Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Морски риболовни излети.
naRiba.com

Форум

Поморие - вятър, вълни и прилични кефали
Модератори: emo vasilev, alekst
Поморие - вятър, вълни и прилични кефали
Привет морски разбойници и сладководни пирати.... Няма как да пропусна да драсна 2 реда, че яката се изкефих на почивката. С баджанака и фемили решихме да си спретнем една почивка в Поморие. Жените набараха някъв апартамент на 5 мин от плажа, тиха и спокойна уличка в старата част. Пристигнахме в Неделя преди обед, разставихме багажериите, сложихме ракията у фризера и всеки се захвана да прави нещо. И нали хобито си е хоби, отивам набърже на източния плаж да огледам каква е хавата, има ли риба, няма ли, ако има како и как.... Гледам народа яко мята някви чепарета с по 3 куки, над куката мънисто и стиропорено топче с цветовете на дъгата. Поразпитах аз тактиката каква е, намерих местния риболовен магазин, купих си блатен червей и дим да ме няма на кея. Няма да влизам в детайли, само ще кажа, че хванах иларии с прилични размери и два кефала, около 500-600 грама парчето. Тез кефали направо ми дигнаха адреналина. Борбена риба се оказа туй морския кефал, а и ми е за сефте на нащо море да дрънна такива хубавци. Снимки кът со дода у София.
По-голям шаран от рибаря няма...
- antivik
- кандидат преподавател
Re: Поморие - вятър, вълни и прилични кефали

Я кат не долюбвам морето, само ще чета подвизите на народо и ша им са радвам

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Пачо, браво за излета, завлезнала ти е вече морската вода и този прекрасен черноморски риболов. Но все пак да попитам - тези морски кефали по 500 гр парчето, да не би случайно да имаха някакви жълтеникави петна по хрилните капачета? Щото ако е така са били платерини, пак от семейството на кефаловите риби. Но дай да видим снимките и ще стане ясно.pacho69 написа:ще кажа, че хванах иларии с прилични размери и два кефала, около 500-600 грама парчето. Тез кефали направо ми дигнаха адреналина. Борбена риба се оказа туй морския кефал, а и ми е за сефте на нащо море да дрънна такива хубавци. Снимки кът со дода у София.
Още веднъж поздрави и наслука!
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
Мдааа, човек се учи дорде е жив, ами да си призная туй за кефалите ми го дума един местен чичка, ма явно и той не е в час с морските кефалови иби, кът мене. Да имаха по едно жълтеникаво-оранжево петънце по хрилете. Ма както и да е и платерини да са, борбени рибки излезнаха....docenta написа: Пачо, браво за излета, завлезнала ти е вече морската вода и този прекрасен черноморски риболов. Но все пак да попитам - тези морски кефали по 500 гр парчето, да не би случайно да имаха някакви жълтеникави петна по хрилните капачета? Щото ако е така са били платерини, пак от семейството на кефаловите риби. Но дай да видим снимките и ще стане ясно.
Още веднъж поздрави и наслука!
По-голям шаран от рибаря няма...