"Караконджоли" на яз.Студен кладенец

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

"Караконджоли" на яз.Студен кладенец

Мнение от Vesko1 »

Здравейте колеги!Направих си едно самоделно прикачно за фидер към стол и днес реших да отида да го изпробвам на един залив на яз.Студен кладенец,близо до село Траса.Информацията беше ,че уж излизали каракуди и шаранчета до кило...но много не се надявах,повече отидох за да съм "на вода" .Не съм стъпвал повече от година на това място,и бях малко скептик....ама викам си поне ми е близо...Речено сторено...в 8 ч съм на залива...разпъвам за половин час всички такъми..и започвам.
Реших да опъна и на царевица 2 пръчки от "тежката артилерия",белким се закачи някой "шаро"...а с фидерчето да си се занимавам с дребоците.Монтажа беше инлайн фидеров хранилка,кука №12,повод 0,14...захранка за фидер ЯГОДА а на куката червен торен червей.На шаранските сопи ..монтаж с ПВА ръкав...шепа накисната (но подсушена предварително)царевица ,а на куката №4 ...2 царевици на силиконов косъм.
Изображение
....оказа се ,че прикачното пада доста ниско,ще се мисли някаква друга доработка май..затова го подпрях с едно чаталче...за по голяма устойчивост.... :lol:

Изображение

И започнаха на фидера да излизат ето от тия красавици...До мен имаше отляво 2-ма на плувка а отдясно семейство с 2 чадъра и няколко дънни...никой нищо не вадеше,а при мене удар след удар...;) След около час и отляво и отдясно си биха камшика...и си останах самичък.

Изображение

Всичко беше много хубаво...обаче към 10,30 слънцето запече доста силно....потърсих чадъра да го опъна....и ОПАААА изненада,забравил съм го.Бегом до колата...обаче там нъцки...няма чадър.
Изображение

Към 11ч ...зарязах фидера,взех си биричката и яденето...и се излегнах горе под боровете.Там откарах до към 13,30...очаквайки удар поне на шаранските сопи.Удар обаче нямаше...имаше пипания...но явно дребни шаранета са опитвали да налапат стръвта.Безуспешно..... :lol:
Към 14ч сянката дойде на моето място и поднових фидер-риболова....

Изображение

Изображение

Започна едно динамично вадене на каракуди ,като някои веднага пусках обратно...че не ми се ходеше до живарника.

По едно време към 15ч...рибата тотално спря....ни чук ни ..рън... :lol: А то какво било....завъртял се "хищник"... :lol:
Изображение

Изображение

След като с много усилия успях да откача куката ,така че да не повредя устата на "хищника"...го релийзнах,със пожелание да повика "дедо си или баба си".... :lol:

Изображение

Обаче нито дедо му нито баба му на "хищника" се появиха,така че след следобедното кафе в 16,30...изпразних живарничето,някои рибки пуснах,взех няколко за комшийката пенсионерка леля Марче,че и обещах да си хапне прясна рибка....събиране на багажа и ..чао до нови срещи на това място.
Изображение
Изображение
Така завърши този днешен мой излет.
Наслука колеги! :drinkers:
Последно промяна от Vesko1 на Нед Авг 26, 2012 10:19 pm, променено общо 4 пъти.
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Аватар
renvan3
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: "Караконджоли" на яз.Студен кладенец

Мнение от renvan3 »

Много добри каракуди.
Аватар
stoj40doc
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stoj40doc »

Бравус, супер рибоци.
LONG LIVE ROCK AND ROLL
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

stoj40doc написа:Бравус, супер рибоци.
Прилични са....400...500грамови имаше...едната беше към 700 издута...пуснах я че сигурно е майка,да дава поколение там...да се плодят караконджолите..;)
ИзображениеИзображение
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

Еииии на готино място си бил...Разкош отвсякъде.....
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

