Лодка за захранка

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
Аватар
fixxer
Администратор
Администратор
Обратна връзка:

Лодка за захранка

Мнение от fixxer »

Здравейте колеги,

започвам тема за направата на "голяма" лодка за захранка. Проекта ми е дългосрочен, т.е. ще се ползва догодина, така че изработката му няма да е много бърза. Към момента и процеса на работа ще споделя само базови размери и снимки, а след успешни тестове ще споделя точните използвани материали, както и шаблонни файлове, за да няма подведени колеги.

Та базовите размери на лодката са ШхДхВ 450х650х250. Лодката ще бъде захранвана от 2х7Ah или 1х12Ah акумулатор/и. В началото ще има два товарни отсека за захранка с размери ШхДхВ 80х300х150. След това планирам и две допълнителни кошници специално за вкарваните въдици, т.е. необходима 6 канална апаратура или за по ниско бюджетен проект - 4 канална. В първия случай - 2 канала за напред/назад и наляво/надясно, 2 канала за товарните отсеци и 2 канала за допълнителните кошници. Във втория случай - 2 канала за напред/назад и наляво/надясно, 1 канал за товарните отсеци и 1 канал за допълнителните кошници.

Към момента съм на ниво скеле, на базата на което ще бъде изработен калъп. Необходимите материали са картон, шпилки 8М, шайби, гайки 8М
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
http://naRiba.com
WINNERS DON'T USE DRUGS
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Re: Лодка за захранка

Мнение от mario67 »

Успех колега,ще следя с интерес!
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
David Kamenov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от David Kamenov »

Чакаме с нетърпение да видим плаването успехх :)
Риболова е хоби.Наслука :)
gogibo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gogibo »

Следя с интерес подобни теми и уважавам труда на творците им,но си мисля следното:
Ако ще правиш голяма лодка за захранка и разпъване въдици на дистанция, което ще ти коства
много труд,време и пари,и ще ти заема не малко място в колата, то не е ли по добре да си купиш
на промоция една надуваема с гребла/двуместна/.Ще ти върши същата работа и дори повече.
Така няма да се харчиш за многоканални апаратури,акумулатори,зарядно,мотори,кошници и т.н.
А и, ако жената или децата пожелаят,може да ги разходиш,докато с радиоуправляемата няма как да стане. Разбира се,мерака си е мерак,а аз само споделих мое виждане по темата. Успех !!
Аватар
сандански карп
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от сандански карп »

gogibo написа:Следя с интерес подобни теми и уважавам труда на творците им,но си мисля следното:
Ако ще правиш голяма лодка за захранка и разпъване въдици на дистанция, което ще ти коства
много труд,време и пари,и ще ти заема не малко място в колата, то не е ли по добре да си купиш
на промоция една надуваема с гребла/двуместна/.Ще ти върши същата работа и дори повече.
Така няма да се харчиш за многоканални апаратури,акумулатори,зарядно,мотори,кошници и т.н.
А и, ако жената или децата пожелаят,може да ги разходиш,докато с радиоуправляемата няма как да стане. Разбира се,мерака си е мерак,а аз само споделих мое виждане по темата. Успех !!
Не съм съгласен с теб колега,имам и надуваема и дистанционна,удобството е в полза на дистанционната :wink: ,ходя за риба предимно в ГЪРЦИЯ,там не навсякъде е разрешено с лодки,едно сонарче и си...6,пък и надуваемата заема много по-голям обем от радиоуправляемата,разпъвам на 300м без проблем,дори и за сом я използвам,разпъвам на буй,но...там си имам своя техника :wink:
YOU LL NEVER WALK ALONE
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Има доста водоеми в България на които не е разрешено да се влиза с лодки и дюшеци и всякакви надувни атрибути ! Лодката с дистанционно е с мнооого голямо предимство пред надуваемите такива по ред причини ! Интересно ми е материала за корпуса от какво ще е :roll: стъклопласт или направо излят от пластмаса , но ще почакаме и ще разберем :D
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
stoilkatastz
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stoilkatastz »

Добро начинание.Ще следя с интерес развитието и завършека.Успех.
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

Добър катамаран ще стане.Ще бъда благодарен ако казваш от къде ще купуваш и апаратурата за обзавеждането и...
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
Аватар
fixxer
Администратор
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от fixxer »

Здравейте,

ще споделя абсолютно всичко по проекта в детайли, без да крия. Лодката ще бъде от стъкломат или карбон (ако намеря карбонов плат на добра цена). Имайте предвид, че лодката не е нискобюджетен проект. Разбира се - няма да се изхвърлям, но и няма да правя "от пръдня боя" :twisted:
http://naRiba.com
WINNERS DON'T USE DRUGS
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

По добрият вариант е карбона разбира се . Ще попитам тук-там дали имат от въпросния материал и на какви цени е . Успех .
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
hanzara
новобранец
новобранец

Мнение от hanzara »

Направи си калъп от фибран или стериопор.,кит шприц.Излей го от полиестерна смола и стъкломат.По не аз така направих.
гр.Аксаково
Аватар
stoilkatastz
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stoilkatastz »

Не че припирам,но да попитам проекта има ли развитие.
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”