ЗАРИБЯВАНЕ С ПЪСТЪРВИ – ЕСЕН 2012

Форум на Клуб Балканка. Всичко свързано с клуба, беседи, организации и мероприятия.

Модератор: Кърцата

pitcha
разбира нещата
разбира нещата

ЗАРИБЯВАНЕ С ПЪСТЪРВИ – ЕСЕН 2012

Мнение от pitcha »

Ето съобщение от нашия клуб.
Таман бяхме започнали подготовка и организация за акцията по есенно зарибяване на някои реки с Балканки. Даже посъбрахме някой кинт за тая работа. И реките бяха вече избрани – от Комисията по Избор на реки за зарибяване, на която съм председател. И кво взе че стана?

Викам си – дай да се обадя на Тошков Чарк и да проверя по колко стинки ще ни ги дадат. Просто за всеки случай – преди да пускаме съобщението.
Кво се оказа – тая година рибките свършили. Даже и за нас няма да има, въпреки че сме с много яки връзки там.

Тъй че – тая година есенно зарибяване от нас няма да има – за съжаление. Това е първата новина – за всички, които се вълнуват от тоя въпрос, и които са очаквали да им помогнем. Обещаха - ако случайно някой не си ги вземе и останат рибки – ще свирнат към средата на септември, ама няма голяма надежда.

Втората и много по-важна новина е – през годината само от Тошков Чарк ще са взети и пуснати 800 000 /осемстотин хиляди/ пъстръвки в реките. От Националните Паркове, от ловно рибарски дружества и от други като нас. Ебаси навалицата взе да става.

От една страна – ние сами се прецакахме, ама по-добре да не казвам как.
От друга страна – поклон на всички тях. Има надежда за нашите реки. Има надежда и за държавата, щом в нея живеят такива хора.
И от трета страна – ебаси простаците – гепиха ни рибите.

Край на съобщението!
valerivp1974
новобранец
новобранец

Re: ЗАРИБЯВАНЕ С ПЪСТЪРВИ – ЕСЕН 2012

Мнение от valerivp1974 »

днес към 18 ч.в река Искрецка хванаха трима бракониери с ток,полицията им взе машинката и им написаха акт Уловът им беше около половин килограм мряна Това лято изловиха всичката риба в реката тея гадове Хванаха ги на територията на с Свидня по наш сигнал
pitcha
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pitcha »

Това също е добра новина. Браво че сте пуснали сигнала.
Точно това е и смисълът на падането на забраната на пъстърви през седмицата – да може повече такива хора да ходят по реките.

В цялата работи има и една не чак толкова добра новина - засега не съм чул ИАРА да са зарибявали някъде с парите от нашите такси. Не с пъстърви – с каквито е да е риби. Въпреки че обещаха. Изглежда пак оня Зъл Дух – Дянков е прилапал нашите кинти и не ги дава. Не знам дали да не им спретнем един протест по тоя въпрос.
Вярно – Националните паркове са пуснали огромно количество – но те го правят само в териториите на парковете. А там само малко реки и езера се разрешават за риболов. Но по-добре така, отколкото нищо. Пък и като ги пуснат в парка – те могат да се разселват и надолу.
Аватар
Borislav Haralampiev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Borislav Haralampiev »

pitcha написа:Ето съобщение от нашия клуб.
Таман бяхме започнали подготовка и организация за акцията по есенно зарибяване на някои реки с Балканки. Даже посъбрахме някой кинт за тая работа. И реките бяха вече избрани – от Комисията по Избор на реки за зарибяване, на която съм председател. И кво взе че стана?

Викам си – дай да се обадя на Тошков Чарк и да проверя по колко стинки ще ни ги дадат. Просто за всеки случай – преди да пускаме съобщението.
Кво се оказа – тая година рибките свършили. Даже и за нас няма да има, въпреки че сме с много яки връзки там.

Тъй че – тая година есенно зарибяване от нас няма да има – за съжаление. Това е първата новина – за всички, които се вълнуват от тоя въпрос, и които са очаквали да им помогнем. Обещаха - ако случайно някой не си ги вземе и останат рибки – ще свирнат към средата на септември, ама няма голяма надежда.

