как се сгъва мач от три част

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
zdravko_zl
новобранец
новобранец

как се сгъва мач от три част

Мнение от zdravko_zl »

Ще ме посъветвали как да сгъвам мач от три части?Всеки път нова линия трябва да правя или има и друг начин?Благодаря предварително
Аватар
stefan4etoo
сериозен играч
сериозен играч

Re: как се сгъва мач от три част

Мнение от stefan4etoo »

Поне при мен (мач 4.20)поставям куката на два пръста разстояние по надолу от втория водач над първата снадка.Обирам кордата,вадя втора нада и я поставям до първа,след това вадя последната и до тях и куката ми се пада да се закача точно на макародържача.Слагаш два ластика долу и горе и си готов :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

zdravko_zl написа:Всеки път нова линия трябва да правя или има и друг начин?Благодаря предварително
Правиш си 4-5готови монтажа на совалки,после нанизваш ваглера,една гумена перла и връзваш монтажа към основното,става за 1минута......като приключиш риболова,монтажа пак на совалката и така!
Изображение
Lecho
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Lecho »

Добър вечер, колега виж тук е показано:

http://www.youtube.com/watch?v=F6NiyB6L ... ure=relmfu :D
Алекси Николов

ЕЛКО ЕООД
електроинструменти -Makita, Festool, Laserliner
http://www.elko.bg" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Аз си нося сопите в калъфите и линиите си ги правя на място. Не бързам за никъде па и не рискувам да прецакам я макара, я сопа при транспорта.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
David Kamenov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от David Kamenov »

Най-добре нови монтажи при всяко ходене отколкото да скъсаш при някоя по-голяма риба заради износването на жилката при клупове и кукички.
Риболова е хоби.Наслука :)
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Ако все пак решиш да си носиш мача с готов монтаж( което е по-неразумно), трябва задължително поне да имаш твърд калъв.
Аз правя така, защото обикновенно пристигам на водоема наразсъмване, недовиждам , искам веднага "да ги почвам" и т.н. Ваглери/слайдери съхранявам отделно в тубус, като на линията на мача(предварително утежнена) имам вирбел за който само закачам съответния ваглер/слайдер.
По причина, че блъскам в калъфа и други неща, досега имам счупен връх и водач.А хората са ми дали тубос за пръчката, който така си стои в мазето :mrgreen:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

CERRUTI написа:
zdravko_zl написа:Всеки път нова линия трябва да правя или има и друг начин?Благодаря предварително
Правиш си 4-5готови монтажа на совалки,после нанизваш ваглера,една гумена перла и връзваш монтажа към основното,става за 1минута......като приключиш риболова,монтажа пак на совалката и така!
И аз правя така. Сравнително бързо и безопасно. За около 5 мин. мача е готов за мерене на дълбочина. Даже наскоро си купих едни совалки за чепарета на Стонфо - никакво място не заемат. Това става само ако монтажа ти е с два вирбела, а с фиксирания ваглер правя на място.
Аватар
choch0
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от choch0 »

Правиш си стоп възел от конец (продават се).
Копуваш си една сувалка ...
Копуваш един конектор като този
https://megafishing.bg/product/393/kone ... olmic.html и си готов.
Прибираш си цялата линия до конектора на макарата, другото на совалката. Прави се за 1 мин.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

choch0 написа:Правиш си стоп възел от конец (продават се).
Прибираш си цялата линия до конектора на макарата, другото на совалката. Прави се за 1 мин.
:? Само не мога да разбера, как ще се прекара този конектор през връхния водач на мача/де си е бая тесен/, че при мен и някой по ячък възел трудно минава и ми пречи на замятането :? , а ако ти се падне дълбока вода, трудно ще се намотат на совалката 15-20м. линия иначе с застопорен ваглер няма проблеми даже и без конектор.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

zdravko_zl написа:Ще ме посъветвали как да сгъвам мач от три части?Всеки път нова линия трябва да правя или има и друг начин?Благодаря предварително
:roll: Какво значи как се сгъва ? Разглобява се , както си го сглобил и да всеки път си правиш нова линия защото не знаеш каква риба ще ловиш на следващия излет :idea:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
choch0
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от choch0 »

antivik написа:
choch0 написа:Правиш си стоп възел от конец (продават се).
:? Само не мога да разбера, как ще се прекара този конектор през връхния водач на мача/де си е бая тесен/, че при мен и някой по ячък възел трудно минава и ми пречи на замятането :? , а ако ти се падне дълбока вода, трудно ще се намотат на совалката 15-20м. линия иначе с застопорен ваглер няма проблеми даже и без конектор.

Конекторът се разглобява на 2 части и се прибира. Като ти потрябва да надиш основното и "поводът" от совалката пак се слага.
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

Ето я и най новата гъзария на Preston ,когато искате да схранявате макарата във отделен калъф http://www.tedcarter.co.uk/preston-inno ... spool-safe
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Шпулата не макарата :wink:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

Така е да ,както и да е ,разбрахте за какво говоря :)
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици, макари и такъми”