Подвижен ваглер и малка дълбочина

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Аватар
hristo2201
новобранец
новобранец

Подвижен ваглер и малка дълбочина

Мнение от hristo2201 »

Здравейте,

Днес си купих подвижен ваглер 1.5гр+1.5гр.

Прочетох няколко теми по въпроса, но не успях да намеря отговори на въпросите, които ме вълнуват.

В тази връзка искам да попитам доколко ще бъде удачно използването му при дълбочина под 2м. и улов на мирни риби. Ще се плашат ли рибите в този случай? Да уточня, че телескопа ми е дълъг 2.90м. :)

Изобщо какви са предимствата и недостатъците при използване на подвижен ваглер.
Рибо-love!
Нито е рак, нито риба, но кълве - що е то?
Отг. охлюв :D
Изображение
Аватар
nikolaiiliew
сериозен играч
сериозен играч

Re: Подвижен ваглер и малка дълбочина

Мнение от nikolaiiliew »

Телескоп?
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Недостатъка го имаш налице-неподходяща въдица за риболов.Въпреки всичко взимайки предвид дължината и може да ловиш успешно и с нея.Няма да е като мач,но пак ще ти свърши работа до заплата :wink: Линията за подвижен ваглер/слайдер/ е има показана в раздела мач-риболов.Поразрови се малко и ще научиш от нея много неща.При наличието на вятър или течение този грамаж ще ти бъде лек.Направи си набор от плувки с различно утежнение за да можеш да реагираш при наличието на негативи за провеждането на един спокоен риболов без да вкарваш в употреба близки роднини.При първа възможност си купи една мачтова въдица,макар и от по-нисък ценови клас и вече с пълни гърди може да се наслаждаваш на този динамичен риболов.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

:rolleyes: Телескоп...и дълбочина под 2 метра.... :? :roll: , че по-добре си сложи една неподвижна плувка :idea: , за къв ти е сложна линия..., че и с ваглер де е основно за мач.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
hristo2201
новобранец
новобранец

Мнение от hristo2201 »

Благодаря ви за отговорите :)

Не си купих мач въдица поради една причина - защото е прекалено дълга когато е събрана, а аз нямам авотомобил засега и ходя пеша за риба :) което означава, че ми трябват максимално лека и компактна въдица.

Ще опитам все пак с ваглера да видим какво ще се получи - и подвижен и фиксиран :)

Може би трябваше да напиша каква ми е въдицата - D.A.M. - Onliner Tele Spin 30
http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6615

А иначе каква плувка ми препоръчвате за тази въдица - подвижна или фиксирана.
Рибо-love!
Изображение
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

hristo2201 написа:Благодаря ви за отговорите :)

Не си купих мач въдица поради една причина - защото е прекалено дълга когато е събрана, а аз нямам авотомобил засега и ходя пеша за риба :) което означава, че ми трябват максимално лека и компактна въдица.

Ще опитам все пак с ваглера да видим какво ще се получи - и подвижен и фиксиран :)

Може би трябваше да напиша каква ми е въдицата - D.A.M. - Onliner Tele Spin 30
http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6615

А иначе каква плувка ми препоръчвате за тази въдица - подвижна или фиксирана.
То и аз съм без кола и ходя пеша, но това не ми пречи да мъкна 4-5 сопи на гръб барабар с мача/ако не се мъкне нещо допълнително/ :wink: , а иначе плувчето ти зависи от дълбочина, време, риби, водоем и т.н.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
vankata81
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от vankata81 »

То за тази въдица дето си я взел не ти трябва ваглер или плувки, по добре си купи малко изкуствени примамки и отивай за кефалчета.
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

Имаш си теле зле,което не е точно мачова въдица...Първо се погрижи за самата пръчка,примерно tele match!
Не може да говорим за ваглери след като самата въдица предназначена за използването им не е на лице.От там тръгват доста от неяснотиите при този вид риболов...

Мисля че в тази тема ще намериш някои съвети!

:arrow: http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=116&t=67565
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Аватар
Божидар
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Божидар »

На всички Колеги изказвам Благодарност за отговорите които Му давате,защото ими колеги които биха се подиграли с питащияТ :drinkers:
На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
jordan_fena
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jordan_fena »

Здравей колега,
и аз като теб съм ползвал разни удачни и неудачни въдици, особено в младежките ми години, когато не можех да си позволя нищо по-сностно. Но и с тази пръчка можеш да ловиш с ваглер, а понякога дори и успешно. По-скоро бих те посъветвал да пробваш различни монтажи и ваглери, до колкото ти позволява дължината на сегашната ти въдица, докато свикнеш и така, когато дойде момента да си купиш типична мачова въдица ще си подготвен. За по-близки дистанции и дълбочини до 1-1,5м използвай фиксирана плувка.
Със здраве и много риби
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

Пръчката съвсем не е лоша. Използвах около 2 год. изключително за риболов с ваглер.Постига дистанции от 10 до 40 м. в зависимост от ваглера.И още я имам, но си седи в хола, защото си имам други по-добри пръчки.Но за такова малко ваглерче бих се ориентирал към друга по-лека пръчка, та дори и да е по-къса.
Аватар
hristo2201
новобранец
новобранец

Мнение от hristo2201 »

Благодаря на jordan_fena и dantho.mihov за коментарите и съветите.

Може би това исках да разбера - дали бих имал успех с подобна въдица и ваглер :)
Рибо-love!
Изображение
Аватар
kukukuka
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от kukukuka »

и мойта пръчка е 3 метра с акция 5–20 грама.работя с ваглер 25 грама и мога да замятам където искам.изхвърлих всичките телескопи , болонезета и прочие.намерих универсалната пръчка :snakeman:
"Ако в крайна сметка се окажете със скучен, нещастен живот, защото сте слушали майка си, баща си, учителя си, свещеника или някой тип по телевизията, който ви казва как да вършите нещата, то вие си го заслужавате"
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

kukukuka написа:и мойта пръчка е 3 метра с акция 5–20 грама.работя с ваглер 25 грама и мога да замятам където искам.изхвърлих всичките телескопи , болонезета и прочие.намерих универсалната пръчка :snakeman:
... и аз така направих и сега ловя е с това
Изображение
Кеф ти ваглер,кеф ти воблер,то не е кой знае колко разликата.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

Ице лош си !!!
Христо, колегите се опитват да ти кажат, че на колело няма как да сложиш волан, става ама трудно и не е като с кърма. На мач въдица можеш да сложиш и ваглер и плувка и ако щеш и фидер хранилка, защото въдицата го позволява, а този телескоп който си го купил, те ограничава до един вид риболов, на фиксирана плувка. Няма как да стане, просто ти убива представите за истинският риболов с ваглер или слайдер или стик или всичките видове плувки , които са приложими в мач риболова.
Сега ако искаш му сложи и дунавско олово и мятай с него, това си е твой личен избор.
Ако все пак, искаш адекватен отговор по въпроса който си задал, приеми всичко писано дотук като вметка в отговорите и аз лично бих те посъветвал , след като ще ловиш на дълбочина 2 метра , по добре си го фиксирай тоя ваглер, мисля че е по правилно. Ще търсиш подвижност на 2.5 метра дълбочина понеже въдицата ти е къса и , ако е по голяма дълбочината от горе посочената , замятането както следва логично е трудно.
Та за това щом ловиш до 2 та метра по добре фиксиран.
Дали е правилно или не ползването му по този начин не знам, има компетентни хора в форума нека и те се изкажат.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”