Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Реки в близост до Търговище
Модератор: sapuna
- Христо Рангелов
- разбира нещата
Реки в близост до Търговище
Някой колега случайно да знае някои реки около Търговище, защото имам много мерак да отида..
Благодаря предварително

Благодаря предварително

"The more you know, the less you carry"
-
- новобранец
Re: Реки в близост до Търговище
колега не съм специалист, но има няколко места около Търговище (радиус 30 - 60 км):
1. мостът на Менгишево - река Камчия - по главен път София - Варна се отклонява през Омуртаг по пътя за тича
2. село Стара речка - от гр Антоново през село Длъжка поляна
3. река Врана в района на село Пролаз
1. мостът на Менгишево - река Камчия - по главен път София - Варна се отклонява през Омуртаг по пътя за тича
2. село Стара речка - от гр Антоново през село Длъжка поляна
3. река Врана в района на село Пролаз
- Христо Рангелов
- разбира нещата
-
- новобранец
Нито съм от Търговище,нито знам какви реки има,но ще ти дам два съвета:
-питай местните-
-разгледай картата.
-питай местните-
-разгледай картата.

- Sleepwalker_
- разбира нещата
Единствената сносна река в региона е Камчия. Може и да има някоя друга селска бара някъде, но е несериозно човек целенасочено да бие път за някоя кротушка.
Та, Камчия бих ти препоръчал да посетиш от съединяването й с река Врана при село Хан Крум надолу. То пак зависи какви риби търсиш, но в тоя участък вече си има хубави вирове, слабо течение и е относително дълбоко.
Риби, на които реално можеш да се надяваш да хванеш - кефал, мряна, уклей, каракуда, попче и дребни плевелни. Инцидентни бройки има шаран, амур, сом, скобар и морунаж. Последните две години се завъди и костур, но засега популацията е ограничена и не може да става дума за целенасочен риболов, а излиза между другото. От Преслав нагоре има пъстърва, но до колкото знам рибата е страшно пресирана от бракониери и затова каквото е останало там, е силно наплашено и трудно уловимо.

Та, Камчия бих ти препоръчал да посетиш от съединяването й с река Врана при село Хан Крум надолу. То пак зависи какви риби търсиш, но в тоя участък вече си има хубави вирове, слабо течение и е относително дълбоко.

- Христо Рангелов
- разбира нещата