Готовите куки ?

Модератор: sapuna

nickky kollew

Готовите куки ?

Мнение от nickky kollew »

Добър вечер колеги и колежки , имам едно въпросче понеже аз се чудя на хората дето ми го казват но все пак ... Та въпроса ми е мислите ли че готовите вързани куки купени от магазина са лоши ? в смисъл не разбирам защо да е така , ако някой може да ми обясни , доста често ги използвам и за сега нямам скъсано или нещо , естествено когато не ме мързи си ги връзвам но в повечето случаи мързелът е на лице и си ги слагам тях . Някой ще ми обясни ли ? Благодаря ви предварително
Milen83
новобранец
новобранец

Re: Готовите куки ?

Мнение от Milen83 »

Колега искам да те питам един въпрос без да се обиждаш на колко години си ?
nickky kollew

няма проблеми, не се обиждам от подобни въпроси иначе съм на 17
David Kamenov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от David Kamenov »

И аз съм на 17 и не мисля че въпроса му е много тъп :) а за отговора колега лови с такива куки който смяташ за добре само жилката на тези които купуваш трябва да знаеш колко е иначе не е проблем наслука и се надявам някой път да спретнем състезание до 18 години за целия форум и да покажем на пълнолетните че и ние можем и питам за да се учим :) Наслука
Риболова е хоби.Наслука :)
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от delio-haidutin »

един прост пример:ползвам евтини куки за косъм, по 20 ст бройката,без да имам и едно изкривяване на кука,веднъж реших да взема готови кукаи по 2,5 лв пакет от 5 бр.,и на първото закачане в трънкалака куката се изправи,при второто закачане резултата е същият.
направих сух тест с опън на кантарче,месината издържа на 7-8 кг,а куката се огъва на 4.
изводите са за вас :!: :!: :!:
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

За предпочитане е куките да се връзват у дома, защото се контролират рисковете - качество на влакното и на куките. Зрението ми обаче отслабна и готови, вързани куки купувам от магазина само малките номера 14 и 16. За да елиминирам и този проблем, трябва да си купя машинка за връзване на куки.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

dantho.mihov написа:За предпочитане е куките да се връзват у дома, защото се контролират рисковете - качество на влакното и на куките. Зрението ми обаче отслабна и готови, вързани куки купувам от магазина само малките номера 14 и 16. За да елиминирам и този проблем, трябва да си купя машинка за връзване на куки.
Поради същата причина /зрението/, па и задебелелите пръсти се обърнах към споменатите машинки, но на няколко пъти ми се случва куките вързани с тях/имам 2 за големи и малки куки/ да се развържат. Може грешката да е в мен, а може и да не са кадърни куковръзвачките...Та който има опит и знания да сподели.
иначе готови връзвания не ползвам, намирам го за мързел, па ме лишава от част от удоволствието да си приготвя сам такъмите.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
usmiwka
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от usmiwka »

Половината удоволствие от риболова е да си приготвиш сам такъмите.А и като не кълве това си остава единственото удоволствие.
Аватар
orion30
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от orion30 »

Към младежите на 17. Отивайте някой да ви покаже как се връзват куки и почвайте да тренирате на сухо вкъщи. Направо се излагате. Аз от 10 годишен връзвам. В момента знам над 10 възела.
Утре ще питате как се еб?т п!тки. Ха-ха-ха
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

Мислите ли, че ще се вложат качествени материали в изработката на готов монтаж, дали е правилно подбран - дебелина на монофила спрямо размера на куката? Това са въпроси, които не позволяват покупката на такива. Да не говорим какви смешни готови монтажи съм виждал. Всеки риболовец трябва да има няколко размера поводи и куки, за да може да отреагира адекватно в ситуациите в които изпада на водоема. В някои случаи променяме диаметъра на повода, в други се заиграваме с размера на куката, в други моменти и двете. Това е гъвкавост, която готовите монтажи не могат да ти дадат, а тези фактори определят резултата от риболова!!!
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Масово на вън се използват готови вързани поводи и цели линии.Използват се от любителите риболовци,като им се спестява свободно време с тази занимавка.При нас не е станало масовост и поради тази причина може да залежават и от там да не са здрави поводите.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
nemalabavo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nemalabavo »

butnik написа:Масово на вън се използват готови вързани поводи и цели линии.Използват се от любителите риболовци,като им се спестява свободно време с тази занимавка.При нас не е станало масовост и поради тази причина може да залежават и от там да не са здрави поводите.

1+
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Последните две години ползвам само такива-готово вързани, от общо 3 марки :Kamatsy,Owner и WMC с номерации от № 6 до № 18 / най-често от № 8 до № 16/и нямам никакви оплаквания : няма случаи на развързване;няма случаи на късане на повода "просто така"-без особени усилия,освен при закачка или борбена неочаквано голяма риба на тънък повод с някой от директните ми телескопи-по принцип,не работя с ластици,а удържането на голяма риба с връх "жило" си има своите предели,въпреки всички опити за "висш пилотаж".Крайното ми общо впечатление е,че става въпрос за качествени стоки-стига разбира се,да не са лежали с години някъде по складовете.До сега не съм попадал на изгнили,това е бързооборотна стока,та...добре,че ги има.Иначе,мога да връзвам,ама първо не ми се занимава точно с такава част от приготовленията на такъмите и второ-нямам си доверие на качеството на връзване,цял живот не съм толкова умел и прецизен с пръстите :)
David Kamenov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от David Kamenov »

orion30 написа:Към младежите на 17. Отивайте някой да ви покаже как се връзват куки и почвайте да тренирате на сухо вкъщи. Направо се излагате. Аз от 10 годишен връзвам. В момента знам над 10 възела.
Айде ела да ме научиш и да идем на некой язовир да половим рибки моля таа :)
Риболова е хоби.Наслука :)
nickky kollew

orion30 написа:Към младежите на 17. Отивайте някой да ви покаже как се връзват куки и почвайте да тренирате на сухо вкъщи. Направо се излагате. Аз от 10 годишен връзвам. В момента знам над 10 възела.
Мога да кажа 2 неща :
1. Куки мога да връзвам ;) просто ми беше интересно за да разбера цялата информация !
2. Не съм тръгнал да питам как се е**т п**ки, със сигурност нашето поколение или поне аз не сме изостанали в този материал :) Много грубо действаш ;)
Публикувай отговор

Обратно към “Монтажи за риболов”