Гид-Гел при вятър 100 км/час!

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Гид-Гел при вятър 100 км/час!

Мнение от batmilen »

В събота Тодоров ден...ейни с Киро рано рано на р.Ахелой за кленчета...предварителното инфо...излизали топурлаци по 1,5 кг. да ама не...вятър със 100 км./час щеше да ни отнесе барабар с ръчките... :lol:

След кратка консултация Киро предложи да отидем на яз.Бата....близичко било...айде назад към Каблешково...от том през Дюлинския проход...после наляво и...ето ни на язовира... :lol:

там същия вятър...дори по-силен...а и снежец започна да бръска... :lol:
тъкмо ще си събираме партакешите и дойде един колега...предложи да ни закара от другата страна на водоема...на река Бата , която се влива в язовира...тръгнахме през селото....и стигнахме до един ХАН...дето се въдеха 3 щрауса :lol: ...и някакви козички ...ама те бяха по-навътре от пътя...нащракахме снимки на щраусите за спомен... :lol:

върнахмесе малко назад...защото бяхме объркали пътя за реката... :wink:

а край нас мангали влачеха дръгливи кончета...за кушията на края на селото... :lol:

набихме през нивите и...ето ни на реката...прекрасно място за риболов...ама рибата не дава...в тоя студ и мраз... :wink:

повъртяхме се малко...похвълряхме на различни воблери, блесни и туистери...нищо... :wink:

такъв студ беше, че водата по водачите на пръчките замръзваше... :cry:

и след кратък размисъл ...решихме и си тръгнахме.. :wink:

назад...през нивята...минахме и през селото...но кушията вече бе свършила...и сигурно пируваха някъде...конете и ездачите... :lol:

в неделя отидох за попчета...в порта...пак нищо.. :cry:

язък за ДУЕЛА с ДОЦЕНТА...като гледам какви риби е надрусал на топлата вода на АЕЦа... :lol:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

И все пак чудна разходка сте си спретнали :D а както казва един мой приятел в такива случаи "Много пари пръснахме , никакъв к*р не обръснахме" :wink:
Между другото какъв е статута на яз.Бата в момента?
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Не зная...но имаше хвърлени много мрежи...а на стената бе швартована лодка, имаше и някакъв примитивен хелинг...за да я вадят на сухо... :lol:

Докато бяхме никакъв гавазин или кърсердарин не се мярна...като пообиколихме намерихме следи от скорошен риболов---празни кутийки от стръв, найлонови торбички с остатъци от храна ...огнища с обгорели дървета...а бе българска работа...ловили що ловили...а боклука оставили... :lol:
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

ОК,благодаря все пак за инфото, ще се опитам да разбера повече, че едни харни спомени имам от тоя язовир ама хич не са пресни :wink:
Ribarina
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Ribarina »

Трябваше да пробваш на язовира в Порой.Там има прекрасни места,но след два-три километра каране из гората в ляво от язовира.Дори и да няма риба мястото е на завет и не видях никакви оставени боклуци.Също така язовира се зарибява редовно.Единствено трябва да намериш табелата ЗОНА ЗА СПОРТЕН РИБОЛОВ ,тя е в посока Каблешково на километър от язовира,от там пътя е асвалтов чак до другият край на язовира.Аз лично риба не хванах там-бях тръгнал за раци на канала,който излиза от язовира,но реших да проверя какво има там.На торен червей за половин час два удара без успех.Това беше края на миналото лято.
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Нека се постопли малко...ама ще отида и за щукички в Поморие...или за кленчета на р.Ахелой...щото ми е пътьом като се връщам от Несебър... :lol: Сутринта за калкан...а на връщане речен кефал..кеф ще еда опукам няколко кефала...мястото е много обещаващо... :lol:
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

Язовира на Бата беше забранен, но скоро го пуснаха и се риболува свободно.Има кафал, шаран, толстолоб и всичко това можете да хванете :lol: :lol: :lol: :lol: ......................... ако се е отървало от мрежите при траленето за последно :evil: :evil: .Кефал има и се лови на дрозд бял червей, но сега е студено и вероятността е малка.
Бате Милене отиди веднъж на Грудовска река де се наловиш на воля па макар червеноперки и бабушки.За съжаление нямашебряни и белювици, но ще дойде и тяхното време. :twisted: :twisted: :twisted:
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Локал ми каза, че се ходило доста пеш...до реката...а на мене хич не ми се ходи в тия калища...нарамил такъми, раница и инвентар като хималайски ШЕРП... :lol:
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

Батка ходи се ако е валяло, като е сухо с колата се стига до самата река.Така беше и тази събота, с колата до реката и небеше необходимо да мъкнем пълните кофи на далеко :lol: :lol: .Верно до 10.00часа беше си студено :evil: , но после пекна "Райко" и долу в ниското където не духаше си беше добре.Има места надолу по течението където ловят сулки по 0.700-0.800кг на туистер и на жива рибка тъкмо като за тебе.Само че не допускат риболов с парашути и калдърми, колегите много бият - събота натирили един с калдърма,видях натрошените колове и нарязаната мрежа.Бяха си тръгнали та неможах да им стисна ръцете.
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Може и да отида...ще взема и Локи с мене в неделята...а в събота хайде за калкан на Несебър...а на връщане ще ви покажа къде ходих на р.Ахелой...до самата бензиностанция има едно вирче...там ловят кефалите по 1,5 кг. на туистерче... :lol:
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Язовир БАТА е всъщност язовир Ахелой писал съм за него в темата "чудно местенце"мрежите са на бившите собственици.На Поройския останаха таранки, тостолоб и дребосък шарана намаля. :lol:
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

Мерси, колеги ще прегледам и темата за Ахелой:)
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Да ви кажа честно върти ми се нещо из главата за неделя...да си спретнем един излет бургаските колеги... така да се съберем 2-3 коли народ.Нещо като един вид среща , както си правят колегите по софия , стара загора и варна. Един колега от Айтос ще идва ... Justinian oт Поморие и той се гласи ако се освободи от работа... така че може да се помисли а за Грудовска... имам молба... намерете ми място където да си разпна щеката бе миналия път щях да бръкна в на колегите очите от другия край :D :D :D
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

може...ама за щеката...те като са те видели как ги дърпаш рибите... да са се обърнали с гръб...и тогава...щеката става опасно оръжие...може да ги изненадаш...изодзаде...хахаха...
Ribarina
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Ribarina »

Ами айде обадете се да додойда и аз.Имам място в колата ще кача още някой ако трябва.И аз съм много навит да ходя с много народ за риба да ви покажа кой е Номер 1.Само ми кажете час и място.Има само един проблем че мога да изляза от работа само след 8:30 преди това съм много зает
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”