Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Червенопер-чета на р.Върбица.
- Vesko1
- сериозен играч
Червенопер-чета на р.Върбица.
Здравейте колеги.Тази седмица,моите хора от тайфата заминаха на сериозен риболов...а мен ме "заебаха" на произвола на съдбата.
Обаче сърце рибарско не трае...и реших да си спретна едно импровизирано риболовче,хем да си измия малката стойка и пръчките от последния "сериозен" риболов..па и да пийна някоя биричка сред природата.Естествено и да пробвам новата поправка в закона за 2-те пръчки на река..И за да не съм сам,реших да избъзикам мойта..ем да се попече малко на плажа на р.Върбица,ем като пикник да го направим.Тя веднага поема поднесената от мен "стръв" ,правя аз набързо сандвичи,термос кафе и бирички от супермаркета в хл. чанта,взимам една захранка за пружина и една кутия сладка царевица...и в 9,30ч сме на път вече.
Реката ни посреща ето така....
...спокойствие ,хлад и чист въздух...
И когато стигнахме до мястото..с радост установявам ,че няма живо пиле там.Опъвам стойката и вече с 2 сопи " по новата поправка в закона"...връзвам по една пружина с по 2 куки на сопите по 1 царевичка боцвам...и айде наслука...

Към 10,30 започнаха първите "удари"...закачи се едно шаране около 200гр...веднага го пуснах.

След него 1-2 каракудки налапаха стръвта.Рибоците бяха толкова малки ,че едвам задействаха сигнализаторите..пиу-пиу...просто да ми привлекат вниманието...и ги засичах съвсем леко.

Към 11,30ч ..вече се образува хранително петно,понеже замятах горе долу на едно място...и съответно започнаха червеноперките да ме тормозят.То да бяха червеноперки като хората...а то и те ..бръмбъзъци...

Наложи се да извадя едно малко живарниче,да ги събирам там за завършващата снимка...
Ми то през 2-3 минути имаше ударчета...но нищо едричко не удари
По едно време ми писна ,изпразних живарничето да съхне...снимах рибата...и я пуснах..

След това се отдадох на по добри занимания...

И така в "естественото джакузи" с биричка в ръка....кой като мен...:Р

Към 15 ч...измих пръчките стойка,подсуших всичко,прибрахме "бивака"...
.... и си бихме камшика.Днес си починах идеално от последните няколко "сериозни" риболова....а и половинката ми беше много доволна от обърнатото внимание,даже и стана интересно та ме питаше..."това защо пищи","тая голямата топка(захранката) защо я слагаш",ий таквиз ми ти работи...
Наздраве...и НАСЛУКА колеги...

Реката ни посреща ето така....

...спокойствие ,хлад и чист въздух...

И когато стигнахме до мястото..с радост установявам ,че няма живо пиле там.Опъвам стойката и вече с 2 сопи " по новата поправка в закона"...връзвам по една пружина с по 2 куки на сопите по 1 царевичка боцвам...и айде наслука...

Към 10,30 започнаха първите "удари"...закачи се едно шаране около 200гр...веднага го пуснах.

След него 1-2 каракудки налапаха стръвта.Рибоците бяха толкова малки ,че едвам задействаха сигнализаторите..пиу-пиу...просто да ми привлекат вниманието...и ги засичах съвсем леко.

Към 11,30ч ..вече се образува хранително петно,понеже замятах горе долу на едно място...и съответно започнаха червеноперките да ме тормозят.То да бяха червеноперки като хората...а то и те ..бръмбъзъци...

Наложи се да извадя едно малко живарниче,да ги събирам там за завършващата снимка...
Ми то през 2-3 минути имаше ударчета...но нищо едричко не удари
По едно време ми писна ,изпразних живарничето да съхне...снимах рибата...и я пуснах..

След това се отдадох на по добри занимания...

И така в "естественото джакузи" с биричка в ръка....кой като мен...:Р

Към 15 ч...измих пръчките стойка,подсуших всичко,прибрахме "бивака"...

Наздраве...и НАСЛУКА колеги...

Последно промяна от Vesko1 на Съб Авг 18, 2012 7:40 pm, променено общо 2 пъти.

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Червенопер-чета на р.Върбица.

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Vesko1
- сериозен играч
С.Върбанов написа:

- Христо Рангелов
- разбира нещата
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Веско чудесен излет ОТНОВОVesko1 написа:И за да не съм сам,реших да избъзикам мойта..ем да се попече малко на плажа на р.Върбица,

Но това с жената,я сега си признай в ефир,някой гаф ли си направил?или ще искаш добро за нещо?

- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Веско,Vesko1 написа:....а и половинката ми беше много доволна от обърнатото внимание,даже и стана интересно та ме питаше..."това защо пищи","тая голямата топка(захранката) защо я слагаш",ий таквиз ми ти работи...
Тук те разбирам най-добре

Много е важно "половинките" да останат доволни,
А и да вникнат малко в хобито,
Ще бъдат и по-спокойни при многодневните ни отсътствия

- Vesko1
- сериозен играч
Мерси Краси.Не бе...за жената,тя си обича да си ходи сред природата...па най- много обича да се "пържи" намазана с 24-ти фактор под вредните слънчеви лъчи.Половин час отпред,половин час отзад..всичко по часовникТея жани са чисто изпушили бе...ква е тая мания за тен..не разбирам.Затова всяко мое предложение за "печене" се приема на момента.Викам и ..."ти ще се печеш,па аз ще си фащам риба"....Даже забрави ,че имала да чисти...веднага го отложи във времето.А и нормално е да и обърна малко внимание,че като се запилея по 4-5 дни по язовирите...не знам кво прави през това време тя,.....ама лошото е ,че не може да плете...Красимир Атанасов написа:Веско чудесен излет ОТНОВОVesko1 написа:И за да не съм сам,реших да избъзикам мойта..ем да се попече малко на плажа на р.Върбица,![]()
![]()
![]()
Но това с жената,я сега си признай в ефир,някой гаф ли си направил?или ще искаш добро за нещо?![]()
![]()
![]()
нещо си намислил.Поздравления още веднъж от мен.

Е за това иде реч де....че иначе все им се въртят... русалки некви по язовирите.Миналата година пак бехме на плаж на реката... и идват едни бойни мадами с една астра и с..въдици.Мойта ококори очите...G.Petkov написа: Веско,
Тук те разбирам най-добре!
Много е важно "половинките" да останат доволни,
А и да вникнат малко в хобито,
Ще бъдат и по-спокойни при многодневните ни отсътствия!

-
- кандидат преподавател
Голям двоен ...шиник с локане
за излета, обаче си нарушил две правила :1/Не се ходи на риболов, къде има плаж ;2/Съпруга се води един-единствен път на излет на "куче място",така,че да не й хареса и да не иска да повтаря ,даже под смъртна заплаха
...

- Vesko1
- сериозен играч
Правилата ги спазвам INCUBUS!INCUBUS написа:Голям двоен ...шиник с локанеза излета, обаче си нарушил две правила :1/Не се ходи на риболов, къде има плаж ;2/Съпруга се води един-единствен път на излет на "куче място",така,че да не й хареса и да не иска да повтаря ,даже под смъртна заплаха
...

А относно плажа си прав,то не че кълвяха кой знае какви риби....ама към 14 ч 2 момчета решиха да скачат от скалата...(дето съм я дал на втората снимка)...скочиха...и рибата до там...

Ама бат Весо вече беше на...биричка....закъсняха

- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
INCUBUS написа: ;2/Съпруга се води един-единствен път на излет на "куче място",така,че да не й хареса и да не иска да повтаря ,даже под смъртна заплаха...

Дааа,
INCUBUS-а също е прав,
Изпитвал съм го и това на гърба си

Голям чанч е да намериш и място за риболов, и място за печене / с или без "фактор 24"

Затова "ол инклузив" и само гледаш как другите ги ловят

Хубава тема,
Хареса ми !
- Vesko1
- сериозен играч
Мани мани...до към 13,30ч всичко беше 6...само ние в радиус от 400м...и крави нямаше даже тоя път.ООООобаче към 13,40..гледам в далечината една тумба"чаавета" 2 майки и един баща...дойдоха...настаниха се на около 20м от нас горе в сенките на върбите,децата шляпа-шлюпа...2 те по големи момчета се "далдисаха" от скалата...а таткото беше донесъл една ЛИДЪЛ-ска торба с "пръжоли"...накладе един голем огин...и зе да ги пече.Миризмата на пържолите...ми образува "слюноотделяне" и това даде край на излета...G.Petkov написа: Голям чанч е да намериш и място за риболов, и място за печене / с или без "фактор 24"/, а пък ако има и деца, и място да играят и да се изкъпят, ама точно там където си захранил яко - тежка задача е това
!
Затова "ол инклузив" и само гледаш как другите ги ловят!
Хубава тема,
Хареса ми !

- Vesko1
- сериозен играч
Ами тая беше най-студена,...а и беше на "примоСия"....JettroniX написа:Друго си е със златна Астика под ръка..

-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
-
- научил се да хвърля
Супер релакс батко..... Вълчицата сита и агнето цяло
Браво !