Инфо за Варна

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

sea shadow
новобранец
новобранец

Инфо за Варна

Мнение от sea shadow »

Здравейте колеги, много моля за помоща на просветените във връзка с това, че ми идват на гости едни приятели от Англия и искат да ги водя за риба! По това време на годината вървят само хищници - костур, бяла риба, щука. Аз самият съм доста запален и съм посетил места около Варна, но четейки Форум-а попадам на някои на които още не съм ходил и не зная какво има:

- Звънец - ..........................?
- Елешница - .......................?
- Тутраканци - ................?

Ловил съм на:
- Засмяно - има бял амур, шаран и много дребна таранка (излизат и по-едри) Съботи и недели не е препоръчително да се ходи, 'щото е някаква лудница!
- Тръстиково - миналата пролет хванахме яко червеноперка, няколко костура и таранки. Тази зима съм ходил 2 пъти за бяла риба (според арендатора има много и едри, аз самият съм виждал големи парчета уловени с мрежите) и костур. Нямахме дори и 1 удар!!! А най-гадното беше, че като се обадих предварително ми казаха, че нямало мрежи ... Отидох и хванах 2 с блесната - почти на дъното м/у 2-те кули.
- Пода - разправят, че имало едри шарани и много таранка. Ходихме ведъж - малко дребна таранка и нищо друго!
- Здравец - и аз се излъгах да повярвам, че имало щука .... Капо!
- Цонево - ходил съм откъм Дебелец (по препоръка) Нищо!
- Дуранкулак - минахме откъм морето и застанахме на няколко метра от табелата "Риболова забранен" Нищо!

Че въпроса ми е: Дали на Звънец, Елешница и Тутраканци може да се ловят хищни риби? Кои са местата и колко се плаща?

Благодаря предварително!
Аватар
Petar Enchev
новобранец
новобранец

Мнение от Petar Enchev »

За Звънец / Предната година нищо , за тази немога да ти дам някакво инфо понеже още никой не е ходил / За Тутраканци разбра , мнението ми е същото / Но за Елешница мога да ти кажа , че най-добре ще е да заведеш там твоите гости , Аз лично преди 20 дни бях там . Хванах ме малко Костур , Таранка и две Сомчета около 1кг. , а и природата е супер . Желая ти успех :) :) :) :idea:
executor
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от executor »

Звънец беше източен преди 1-2 години тъй че на нещо кой знае какво май не може да се разчита...
Тутраканци-има бяла риба,малко костур,шаран,амур и толстолоб....Такса 10 лв за 12 часов риболов...През зимата не съм ходил на риболов там...ама вероятно бялата да яде....По Никуден имаше яко мрежарене там :roll:
Аватар
yanev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от yanev »

Petar Enchev написа:За Звънец / Предната година нищо , за тази немога да ти дам някакво инфо понеже още никой не е ходил / За Тутраканци разбра , мнението ми е същото / Но за Елешница мога да ти кажа , че най-добре ще е да заведеш там твоите гости , Аз лично преди 20 дни бях там . Хванах ме малко Костур , Таранка и две Сомчета около 1кг. , а и природата е супер . Желая ти успех :) :) :) :idea:
kолега,какви са условията на елешница?
sea shadow
новобранец
новобранец

Мнение от sea shadow »

Благодаря на колегите за отговорите! За всеки случай първо ще мина през Тутраканци и ако нещо - нищо, ще продължа към Елешница. И на двата не съм ходил и се надявам да ги открия лесно :?
Ако някой си търси инфо за Троянския край, нека пита: жена ми е от там, а баща и е голям рибар, че покрай него съм доста наясно с водоемите и къде - какво :!:
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

На ПОДА имаше добри риби но вече ги няма защото го източват всяка година по Никулден вече изтече на арендатора концесията така че нищо не е оставил и сега е ла ловното стопанство и не се чува нищо около гьола...може и до зарибят ама докато рибите пораснат...поне 3-4 години за да са 1+.Освен това средната дълбочина не надвишава метър там и не е много добър за тази цел.

За цонево сега в момента около Ченге (сегашното село Аспарух но на табелата пише и ченге) информацията ми е кустур дребен по рядко едър на жива стръв и малки блеснички но за най-успешен риболов е добре с лодка.Ако ще ходиш там земи и 1-2 чепарета за сафрид ти си Варненец като мене няма начин да незнаеш как се ползват тази година станах свидетел на 8 кустура от 10 куки на чепаре не беше за вярване :twisted: .

На Здравец миналата година имам 2 излета на 13 и 14 март (помня датата защото беше сефте) видяхме една щука около 2-3 кила така че може още да е там :lol: .Също незнам как бях закачил шаран през хрилете само с мисината и го дигнах на повърхноста беше бая парче над 3 кила.Така че сигурно се намира някой друга риба там :wink: но не си струва.Иначе има супер хижа и много хубава храна че и легла има :wink: .

