Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Риболов на пъстърва в маловодието
Риболов на пъстърва в маловодието
Статия по темата с практически тест с видео:
http://www.ribibg.com/index.php?p=get_actual&pt=2
Приятно гледане, дано съм полезен.
- Vesko1
- сериозен играч
Re: Риболов на пъстърва в маловодието
Страхотен материал и видео.Изчетох го с интерес ,макар че няма къде да практикувам този вид риболов.Поздравления колега!Бат Стан написа:Статия по темата с практически тест с видео:

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Чудя се дали бат Стан, не е в обхвата на зрителното поле на пъстървата. Той се намира и съвсем близо до реката, но пък щом като дълбочината е един метър, а има и клони (но отгоре), явно това е факторът, поради който пъстървата не вижда(?) риболовеца, при положение, че е на дъното. Интересно, при каква дълбочина при същата ситуация, която е на видеото, пъстървата, при бистра вода, ще вижда риболовеца?
Абе бях и се наврял в очите, как да не съм в обхвата й?! Аз по принцип така си ловя, разхождам се като кмет и не се крия много много. Тя самата риба удари наблизо до брега, така че няма начин да не съм бил в обхвата й. Ама изглежда агресията и лакомията са по-силни. Дет се вика - гъз глава затрива.
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Бат Стане,
И мен щяха да ме водят на едни пъстървови места, ама дадоха отбой - било маловодие, рибата се качила на високото и пр.
Да вземем да идем с теб - и да ги "убием", а
!
То там няма да се лови на блесна, ама ти можеш и на други стърви !
И мен щяха да ме водят на едни пъстървови места, ама дадоха отбой - било маловодие, рибата се качила на високото и пр.
Да вземем да идем с теб - и да ги "убием", а

То там няма да се лови на блесна, ама ти можеш и на други стърви !
-
- кандидат преподавател
Не е редно някак си-боденето на пъстърви в недостатъчна вода,то колко такива изкушения съм имал ,ама нека Бат Стан си намира друго занимание-достатъчно е,ако не може да измисли друго,да седне в кафене на" главната"и да оглежда мадамите... 

- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Шегувам се, разбира се
!
То и кога съм ловил пъстърви, освен на платено
!

То и кога съм ловил пъстърви, освен на платено

Аз за сетен път се убеждавам, че влизаш в тоя форум главно за да се заяждаш и да избиваш комплекси. Иначе ако малко от малко си в час, щеше да знаеш, че пъстърва се лови много повече в "черешовите" пролетни води, отколкото в това маловодие в момента. Що не обясниш по каква причина не е редно да се лови пъстърва в маловодието, и защо би било редно, ако водата е по-висока?INCUBUS написа:Не е редно някак си-боденето на пъстърви в недостатъчна вода,то колко такива изкушения съм имал ,ама нека Бат Стан си намира друго занимание-достатъчно е,ако не може да измисли друго,да седне в кафене на" главната"и да оглежда мадамите...
- suhia_ribar
- научил се да хвърля
Станиле,не се хаби бре!
При положение,че ти е ясно за какво иде реч,кво се тровиш?!?!?!?Нека си диша колегата.Аз,дето ловя пъстърви от има няма 2 години ми е ясно,че в маловодие риби почти няма,и ако има са много трудни,така,че ясни са на колегата постовете.
П.С. Имам някой и друг карагьоз за изяждане!
При положение,че ти е ясно за какво иде реч,кво се тровиш?!?!?!?Нека си диша колегата.Аз,дето ловя пъстърви от има няма 2 години ми е ясно,че в маловодие риби почти няма,и ако има са много трудни,така,че ясни са на колегата постовете.
П.С. Имам някой и друг карагьоз за изяждане!
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Тва пък зрителното поле на пастървата,какво общо има с риболова.refab написа:Чудя се дали бат Стан, не е в обхвата на зрителното поле на пъстървата. Той се намира и съвсем близо до реката, но пък щом като дълбочината е един метър, а има и клони (но отгоре), явно това е факторът, поради който пъстървата не вижда(?) риболовеца, при положение, че е на дъното. Интересно, при каква дълбочина при същата ситуация, която е на видеото, пъстървата, при бистра вода, ще вижда риболовеца?
Като е гладна ,лакомията наделява,както казва Бат Стан.
А и съм ловил на места дето не е виждала човек,стоиш си над вирче с 4 риби ,които се виждат и не се крият и като им фърлиш,лапат стръви плувки ,сичко...

Бат Стан,другия път пробвай седнал

Аз там съм пораснал...
- Trueplayer
- новобранец
Браво на Бат Стан,репортажа е отличен 

Те(рибите),както и други животински видове,са неразделна част от природната среда на човека и неговото отношение към тях е израз на степента на културното му равнище.
-
- вече хвърля и на тежко
Станиле, съжалявам, че не снимах, ама аз дето ги лових едни петнисти на едно място, беше такова маловодие, че ти дето си снимал клипа на това място (Майсторско изпълнение за което респект) си е направо на Дунава все едно. Та рибите наистина са много трудни, обаче пословичната алчност на петнистата си каза думата.
Asenovgrad Fishing Team © ® Member of Asenova krepost fishing club © ®
- кирил великий
- разбира нещата
Сериозна работа показвате на видеото, прецизни замятания - аз нямаше да смея под клоните, за да не загубя воблерите или да влизам да ги откачам, а екземплярът пъстърва е просто отличен. Имам въпрос: използвахте ли вирбел и карабинка пред блесната?
Да да, то без вирбел не става, усуква много влакното.кирил великий написа:Сериозна работа показвате на видеото, прецизни замятания - аз нямаше да смея под клоните, за да не загубя воблерите или да влизам да ги откачам, а екземплярът пъстърва е просто отличен. Имам въпрос: използвахте ли вирбел и карабинка пред блесната?
suhia_ribar написа:Станиле,не се хаби бре!
При положение,че ти е ясно за какво иде реч,кво се тровиш?!?!?!?............

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!