Работа с уип

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

f0rt
новобранец
новобранец

Работа с уип

Мнение от f0rt »

Здравейте колеги,
Наскоро си купих уип Middy 8м - http://www.middytackle.com/products/?id ... 2&c=C&t=C2 .
Никога не съм борaвил с подобно нещо така че се подгответе за куп глупави въпроси. :oops:
1. Има ли някаква специална стойка, на която трябва да стои? Аз имам стойки за директен телескоп, но ми изглеждат нестабилни.
2. Как да монтирам ластик?! (никога не съм монтирал :rolleyes: )
- единия е телесопичен - 3 части. Завършва с жило.
- другия е кух с 2 щекерни снадки
Гледах едно филмче на MIDDY за това как се монтира ластик(имам всички части в комплекта) - http://www.youtube.com/watch?v=IH9yOB4ir1s
Защо се реже върха? Ластика спокойно минава през него. Аз имам 2 пластмасови накрайника (през които трябва да мине ластика) в комплекта. Единия не мога да сложа на нито една снадка(много е малък). Другия пасва точно на втората от телескопичните и е голям за втората щекерна снадка. Не може ли да се вземе просто накрайник, който пасва на снадката и тя да не се реже?! И на двата топ сета ли мога да монтирам ластик (като махна жилото)?
Това е засега :rolleyes: После ще питам още :)
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Re: Работа с уип

Мнение от butnik »

Я се разходи до някой магазин и да ти направят всичко и да ти обяснят какво ще ти трябва към него освен платформа.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
бобобоб
новобранец
новобранец

Мнение от бобобоб »

butnik написа:Я се разходи до някой магазин и да ти направят всичко и да ти обяснят какво ще ти трябва към него освен платформа.
+1 :!: Когато ти го направи(поне първият път)някои по-запознат и ти обясни нагледно кое,как и за какво да внимаваш,самият ти ще си по-спокоен в по-нататъшната експлоатация!Тук ще се почне-вдевачки,конектори,бънгове,за това да внимаваш,за онова.......... и накрая в главата ти БОЗА!Наслука и много рибоци да изкараш с него!!!!!!
МАЙНА КАРАКУДА ТИИМ
f0rt
новобранец
новобранец

Мнение от f0rt »

Не може ли да мина без платформа? :D
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

f0rt написа:Не може ли да мина без платформа? :D
Може и на земята да седнеш и да си суркаш новия уип по някой сак,но дали това е начина си решаваш ти.
f0rt
новобранец
новобранец

Мнение от f0rt »

@butnik: Ясно! :)
Монираха ми ластик. Беше голяма драма - оказа се че единия ми топ сет е без връх.
Имам 3 въпроса, на които не успяха да ми отговорят в магазина:
1. Кога ползвам топсета с ластик-а и кога този с жилото? До колкото знам ластика е когато се очаква някаква по-голяма риба(1кг+).
2. Имам 2 топсета. Единия е телескопичен а другия със щекерни снадки. Каква е разликата?
3. Нямам къплинг сет. Мога ли да използвам някой от върховете за тази цели или трябва специален връх?

Мерси предварително!
skpandurski
новобранец
новобранец

Мнение от skpandurski »

Много добра въдица си купил колега. Аз я имам от 3 години и много риби съм извадил с нея.С телескопичният топ сет ловия до 500гр. риби а с щекерният няма проблем и 2/3кг. шаран.Ловя както с директен телескоп с нея но ти трябва и кер с дълга дръжка 3+.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

f0rt написа:@butnik: Ясно! :)
Монираха ми ластик. Беше голяма драма - оказа се че единия ми топ сет е без връх.
1. Кога ползвам топсета с ластик-а и кога този с жилото? До колкото знам ластика е когато се очаква някаква по-голяма риба(1кг+).
2. Имам 2 топсета. Единия е телескопичен а другия със щекерни снадки. Каква е разликата?
3. Нямам къплинг сет. Мога ли да използвам някой от върховете за тази цели или трябва специален връх?

