Самоделно прикачно за фидер за 1 пръчка

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Самоделно прикачно за фидер за 1 пръчка

Мнение от Vesko1 »

Колеги аз си имам купешка стойка за 2 фидера....обаче късната есен и зимата ,да зареждаш 2 фидера си е приключение.Затова днес реших да пригодя едно прикачно за 1 фидер ,на един малък карп-стол на Карп фокус(секънд хенд) ,който специално го купих за един мой комшия,като идва с мен понякога на риба ,да има къде да седи, че няма стол пича...а а и кинти нема, а през другото време ще го ползвам аз за фидер,особено есента и зимата.
Та ...имах няколко стари телевизионни антени в мазето...от основата на антената дето се захваща на покрива направих захващането към стола ,то си имаше в комплетк и 2 перчати гайки и стана супер .От дългия профил направих основата на прикачното....а от няколко запоени тръбички направих предното коляно със гребена.Единственото което съм купил за 3,50лв е гребена....имах зелен спрей....пръснах го и стана като купено.Ето снимките да видите моето творение...

Изображение

Изображение

Изображение

ето и захващането с перчатите гайки,има и гумирани покрития на шпилките да не драскат боята на стола...

Изображение

...може би ще го ползвам 2-3 пъти в годината(ако съм жив и здрав)....ама нека да го има все пак....,а който реши може и да си го направи...стари телевизионни антени по покривите колкото искате :D :drinkers:
Последно промяна от Vesko1 на Съб Авг 25, 2012 8:02 pm, променено общо 1 път.
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Самоделно прикачно за фидер за 1 пръчка

Мнение от С.Върбанов »

:supz: :partyman:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

С.Върбанов написа::supz: :partyman:
:supz: :smt035 :smt033
ИзображениеИзображение
Gosheto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Gosheto »

Много добро! Евала!
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Gosheto написа:Много добро! Евала!
Мс....и най важното изцяло от дуралуминий и много леко...около 300гр тежи само ,и на гръб може да го носи човек..н пр...;)
ИзображениеИзображение
marin.nikolov62
новобранец
новобранец

Мнение от marin.nikolov62 »

Малко акъл ама на време супер е няма грешка.
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

Язък за хубавия стол...
Изображение
Най добрите са тук
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

ribolovcho написа:Язък за хубавия стол...
1.Стола е ефтинджос....достатъчно има по него драскотинки,та не ми пука за още 1-2.
2.Фидера не е основния ми риболов,така че нямам нужда от супермодерни прикачни....тези ти си ги купувай за твоята платформа.....да си ловиш скобарите.
3.Престани да ми се набъркваш в темите...намери си друг с който да се ядеш.
............
ИзображениеИзображение
fishhi6
новобранец
новобранец

Мнение от fishhi6 »

е това си е направо оригинал.............
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

Vesko1 написа:
1.Стола е ефтинджос....достатъчно има по него драскотинки,та не ми пука за още 1-2.
2.Фидера не е основния ми риболов,така че нямам нужда от супермодерни прикачни....тези ти си ги купувай за твоята платформа.....да си ловиш скобарите.
............

Не се ям бре човек...просто не ми харесва прикачното ти ..както и ти сам видя ...не работи...Просто със това дълго рамо не става работата..Хората одавна са измислили каквото трябва..Две колчета ще ти вършат повече работа....Айде и наслука.. :roll:
Изображение
Най добрите са тук
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

ribolovcho написа:
Vesko1 написа:
............

Не се ям бре човек...просто не ми харесва прикачното ти ..както и ти сам видя ...не работи...Просто със това дълго рамо не става работата..Хората одавна са измислили каквото трябва..Две колчета ще ти вършат повече работа....Айде и наслука.. :roll:
Наслука и на теб....то колчетата си е най добре,обаче има места каменисти където колче не влиза,камо ли да се задържи...а относно дългото рамо ,не дължината е проблема...а захващането,самата кука е много широка и играе в четириграма на крака на стола.Сега съм сложил по малка колкото е крака на стола и просто е бетон.А това дето казваш че хората са го измислили...струва около 80лв минимум...гребен + пластмасова врътка със стяга+телескопичен прът+заден бъдгип....и калъф отделно.
Мерси...немам такива излишни кинти за мятане по прикачни.
ИзображениеИзображение
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

Прикачното си е добро, пък макар и самоделно. Важното е да е удобно за работа.Пък като го използва колегата няколко пъти и малко по малко го подобри - става пИрфектно.
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Весе отиди да ти заварят един болт с резбата , като за колчета към края на квадратния профил и ти е решен проблема с провисването ! А може и да му направиш една двунога , но няма смисъл с колчето ще стане :wink: :smt023
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

dantho.mihov написа:Прикачното си е добро, пък макар и самоделно. Важното е да е удобно за работа.Пък като го използва колегата няколко пъти и малко по малко го подобри - става пИрфектно.
Ей го прикачното в действие...и си "работи" много добре даже..

Изображение
С.Върбанов написа:Весе отиди да ти заварят един болт с резбата , като за колчета към края на квадратния профил и ти е решен проблема с провисването ! А може и да му направиш една двунога , но няма смисъл с колчето ще стане :wink: :smt023
Да това е добра идея,даже още довечера ще го пробвам имам медчиг и ще направя резба направо на края на профила...или по средата,и навивам една шпилка,тя ще опре в горната стена на профила...а отдолу ще се навива колчето което ще ограничава провисването.
Мерси Заро за идейката... :drinkers:
ИзображениеИзображение
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

За провисването ще ти дам друга идея.Там където е извивката за гребена, режеш профила.Заваряваш го отгоре на 90 градуса.В отвора който остава на профила, заклиннваш една стара биалетка от лека кола/Без пари от всеки автосервиз/, или аз ще ти дам даже две ако искаш.Та тези биалетки са със резба.Взимаш обикновенно колче за сигнализатор и се готов/навиват се/.След риболов прибираш към основната греда и си готов.
Биалетите от единия си край са по дебели.Та този край е към профила а по тънкия към колчето.
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”