Риболов на Ламанша

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
hristoogi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Риболов на Ламанша

Мнение от hristoogi »

352.jpg
352.jpg (37.59 KiB) Преглеждано 1800 пъти
И така ,лятото мина и отново на чужда земя и риболов по старому веднага на океана .Риболова беше до Брайтън , понеже времето беше тихо и условията добри за плувка . В момента още се търсят ( скумрията и заргана ) предимно на чепаре , но аз предпочитам на плувка .Всъщност , на повечето рибари им се откъснаха ръцете от махане , понеже трябва яко да се дърпа една сопа разтояние и да се обира като това се повтаря до края . Разликата в чепарето е ,че можеш да хванеш няколко скумрии на един път .На чепаре обаче не вземаше а виждах като вадя рибата ,как я следват и други . Миналата седмица като се прибирах от БG си вземах две бурканчета едра цаца маринована в олио за консумация ,но за жалост стана идеална стръв за риболова .Лошото беше ,че трудно се задържаше като мятах на вътре понеже е маринована и мека .Трябва да е само в солена вода за да е стегната .Но свърши страхотна работа за разочарование на околните , даже съседа до мен вика ,ти спечели състезанието днес . Интересни ингилизи . Наистина за тях е освен удоволствие и като надпревара да се докажат.Той също беше от Лондон но не беше разочарован само от двете хванати риби и многото километри .Напротив ,доволен от хубавия ден и прекараното време . Отдолу под нас един тюлен в гумен гащиризон и харпун ,необезпокояван плуваше на няколко метра от плувката ми .Казах му ,че ние плащаме за да риболуваме на лимана откъдето излизат корабчетата а той вика .Не плаша рибата , аз съм на 5 м. Съседа само се усмихна и това беше , махна се когато реши ,че вече няма нужда да гълта само солена вода . А едно корабче замалко да вкара съседа във водата ,след като се опита да изпробва силата на влакното ,като мина много близко и му набра такъма , но той пак само се усмихна и седна да си прави нов .Защо ли не псува....????? :roll:
Прикачени файлове
zARGAN.jpg
zARGAN.jpg (36.18 KiB) Преглеждано 1800 пъти
Hristo c ribi.jpg
Hristo c ribi.jpg (28.1 KiB) Преглеждано 1800 пъти
nemalabavo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Риболов на Ламанша

Мнение от nemalabavo »

Браво за излета :) Иначе манталитета е друг там на хората,не са като тук в Бг да се изпокараме ,ако си оплетем кордите например :D
David Kamenov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от David Kamenov »

Хубав излет си спретнал готин е заргана :)
Риболова е хоби.Наслука :)
balyk
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от balyk »

Браво за излета и само АРСЕНАЛ!!! :)
Аватар
ribarshe
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribarshe »

Браво за излета. Плувката си е плувка :D
malkiq2793
новобранец
новобранец

Мнение от malkiq2793 »

Браво за риболова. :) Манталитета, че е друг, друг е....ама и хората по-спокойни, а не натоварени от задръстването в двете посоки към работа и обратно, която работа носи още главоболия :D и куп други фактори....
Аватар
koda33
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koda33 »

Друго нещо си е океанския риболов)). Поздрави за успешния излет!
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”