Мерси предварително!
Шпица за щека :roll: да може да влезе в действие при риболов на перки и бабушки,лично бих предпочел ластик-0,7-0,8мм.щекерните топ сети принципно са подсилени.Не съм пробвал да слагам къпинг кит на Миди,въпреки,че съм имал от всичките модели и нямам идея как ще се държи с такъв.Щекерният става за къпинг.
Аватар
MuTaKa
фен клуб-скобар

Мнение от MuTaKa »

f0rt написа:@butnik: Ясно! :)

Мерси предварително!
Според мен жилото е когато искаш да ползваш уипа като директен телескоп а с ластика като щека.Щекерните топсети попринцип са подсилени можеш да си го направиш на къпинг.
f0rt
новобранец
новобранец

Мнение от f0rt »

Благодаря много на всички :)
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

Ти този уип като какво го ползваш по често като къса щек аили като директен ? много е важно ?
Ако го ползваш като директем , може да седиш и на каманите нема про6лем , ама ако е като щека ти тре6ва столе и ролер задължително, щото както казва Ицето да го суркаш по некой сак не е ра6ота все пак не си дал дупе за въдицата а пари !
После тия накрайници дето са ти ги дали, о6икновенно те са пластмасови и 6иват два вида вътрешни и външни , какви са ? вътрешни или външни ? Къв ластик искаш да сложиш ? на тоа уип по големо от 1,4 недей слага даже е много !
Така , жило ползваш за ри6и до кило примерно щото ще издържи. Ско6ари морунаж каракудки ей таквиз. за по големи ри6и от шаран нагоре , си ти тре6е ластик, не че за другите ри6и (горе изз6роените) не става, напротив става, ма за кво като може и с жило. Та за по големи ри6и си ти тре6ва ластик за това имаш и два топ сета единият за по де6ел ластик а другият за по тънък. Примерно единият си слагаш 1,2 ластик а на другият 1.6 примерно ако си ешил да ходиш за ри6и от порядъка на 5 6 7 кила , не че с по тънак нема да извадиш ма е играчка . та виж сега все си мисля че ако пък искаш да ловиш шарани по 12 кила на плувка щеше да си купиш щека ма тъй като ти е кеф да ловиш и на директен си си взел мидито тоест уипа , да си сигурен че е яка тояга и искаж да ловиж големи ри6и на плувка, така си мисля аз , за това ако не искаш ти сам да рискуваш, отиваш до магазина и носиш сетовете с те6е, и казваш с тоя сет примерно искам да ловя ри6и до 5 кила а с тоя до 10 кила и ги молиш да ти сожат накрайници 6ънгове втулки и прочие така както тря6ва да е . Помоли ги най учтиво да ти о6чснят кое за какво е и защо се слага така, ако са пишове ще ти о6яснят ако ли пък не, ако си от София ща заведа до един магазин дето момчетататс а супер готини , ще ти свършат ра6ота и ще ти каже кое как и какво и ако тре6ва ще ти го запише на тефтерче.
Поздрави !
Изображение
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

MuTaKa написа:
f0rt написа:
Според мен жилото е когато искаш да ползваш уипа като директен телескоп а с ластика като щека.Щекерните топсети попринцип са подсилени можеш да си го направиш на къпинг.

Е що реши така ? не може да ползва уипа као директен и с ластик ли ? Може и става чудесно даже !
За сетовете съм за ма за другото можем да поспорим .
Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Уважаеми колега, уипа който си заприходил е от най-добрите уипове, а това което гледам че колегите до тук не са го написали е че при този модел на Миди(а и на някои от другите им модели), при топсета със шпица(а и при самия уип) е ползвана специална тяхна патентована, производствена технология, т.н "X-Flex "- технология(то го пише и на пръта), при която много мекият топсет и шпиц са състояние да гасят резките удари и напъните и на по-големи риби- примерно, със шпица и правилно композирана линия може да ловиш шарани до 2+ кг, и да се изкефиш на макс.... Виж поразрови в Ю-тубето, мисля че имаше филмчета за тази технология и риболов на шарани със шпица! :D :drinkers: :drinkers:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”