Една питанка за Сом ?

Модератор: sapuna

Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Една питанка за Сом ?

Мнение от Иво Вълов »

Драги колеги, тъй като искам да ида за сом, което е напълно против моите виждания към риболова, но се реших да ида.
Сега четох гледах , ама никаде не видех това което ме интересува.
Така Първо ша се ходи на Дунава то е ясно. Второ ша са ползва или едър уклей или едра таранка за стръв. Трето ша е на дъно .
Сега ме интересува как аджеба да си построя линията.
Извинете за невежеството , ма сам непознат в тая сфера(не че в другата съм спец) ама поне знам как да си вържа куката :D
Та ако може сомаджиите в форума само леко да ма открехнат кое как и колко и по какъв начин.
Ся аз си мислех за нещо от сорта основно там 0,40 и едно олово 200гр, после голем вирбел от там 50 санта повод плетен примерно или метален де да знам и голема кука тройка и закачам на нея таранката , щото с такава рибка мисля да ловя ма голема таранка около 200 300 грама и да я закачим между гръбната перка и опашката. Тя е издръжлива риба и нема на каде да ходи. Оставям толкова дълъг повод та да може да си плува на спокойствие :wink: , но да ми седи в обсега, а оловото едно , че ще ловя на Дунав и второ , де да знам тая таранка пъ да не земе да влачи това олово като лайнян вестник из дъното насам натам та .... Фо да праим ?
Изображение
David Kamenov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Re: Една питанка за Сом ?

Мнение от David Kamenov »

Ще ти трябва по дебела жилка например 0.70 щом си решил да слагаш такава голяма рибка а за таранката и оловото гледай оловото да е поне 50гр по тежко от рибката за да не може да го влачи а за метален повод не е удачно според мен айде успех и все големи а й да ти кажа ако хванеш някой над 70 килограма по дунав викай някой с кон щот няма вадене !
Риболова е хоби.Наслука :)
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

Благодаря. Някой друг с друго мнение или различен монтаж ?
Изображение
сирака
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от сирака »

Това трябва да ти помогне: http://www.fishing.bg/index.php?/topic/ ... %BE%D0%BC/
:)
Изображение
В тоз гьол,риба няма!
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

Супер, това отговаря на въпросите ми
Изображение
martineti
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от martineti »

Един съвет от мен. Не ползвай уклей за стръв. Таранка или попчета ;)
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
ilian_iliev
новобранец
новобранец

Мнение от ilian_iliev »

И от мен един съвет. Опитай се да пишеш не както говориш, а както трябва )
lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lovo-бай СТОЯН »

ilian_iliev написа:И от мен един съвет. Опитай се да пишеш не както говориш, а както трябва )
От уйкито.
Правоговор се изисква в сценичните изкуства, медиите и е признак за добра езикова култура. Правоговор се преподава в някои от специалностите на НАТФИЗ[1]

Илиане,не-всички сме артисти, завършили висше образование. :D :D :D :drinkers: :drinkers:
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
ilian_iliev
новобранец
новобранец

Мнение от ilian_iliev »

Аз също не съм артист, а инженер. И в случая не говоря за дребни грешки, няма нужда да си броим запетайките и препинателните знаци, но изрази като "де да знам тая таранка пъ да не" дори на мен са ми малко прекалено.
Както сам си казал "признак за добра езикова култура", за мен "езикова" е излишно в този случай, надявам се да ме разберете правилно.
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

Бай-Стояне, благодаря, но нямяше нужда. Как си ти ?
Илиика, ако не си обърнал внимание, форума се казва ,,НаРиба'' а не ,, Как да пишем, дали както говорим или както трябва''
Моите уважения като по-голям и мъдър човек от мен, но това е начинът по който аз се исказвам, пиша и прочие подобни.
Изображение
lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lovo-бай СТОЯН »

Добре съм,само ръцете малко ме болият от вадене на сомове. :D
Ти земи се ориентирай към спининга,там е истината. :D :D :D :drinkers:
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

Знам аз, че ударната група сте само спинингистчета, но моето призвание е на плувка. Изнервям се като знам че хвърлям а я ми удари я не. Поне в Бг е така в Испания нема 2 3 там има риба и нема празно.
Изображение
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

ЕЕ това е идея. Митаче, благодаря, само едно въпросче, да речем, че плувката която си сложил на снимката играе ролята на поплавък. Колко е минималната и тежина, став али плувка която се ползва обикновенно за тапа при риболов на Щука ? И цветът има ли някакво значение.
Забелязах също, че оловото трябва да е фиксирано а не подвижно , което е логично. Там където има шлаух, дето се съединява влакното от тежеста и влакното от към поплавъка, може ли да се замести с троен вирбел с цел да не се усуква или шлауха е сложен с цел ?
Изображение
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Това е монтаж,който импровизирах на място.Нямах нужните материали и използвах изцяло шаранджийския си куфар.Тапата е щукарска 40гр.Шлаухът изпълняваше антитенгъл функция/противоуплитаща/.Може и с троен вирбел,но пак трябва нещо да изнесе повода в страни!Оловото е 120гр,прикрепено с болт-риг клипс за падане при засечка!Монтажа ми даде пет риби за два дни,като долната е една от тях.

Изображение
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”