Бих ти препоръчал последния развъдник на Николаевка но ако вали се приготви за труден път.Тази година на 10 февруари хванах 3 шарана макар и малки ,но там наистина има риба :wink: .Задължително пробвай на рибка.

Мисля ,че само с това мога да помогна :wink: .
За бракониерите само слънчаци :lol: !
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Здравец някой беше писал,че е източен.Дайте малко инфо за Засмяново и Николаевка,на иколаевка за каква риба на рибка бре?Хищник има ли-щука,сулка,костур,нещо подобно,или са само шарани и бял амур?За Засмяново задавам въпроса за сулки дали има,същото се отнася и за Брестак!
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
yanev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от yanev »

Камбата написа:Здравец някой беше писал,че е източен.Дайте малко инфо за Засмяново и Николаевка,на иколаевка за каква риба на рибка бре?Хищник има ли-щука,сулка,костур,нещо подобно,или са само шарани и бял амур?За Засмяново задавам въпроса за сулки дали има,същото се отнася и за Брестак!
от здравец беше останало една нива лятото :evil: :arrow: забравете го.николаевка има сом,засмяново няма хищник
executor
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от executor »

scorpion написа: засмяново няма хищник
На развъдниците има сулка....ама те са едни локви :?
sea shadow
новобранец
новобранец

Мнение от sea shadow »

Прясна информация от Тутраканци:

- такса 10 лв. Според пазача излиза бяла риба над 1 кг. (доста голямо количество , костур, шарани (големи), таранка, толостолоб (над 20 кг.)

Смятам да пробвам след около 10-на дни и веднага ще дам достоверно инфо :wink:
executor
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от executor »

sea shadow написа:Прясна информация от Тутраканци:

- такса 10 лв. Според пазача излиза бяла риба над 1 кг. (доста голямо количество , костур, шарани (големи), таранка, толостолоб (над 20 кг.)
:
Абе ти на пазача вяра много му нямай-бялата риба,че я има има я,че има и едра има,ама масово излизат маломерни,шараните масовите са по 1,5-2 кила(има и по-големи ама рядко),таранка там аз лично не съм виждал....толстолобите-имах удоволствието да уловя един там през лятото-е ,едри са ама чак над 20 кг :shock: Моя беше 13,а и другите са все тоя калибър...ей го на
Изображение

При всички случаи Наслука!
Javor

Мнение от Javor »

Големия рибарник на Пода ще го пускат май-юни месец, ще има шарани и амури до 2кг. Щяло да има преференция в цената за притежатели на риболовен билет.
По-рано може би ще пуснат последния(посока запад) рибарник, но той не е на горското и незнам какви ще са условията.
Аватар
radoadvokat
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от radoadvokat »

executor написа:
sea shadow написа:Прясна информация от Тутраканци:

:
Абе ти на пазача вяра много му нямай-бялата риба,че я има има я,че има и едра има,ама масово излизат маломерни,шараните масовите са по 1,5-2 кила(има и по-големи ама рядко),таранка там аз лично не съм виждал....толстолобите-имах удоволствието да уловя един там през лятото-е ,едри са ама чак над 20 кг :shock: Моя беше 13,а и другите са все тоя калибър...ей го на
Изображение

При всички случаи Наслука!
Здравей колега, дай малко повече инфо за Тутраканци, за мирните риби по скоро, на какво, на щека, на мач, на дъно ли. По това време каква е подходящата стръв.

Поздрави
executor
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от executor »

radoadvokat написа:

Здравей колега, дай малко повече инфо за Тутраканци, за мирните риби по скоро, на какво, на щека, на мач, на дъно ли. По това време каква е подходящата стръв.

Поздрави
Ами честно казано напролет атакувам други водоеми,но на Тутраканци е удачно в тоя сезон да се лови на бял и торен червей.Шаранчетата си ги хапват.Няма никакви плевелни риби тъй че няма проблеми.Аз ловя основно на дъно,но и на мач става,само че по -към стената(ако може да се нарече така)или на нея.Меткаш с прашката бял и ловиш :wink: Виж пазача го признавам-колкото пъти е метнал въдица,толкова пъти е хванал риба.Толстолоба удря на дъно,на хранилка с единична кука и стиропор.Захранката в хранилката-рехава и правеща мътен облак.
Morski
новобранец
новобранец

Мнение от Morski »

Колеги не разбрахте ли че около Варна риба няма. Ще ме убедите ли в обратното. Ако искате и снимки на улова си пуснете. Какво Тръстиково ви е в ума като му е.аха мамата мрежарите под опеката на ИАРА. Посочете ми един язовир в който може да се лови качествено както в южна България. Ама хората там си знаят работата. Явно не са толкова алчни тамошните ИАРА-джий.
Какви чужденци ще водим по нашите гьолове. Само да се излагаме.
Мамицата им алчна бракониерска.
Чума да тръшне бракониерите!
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”