Риболов с Парашут

Модератор: sapuna

Аватар
dim-dim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Риболов с Парашут

Мнение от dim-dim »

Здравейте колеги!
Интересува ме дали някой е виждал или дори ползвал подобен метод за ловене в България и дали изобщо се продават такива неща в нашата родина :shock:
Използват го главно за Морета и Океани и като гледам явно е доста популярно :D Днеска го видях и по Discovery вадиха едни рибоци от морето!
Хубавото е че бори от брега можеш да ловиш на 100-200-1000м на вътре стига да има вятър де :lol: А друг е въпроса какви риби риби биха могли да се хванат по нашето черноморие с подобен такъм!
Ето и малко снимки !

https://www.safeshop.co.nz/vshop/fishin ... iew&page=2
Прикачени файлове
463.1021.2578.jpg
463.1021.2578.jpg (31.03 KiB) Преглеждано 11843 пъти
dropperrig.gif
dropperrig.gif (22.69 KiB) Преглеждано 11843 пъти
boki speca
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Риболов с Парашут

Мнение от boki speca »

Първо си смени заглавието на темата че звучи много бракониерски.
Кайт на английски е хвърчило а не парашут.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
Аватар
Ivo_Ivanov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Ivo_Ivanov »

Това с хвърчило си е страхотно не го умея но е привлекателно.
Изображение
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Не е за "Риболовни такъми"определено-в сладководните водоеми изрично е забранено ползването на "парашут"за риболов - това е малка мрежа,закрепена та дебело влакно и въдица с макара.Ако имаш пред вид риболов с хвърчило,трябва да поясним,че е забранен в Родината -в сладководните й водоеми,за морето-нямам представа,тъй като това е азиатски табиет по океаните,най-добре сондирай мнението си в "Морски риболов".
_DK_
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от _DK_ »

тъй като не съм прочел целия закон ми е интересно къде точно е частта със забраната за риболов с хвърчило, иначе да- заглавието е малко подвеждащо и съм сигурен, че повечето форумни герой са отворили темата с идеята да сипят на автора топла чорбица да си хапне, че е бракониер (а той просто е гледал Дискавърито с Робсън Грийн)
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

INCUBUS написа:Не е за "Риболовни такъми"определено-в сладководните водоеми изрично е забранено ползването на "парашут"за риболов - това е малка мрежа,закрепена та дебело влакно и въдица с макара.Ако имаш пред вид риболов с хвърчило,трябва да поясним,че е забранен в Родината -в сладководните й водоеми,за морето-нямам представа,тъй като това е азиатски табиет по океаните,най-добре сондирай мнението си в "Морски риболов".
Тоя парашут не е като онзи парашут :lol: :lol:
Това по-скоро е хвърчило, а не парашут и това май беше за риболов на марлини.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Аватар
pala4a82
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pala4a82 »

колега оправи си заглавието штото чакалите штете ем нат веднага :lol: :lol: :lol: иначе това предаване и аз сам го гледал ама това сие риболов с фарчило
риболова е болест която не се лекува само се задълбочява
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

pala4a82 написа:колега оправи си заглавието штото чакалите штете ем нат веднага :lol: :lol: :lol: иначе това предаване и аз сам го гледал ама това сие риболов с фарчило
:lol: А ти правописа.....
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от franky »

Много интересно, но ми се струва безмислено сложно за нашето море, имайки предвид рибите, които биха могли да се ловят по този начин. Но си струва да се опита, заради майтапа. Ще бъде интересно, ако хвърчилото вдигне линията и се закачи някой друг гларус :lol:

Иначе не виждам причина да е забранено, дори и в сладководните водоеми, в случая не се лови на фърчило, а последното е само помощно средство... Стига разбира се куките да са по-малко :idea:

Но заглавието с парашута наистина кърти мивки и първоначално погледнах темата именно заради него :lol:
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

С.Върбанов написа:
pala4a82 написа:колега оправи си заглавието штото чакалите штете ем нат веднага :lol: :lol: :lol: иначе това предаване и аз сам го гледал ама това сие риболов с фарчило
:lol: А ти правописа.....

А ти недей да си на всяка манджа мерудия,защото заради такива като теб от близо 2 години само чета и пестя всякакво инфо за каквото и да било :twisted: :twisted: :twisted:

п.с. Относно темата ....интересен начин за риболов ! :wink:
сирака
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от сирака »

Преди 5-6 години в Ямбол на Гърлата съм виждал едни момчета да ловят по този начин сом.
Един път даже бяха хванали една риба. :)
Изображение
В тоз гьол,риба няма!
Аватар
dim-dim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Риболов с Хвърчило

Мнение от dim-dim »

Това което четох стигам до мнението че могат да се ловят всички хищни риби! На вън ловят дори и акули! Става дума според зависи куката и стръвта! По нашето черноморие не знам!? Така като си мисля може и Калкан да се лови просто се слагат по големи тежести от пред и от зад а ХВЪРЧИЛОТО ги дърпа на вътре в морето (сещам се и за зърган но там трябва да се ползва конец за стръв) А може и за Шаран,амур и дори сом по язовирите! Друг е въпроса дали някой ще ти разреши :D
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Погледнато по прост начин това си е метод за презентиране на линията на определено място, разликата с разпъване с лодка изглежда е само ползването на вятъра и влаченето на линията, а не пускането и на дъното. Ако се намери начин за откачане от разстояние, ще си е живо разпъване, а дали е забранен метод :rolleyes: ...
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Ейй, това е голяма гъзария, истински ще се изненадам ако някой сподели личен опит :lol:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

И на мен ми стана интересно що за изобретение е това и как по точно работи.
И защо да е забранено в сладководните ни водоеми,то няма да ги гребат с хвърчилото,а само ще си носят стръвта до мястото за риболов,пък и ако можеш да си напраиш хвърчило ще ти излезе по-евтино от лодка за разпъване :D
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовни такъми”