9-то септемврийски

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

9-то септемврийски

Мнение от bachoivo »

Така...9-ти септември, било празник едно време - баба ми така разправя :) . Не знам, не го помня, все пак съм набор 84 и спомените ми от социализма са леко....почти никакви.
Е празник, не празник, днешния ден беше писан риболовен и в 6 и малко :) се изнизах от нас в посока р.Русенски лом. След няма и 10мин принудително спиране на КПП-то и.....сменяй по тъмно гума. Нямаше кой да ме снима каква скица бях с челника на главата, крик в едната ръка и ключа в другата. Че и на челника му се скапват батериите през 2мин, От три месеца се каня да купя нови. Викам си "'Бах(не композитора :lol: ) не тръгна добре тоя ден". Както и да е. За 10-тина мин бях готов и след още 10 бях на реката.
Днес реших да пробвам с двата фидера, нали закона го позволява вече....уж :) Викам си на акъла "На мястото от оня ден, бачо, с два фидера на спокойствие може да оперираш пък и сянката ти сянка и колата ти до г*за". Но греда...там дето бях решил да метна имаше хора, от вчера с палатката. 4-5 сопи метнати - за шаран, за сом, за каракуда, за моруна, за не знам си к'во. Нъцки - две каракуди за около 20часа реболов и това им беше. Верно едри, ама....две.
И така план Б. Оставям колата на полянката и тръгвам на обиколка в посока помпената. Докато изпуша една цигара и сръбна малко кафе от термоса вече бях заплюл преспективно место. Малко мъкнене на багаж имаше, ама не е болка за умиране, все пак не може всеки път колата да е до мен.
И така....работното място 25198, манджата25199 бял, торен, царевица, царевица с мед, с канела и още някъв сладникав аромат. Докато объркам чорбата, натъкмя фидери и монтажи, се натъкмя стана към 8 и малко и Райко се показва иззад скалите25202 След 15-тина мин и две три замятания първата мома 25200 се обади на царевица и два бели. След това около час затишие с леки пипки чат-пат. И тъкмо си мислех, че ще отикам така цял ден и единия фидер се сгъна приятно и 25201 налапала тлъст торен червей тоя път. И така се почна през около 20-25мин по каракуда. Всички от порядъка 400-600гр на око. Ама как го казах всички все едно тонове съм хванал, а общо бяха 10 риби от 8 до към 12. Две откачени и едно късане на повода имах още с взимането. Оня ден като ходих бяха 2 такива късанета. С взимането, фидера се сгъва до стойката и до там. А като се лови с повод по-голям от 0,18 риба йок, поне при мен де. Народа масово лови с дебелите сопи, т.нар системи с малай и 3,4 яки куки на дебели влакна. При мен ситуацията беше: фидер 1: оновно 0,25(с него и по Дунава ловя); повод 0,14,в последствие 0,16; кошница 40гр; кука 10; фидер 2: основно 0,22, кошница 30, в последствие 40гр, повод 0,16, кука 12. И на двата фидера монажа е колкото се може по-опростен: кошницата с вирбела на основното, след това гумено амортисьорче, стопер или кой к'вот има, вирбел и повод с кука.
С по-голямата част от рибите се случи това 25205. Нема да си кривя душата 3 по-йедри си взех. Утре, благодарение на енергото (т'ва да благодаря на тях не ми се беше случвало до сега) и профилактиката на тока не съм на работа и пак ще се разходя :)
За накрая едно пейзажче 25206 и моя милост 25269. Ако някой ме види някъде по реките да свирка :)

P.S. Тоя народ така и НЕ се научи да си събира боклуците. Такава хубава природа, а навсякъде осеяно с Лайлонови торбички, празни шишета и кутийки от бира, вестници, хартии, фасове и кв'о ли още не. Е НЯМА да се оправим скоро!!!
Айде до другия път и наздраве
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
Аватар
StaAnt
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: 9-то септемврийски

Мнение от StaAnt »

Супер риболовче и супер показано. :supz: :supz: :supz:
David Kamenov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от David Kamenov »

Хубаво риболовче със страхотни караконджули :)
Риболова е хоби.Наслука :)
Аватар
paradoxical
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от paradoxical »

Здрасти.

При първото късане 0.14 ли е било? Аванс на макарата, нещо...
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

Евалата баце, много добре си ги зачесал.. Между другото и на мен така ми къса онзи ден, така и не разбирах какво е. Набива, засичам - отпред нито риба, нито кука. На водоема няма щука, а повода 0.16. Странна работа, два пъти ми го направи.
Да не би при теб все пак да е била някоя щучка?
Аватар
topspin
фен клуб-скобар

Мнение от topspin »

хубав репортаж колега, тези места много ми приличат на Янтрата на Белцов ,там ли е?може и на ЛС да обменим инфо
Аватар
vladobe
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vladobe »

Евалата ! :)
"Не е важно какъв си - важното е да си добър човек!"
Ванга
ИзображениеИзображение
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

topspin написа:хубав репортаж колега, тези места много ми приличат на Янтрата на Белцов ,там ли е?може и на ЛС да обменим инфо
реката е Русенски Лом колега, на около 5-6 км от Русе,че и толкова може да няма
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
Аватар
dzambazov
новобранец
новобранец

Мнение от dzambazov »

bachoivo написа:
topspin написа:хубав репортаж колега, тези места много ми приличат на Янтрата на Белцов ,там ли е?може и на ЛС да обменим инфо
реката е Русенски Лом колега, на около 5-6 км от Русе,че и толкова може да няма

Здравей колега би ли споделил това местенце хубавото към Басарбово ли е , или Средна кула :)
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

dzambazov написа:Здравей колега би ли споделил това местенце хубавото към Басарбово ли е , или Средна кула :)

Местата са м/у Долапите и Басарбово. Както казах: "'ептен близо" :)
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”