Втората и много по-важна новина е – през годината само от Тошков Чарк ще са взети и пуснати 800 000 /осемстотин хиляди/ пъстръвки в реките. От Националните Паркове, от ловно рибарски дружества и от други като нас. Ебаси навалицата взе да става.

От една страна – ние сами се прецакахме, ама по-добре да не казвам как.
От друга страна – поклон на всички тях. Има надежда за нашите реки. Има надежда и за държавата, щом в нея живеят такива хора.
И от трета страна – ебаси простаците – гепиха ни рибите.

Край на съобщението!
Това което си написал е една много добра новина. Не говоря за невъзможността на клуба да направи зарибяване ,говоря за факта,че има недостиг на рибки. Това е страхотна новина за нас на първо място и за природата. Ако клуба не направи зарибяване през есента мисля, че не е фатално парите няма да се изгубят. Дет се вика дай-боже все да няма риби затова защото държавата вече ги е изкупила и пуснала.
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Има няколко язовира за които знам със сигурност , че са зарибени с шарани и амури точно от ИАРА , но по добре да не коментираме кои са за да не настъпи поголовна сеч на маломерките !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
misho_tsakov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от misho_tsakov »

Мите, хайде да провериш и другите две места дето сме почти сигурни че е балканка материала.
Да не се предаваме толкоз лесно. Ние вчера с теб организацията направихме, та да проверим до край!
Който ходи в мола - умира!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg
pitcha
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pitcha »

Естествено че проверих.
Настан и Якоруда – няма.
На едно две други места – също.
Вила Червен – имам съмнения за рибките, че не са баш от наште тая година - и затова не проверявах.

Единственото място където има все още – е на Триград. Обаче там ги дават по трийсе стинки без ДДС. И като турим бензина за триста и кусур километра става неприемливо. Припомням, че миналата година ни излязоха реално по 18 стинки с ДДС от Т.Чарк.

Тъй че – приберете кепчетата и кофите на сигурно място - ша стискаме зубе до напролет.
Аватар
misho_tsakov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от misho_tsakov »

пак мое нещо скромно да направим....
Който ходи в мола - умира!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Бях наточил зъби за есенното зарибяване, но ме зарадва новината, че рибета няма, понеже са изкупени от други като нас (вкл. и нац. паркове). Примерът, който клубът ни даде май е получил поне малък отзвук, е те това ме кефи адски много! Дори и да се провали есенното зарибяване, можем отдалече да планираме по-масивно пролетно такова, кинтите ни си стоят и, надявам се, ще се множат за благото на петнистите ни красавици :-)
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
atufektchi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от atufektchi »

Здравейте колеги,

По информация от днес 26/09/2012 при Урумов има 3 000 рибки.
Риболовен клуб Балканка, отново ще организира есенно зарибяване. В рамките на нашата организация ще транспортираме зарибителен материал до София на желаещи колеги!
За заявки info@balkanka.bg
Риболовен клуб "Балканка"
www.balkanka.bg
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Да разбираме ли, че ще има кампания за събиране на средства или тези 3000 рибета ще бъдат покрити със средства на клуба? Или може би нещо аз не съм схванал :roll:
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
pitcha
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pitcha »

Дарявайте средства, защото са по 25 стинки парчето без ДДС.
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

pitcha написа:Дарявайте средства, защото са по 25 стинки парчето без ДДС.
Благодарско за пояснението, бат' Димо :) С Вас съм, момци! Може да са само 3000 бройки, но си запазваме традицията да правим каквото е по силите (и душите) ни да съживим планинските ни реки и поточета.
Аватар
atufektchi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от atufektchi »

Здравейте,

Акцията по зарибяването ще се проведе на 12 Октомври - Петък, 2012 г.
Поръчки и пари се приемат до Вторник 2 Октомври 2012 г.
Риболовен клуб "Балканка"
www.balkanka.bg
Аватар
Paviljon
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Paviljon »

Аз ще мога да участвам само с финансова подкрепа! Ще се чуя с Алън за предаване на сумата! Ще влезнат още рибки в реките :)
Клуб по спортен риболов "Балканка"
http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Попивай красотата с очите и душата !!!
http://www.concept.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Клуб Балканка”