусна темата и тук

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
В магазините за декоративни рибки имат достатъчно лекарства за третиране на всякакви паразити и гъбични заболявания,както и за профилактика.Раната от убождане е достатъчно да се намаже с някакво багрило-метиленово синьо или метиленово зелено/Гамафурин/или трипафлавин,но за цялостно лечение във водоема се използват други методи-пепелина примерно.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....