RAAZIEL написа:Еииии на готино място си бил...Разкош отвсякъде.....
Най ме изкефи...боровата гора отзад.Това ме спаси...иначе щях да си бия камшика посока прибиране още в 12,00ч.Особено когато разбрах..че съм си забравил чадъра.Ма то едно и 2 неща ли са..в 7 сутринта...все нещо ще забрави човек.Дрямах 2 часа..боровите иглички боцкаха...ама бирата беше студена,сянката дебела..а лионските кренвирши на "КЕН"...(да не се счита за реклама)...;)...ми се усладиха като ..."пръжоли на скара"...;)
ИзображениеИзображение
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Vesko1 написа:
Най ме изкефи...боровата гора отзад.Това ме спаси...иначе щях да си бия камшика посока прибиране още в 12,00ч.Особено когато разбрах..че съм си забравил чадъра.Ма то едно и 2 неща ли са..в 7 сутринта...все нещо ще забрави човек.Дрямах 2 часа..боровите иглички боцкаха...ама бирата беше студена,сянката дебела..а лионските кренвирши на "КЕН"...(да не се счита за реклама)...;)...ми се усладиха като ..."пръжоли на скара"...;)
Весо,дай да помислим за едно яре или агне, ТАМ ОТЗАД МЕЖДУ БОРОВЕТЕ :D колкото пъти ида там,все за това си мисля :drinkers: ,просто е разкошно това място :D
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Don4o_62 написа:
Vesko1 написа:
Весо,дай да помислим за едно яре или агне, ТАМ ОТЗАД МЕЖДУ БОРОВЕТЕ :D колкото пъти ида там,все за това си мисля :drinkers: ,просто е разкошно това място :D
Айде...навит съм.Даже пръчките няма да пусна на вода....само ще въртя шиша с агнето...а вие ще ми носите студена бира...и така 7 часа.И после като го тръсна в тавата агнето...месото се изсипва ...а кокалите му остават в ръцете ми.
Организирай...и ми пиши на ЛС...+1 бройте ме.. :drinkers:
ИзображениеИзображение
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Казвайте кога :drinkers: Дончо имаш думата :D
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

Баце ти и в кенефа да си хвърлиш въдиците,пак ще ни поднесеш невероятен излет!!!!
Само респект към такива като тебе,честно умееш го този занаят и добре разказваш.
Фен съм ти да знаеш.
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Красимир Атанасов написа:Баце ти и в кенефа да си хвърлиш въдиците,пак ще ни поднесеш невероятен излет!!!!
Само респект към такива като тебе,честно умееш го този занаят и добре разказваш.
Фен съм ти да знаеш.
:oops: Мерсажче!Желая и на теб да имаш страхотна слука при твоите излети.И да ни правиш съпричастни към тях...и нека има снимки и нека има ..разкази,а най- малко ти желая...в темата ти да се намесват "законо-защитници"... :wink:
ИзображениеИзображение
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

Хубави каракуди :)
И хубаво си се поопекъл докато си чакаш сянката :):)
Чудесно поднесен излет отново!
Та нещо стана реч за агънце ли?
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Vesko1 написа:
Don4o_62 написа:....................................................
Айде...навит съм.Даже пръчките няма да пусна на вода....само ще въртя шиша с агнето...а вие ще ми носите студена бира...и така 7 часа.И после като го тръсна в тавата агнето...месото се изсипва ...а кокалите му остават в ръцете ми.
Организирай...и ми пиши на ЛС...+1 бройте ме.. :drinkers:
Мене ако питате, за такова мероприятие по-подходящо място е отсреща в тополите и върбите, че га е по-равно. При боровете риска да се изтърколи човек във водата по някое време/по-късничко/ си е коджа голям :lol: , че и вода има/верно не най-качествената/, но има.
А иначе и излета и природата и каракудите са си арни. :drinkers:
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

Браоо, Браооо.Ама казах ти аз ди минеш на сянка под моста. :D :drinkers: :drinkers:
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Антон Тонев написа:Браоо, Браооо.Ама казах ти аз ди минеш на сянка под моста. :D :drinkers: :drinkers:
Под моста имаше едни местни ,с едни върбови пръчки ловяха....не ми трябват наоколо дразнители.По късно към 10 ония си тръгнаха ,но не ми се местеше багаж...
ИзображениеИзображение
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”