Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Риболов в Бургаско
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- новобранец
Риболов в Бургаско
Здравейте!
Надявам се да не съм объркал раздела...
Искам да Ви попитам може ли да споделите, къде около Бургаско има язовири , реки и т.н. сладководни места подходящи за риболов. По принцип не съм Бургас от скоро живея тук, а ме влече риболова и така и не успях да намеря точна информация за места.
Ако може да ми дадете по подробна информация за места и на какво кълве.
Поздрави!
Надявам се да не съм объркал раздела...
Искам да Ви попитам може ли да споделите, къде около Бургаско има язовири , реки и т.н. сладководни места подходящи за риболов. По принцип не съм Бургас от скоро живея тук, а ме влече риболова и така и не успях да намеря точна информация за места.
Ако може да ми дадете по подробна информация за места и на какво кълве.
Поздрави!
-
- Модератор
Re: Риболов в Бургаско
Днес си се регистрирал и не можеш веднага да намериш нужните ти теми.Аз четох един месец преди да пусна първия си коментар.На въпроса : Край с.Бата, на "Вая", езерото "Мандра" край Меден Рудник или с.Димчево, с.Тръстиково на канала, с.Дебелт на канала. Има и други, но нека колегите продължат.Има и платени водоеми около Бургас.
-
- новобранец
Благодаря колега! Ще помоля също и другите колеги да пуснат мнения да кажат и те какви места знаят и да ако може и информация за платените също. Интересувам се толкова много защото имам един единствен ден почивен от работа и реших да разпусна малко ,но все още не мога да реша затова няма значение дали е платен или не водоема важното е да има нещо вътре и разбира се на какво ще кълве.
-
- Модератор
Край с. Бата малкия язовир е платен с добри екземпляри шаран. До разклона за с.Върли бряг има малък платен и става за релакс.Там червеноперките са бонус. Утре вероятно ще разпусна малко на платен до с.Росеново, за да пробвам едни пелети на Фиш стар.
-
- новобранец
А какви са цените смисъл само за рибата ли се плаща или на въдица ? Надявам се да е на човек ,че аз съм с 3-4 въдици 

-
- Модератор
Различни. Край Средец такса вход 3 лв. неограничен брой въдици.Шарана се плаща 5 лв/кг. Край Бата такса вход за 2 бр въдици 8 лв. Край Върли бяг такса вход 5 лв./ако няма промяна/. Но и на двете места взетия шаран се плаща доста скъпо
-
- новобранец
Преди малко ходих да накупя стръв в един рибарски магазин и там попитах също за места и те ми казаха "Ясна поляна" и "Промет". Някакви отзиви? Плаща се , не се плаща може ли да се нощува поне на един от тях?
-
- Модератор
Нощувка не. Ясна поляна е далечко и с променлив успех. За сега е по-успешно на Ново паничарево. На язовира на Промет ще ходим след 15 септември, тъй като сега е вяло. Сега е активна Каракудата на канала край с.Дебелт - точно до завода на Промет.
-
- новобранец
Току що се връщам от Промет (такса 5лв. на човек) само на дъно хвърлях на бял и червен червей, но уви 3 часа нищо... само 2 слънчевки
. Утре се чудя кой водоем да посетя.

-
- научил се да хвърля
Колега утре посети канала край Промет с тази стръв която си ползвал !!! със сигурност ще хванеш повече видове риба 

-
- новобранец
А не! Мисля там да не се връщам, че доста срашничко изглежда с тия стари и пусти сгради. И обхват губят телефоните все едно си в филм на ужасите
. Та така шегата на страна ... може ли да ми препоръчате място на което ще има различен улов освен слънчевки на тази стръв? Аз мисля да намеря и торен червей също да купя и сладка царевица, но ми се ходи на място където поне 70% ще има улов.

Само да ти се чете, има 217 страници с информация.
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=136&t=12465
А и ако питаш там, вероятността да получиш търсената информация е доста по-голяма!
Успех!

А и ако питаш там, вероятността да получиш търсената информация е доста по-голяма!
Успех!
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
-
- научил се да хвърля
Има много места , пробвай окло Ж.П моста от към завода , там има места ама има много конкуренция 

-
- Модератор
И предимно Каракудки. А шаранчета мнооого нарядко, около 500-600 грама.gogata1 написа:Има много места , пробвай окло Ж.П моста от към завода , там има места ама има много конкуренция
-
- новобранец
Събота и Неделя пообиколих местата. Ходих отново на димчево обаче без успех за 3 часа. След това реших да отскоча и до Грудовския язовир там таксата е 5лв на човек и шара също се плаща. Хвърлях на пружина с захранка .... не си спомням името и на куките слагах сладка царевица купена от магазина. На пружината нищо.. Хварлих и 1 дънна с царевица там удари едно шаранче около 500гр. и това беше за 4 часа. На плувка на царевица и бял червей около 5-6 малки шаранчета удариха около 7-8см. И на Промет ходих аз съм написал в по горните постове ,но там нищо... Та сега се чудя на къде да поема през тая събота и неделя. Някакви идеи ?