Риболов на пъстърва в маловодието

Модератори: bobopeli, sapuna

Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Риболов на пъстърва в маловодието

Мнение от Бат Стан »

Статия по темата с практически тест с видео:

http://www.ribibg.com/index.php?p=get_actual&pt=2

Приятно гледане, дано съм полезен.
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Re: Риболов на пъстърва в маловодието

Мнение от Vesko1 »

Бат Стан написа:Статия по темата с практически тест с видео:

http://www.ribibg.com/index.php?p=get_actual&pt=2

Приятно гледане, дано съм полезен.
Страхотен материал и видео.Изчетох го с интерес ,макар че няма къде да практикувам този вид риболов.Поздравления колега! :smt023
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Аватар
refab
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от refab »

Чудя се дали бат Стан, не е в обхвата на зрителното поле на пъстървата. Той се намира и съвсем близо до реката, но пък щом като дълбочината е един метър, а има и клони (но отгоре), явно това е факторът, поради който пъстървата не вижда(?) риболовеца, при положение, че е на дъното. Интересно, при каква дълбочина при същата ситуация, която е на видеото, пъстървата, при бистра вода, ще вижда риболовеца?
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

Абе бях и се наврял в очите, как да не съм в обхвата й?! Аз по принцип така си ловя, разхождам се като кмет и не се крия много много. Тя самата риба удари наблизо до брега, така че няма начин да не съм бил в обхвата й. Ама изглежда агресията и лакомията са по-силни. Дет се вика - гъз глава затрива.
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

Бат Стане,
И мен щяха да ме водят на едни пъстървови места, ама дадоха отбой - било маловодие, рибата се качила на високото и пр.
Да вземем да идем с теб - и да ги "убием", а :lol: !
То там няма да се лови на блесна, ама ти можеш и на други стърви !
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Не е редно някак си-боденето на пъстърви в недостатъчна вода,то колко такива изкушения съм имал ,ама нека Бат Стан си намира друго занимание-достатъчно е,ако не може да измисли друго,да седне в кафене на" главната"и да оглежда мадамите... :lol:
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Шегувам се, разбира се :D !
То и кога съм ловил пъстърви, освен на платено :lol: !
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

INCUBUS написа:Не е редно някак си-боденето на пъстърви в недостатъчна вода,то колко такива изкушения съм имал ,ама нека Бат Стан си намира друго занимание-достатъчно е,ако не може да измисли друго,да седне в кафене на" главната"и да оглежда мадамите... :lol:
Аз за сетен път се убеждавам, че влизаш в тоя форум главно за да се заяждаш и да избиваш комплекси. Иначе ако малко от малко си в час, щеше да знаеш, че пъстърва се лови много повече в "черешовите" пролетни води, отколкото в това маловодие в момента. Що не обясниш по каква причина не е редно да се лови пъстърва в маловодието, и защо би било редно, ако водата е по-висока?
Аватар
suhia_ribar
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от suhia_ribar »

Станиле,не се хаби бре!
При положение,че ти е ясно за какво иде реч,кво се тровиш?!?!?!?Нека си диша колегата.Аз,дето ловя пъстърви от има няма 2 години ми е ясно,че в маловодие риби почти няма,и ако има са много трудни,така,че ясни са на колегата постовете.
П.С. Имам някой и друг карагьоз за изяждане!
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

refab написа:Чудя се дали бат Стан, не е в обхвата на зрителното поле на пъстървата. Той се намира и съвсем близо до реката, но пък щом като дълбочината е един метър, а има и клони (но отгоре), явно това е факторът, поради който пъстървата не вижда(?) риболовеца, при положение, че е на дъното. Интересно, при каква дълбочина при същата ситуация, която е на видеото, пъстървата, при бистра вода, ще вижда риболовеца?
Тва пък зрителното поле на пастървата,какво общо има с риболова.
Като е гладна ,лакомията наделява,както казва Бат Стан.
А и съм ловил на места дето не е виждала човек,стоиш си над вирче с 4 риби ,които се виждат и не се крият и като им фърлиш,лапат стръви плувки ,сичко... :lol:

Бат Стан,другия път пробвай седнал :) ,че с тия пози, дисковата да не те схване :rolleyes:
Аз там съм пораснал...
Аватар
Trueplayer
новобранец
новобранец

Мнение от Trueplayer »

Браво на Бат Стан,репортажа е отличен 8)
Те(рибите),както и други животински видове,са неразделна част от природната среда на човека и неговото отношение към тях е израз на степента на културното му равнище.
Avrionov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Avrionov »

Станиле, съжалявам, че не снимах, ама аз дето ги лових едни петнисти на едно място, беше такова маловодие, че ти дето си снимал клипа на това място (Майсторско изпълнение за което респект) си е направо на Дунава все едно. Та рибите наистина са много трудни, обаче пословичната алчност на петнистата си каза думата.
Asenovgrad Fishing Team © ® Member of Asenova krepost fishing club © ®
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от кирил великий »

Сериозна работа показвате на видеото, прецизни замятания - аз нямаше да смея под клоните, за да не загубя воблерите или да влизам да ги откачам, а екземплярът пъстърва е просто отличен. Имам въпрос: използвахте ли вирбел и карабинка пред блесната?
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

кирил великий написа:Сериозна работа показвате на видеото, прецизни замятания - аз нямаше да смея под клоните, за да не загубя воблерите или да влизам да ги откачам, а екземплярът пъстърва е просто отличен. Имам въпрос: използвахте ли вирбел и карабинка пред блесната?
Да да, то без вирбел не става, усуква много влакното.
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

suhia_ribar написа:Станиле,не се хаби бре!
При положение,че ти е ясно за какво иде реч,кво се тровиш?!?!?!?............
:smt023 :smt023 :smt023
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”