Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Кофти работа на Душанци!
-
- учете се от него
Кофти работа на Душанци!
Миналата седмица в сряда направих един бръз еднодневен излет на Душанци- с влака и от там на северната страна на устието; хем да видя как са рибите в този сезон, хем да видя реално какво е положението след инфото за замърсяване на язовира с отпадни битови води. Още като тръгнах от гарата, щракнах със зума от 30 м, височина р.Тополница и от снимките по-долу е видно че камъните в реката са черни, почернели от натрупаната по тях мръсотия.

Последва бръз двукилометров преход по жп-линията и замалко да ме хване товарен влак в единия тунел.
Спуснах се към язовира, кефейки се на позната картинка отсреща и липсата на всякакви риболовци отсам, но като стигнах до водата настроението ми се изпари за секунди като видях мазнотиите които се точеха по протежение на цялата брегова ивица!
Дано идиотите да завършат по-бързо новата пречиствателна станция на гр. Копривщица, щото иначе язък за хубавия язовир.

Чак ми се отлови, ама и тъй и тъй бъхтъх бая път с бая багаж, разпънах осмицата а в последствие следобеда и спидито(5.50м.). Платики- йок, чак преди тръгване към 17.30 сгащих две по педя, безброй ситни перки, някой и друг чаушан и малко екзотика в лицето на един хубав костур и един дърт рак. Към 18.00, айде рибите обратно...айде и аз обратно и за първи път през живота си използвах водата за пиене, пък ракията за миене на ръце...
Мислех да оставам с преспиване, ама то хем мизерия, хем прогноза по радиото за много лошо време с дъжди гръмотевици на другия ден. В общи линии, пропуснах сутрешното кълване на платиките, щото отидох късно; пропуснах и вечерното щото не останах с нощувка и си тръгнах рано...В района на Дълбочица("нивите"), последно бяхме с Игор за 4 дни с три нощувки предната седмица, ама там няма и помен от мизерията- явно че водата се пречиства по протежението на двата километра воден път до там.
Ето и още няколко снимки:

Последва бръз двукилометров преход по жп-линията и замалко да ме хване товарен влак в единия тунел.

Чак ми се отлови, ама и тъй и тъй бъхтъх бая път с бая багаж, разпънах осмицата а в последствие следобеда и спидито(5.50м.). Платики- йок, чак преди тръгване към 17.30 сгащих две по педя, безброй ситни перки, някой и друг чаушан и малко екзотика в лицето на един хубав костур и един дърт рак. Към 18.00, айде рибите обратно...айде и аз обратно и за първи път през живота си използвах водата за пиене, пък ракията за миене на ръце...

Мислех да оставам с преспиване, ама то хем мизерия, хем прогноза по радиото за много лошо време с дъжди гръмотевици на другия ден. В общи линии, пропуснах сутрешното кълване на платиките, щото отидох късно; пропуснах и вечерното щото не останах с нощувка и си тръгнах рано...В района на Дълбочица("нивите"), последно бяхме с Игор за 4 дни с три нощувки предната седмица, ама там няма и помен от мизерията- явно че водата се пречиства по протежението на двата километра воден път до там.
Ето и още няколко снимки:

Re: Кофти работа на Душанци!
Eвала за излета, бачо Илия! Дали направиха вече гарата както трябва? През август ходих дотам, нямаше дори чешма откъдето вода да си налее човек. Началник-гарата каза, че е планирано да се изгради и кръчма, за да има къде да пием по една мастика, докато чакаме влака.
-
- учете се от него
Продължава да няма вода за пиене, иначе гарата е чистак- бърсак нова, заедно с пероните и плочките отпред(вижда се на втората снимка). То, щото от там минават маса чужди туристи...ама не минават и през язовира! 

- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Бачо Илия написа:Продължава да няма вода за пиене, иначе гарата е чистак- бърсак нова, заедно с пероните и плочките отпред(вижда се на втората снимка). То, щото от там минават маса чужди туристи...ама не минават и през язовира!
На гол тумбак чифте пищови е гарата Баче. Мърсотията почва от отбивката на подбалканското шосе до Стрелча и вдясно до устието. А туристите познай каде пикаят и серат. На уклея и на бабушките и на кустура барабар с целия язовир усраха. А този рак как още е там в тази гнилоч е загатка.

-
- ще става разбирач
Преди месец пуснах една тема по въпроса за кажи-речи едноличната борба на моя приятел ПавкатаБачо Илия написа:.... Дано идиотите да завършат по-бързо новата пречиствателна станция на гр. Копривщица, щото иначе язък за хубавия язовир....
...Чак ми се отлови, ама и тъй и тъй бъхтъх бая път с бая багаж...

За жалост освен сериозен обществен натиск, но наистина сериозен не виждам, какво друго може да помогне и да оправи нещата... Доколкото разбрах от разни публикации в пресата, парите за пречиствателна станция са отлично "усвоени" от някои хора и не виждам, как ще им отпуснат нови при положение, че не могат да се обосноват и покажат, какво е свършено с вече "усвоените" за цяла пречиствателна станция

"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
/Стоичков/
- borislav58
- сериозен играч
Бачо пак си уловил риби.
П.п.С две думи да го зарязваме тоя язовир.Много се писа и говори за Душанци и така го усраха че наистина се замислям да не ходя вече там.

П.п.С две думи да го зарязваме тоя язовир.Много се писа и говори за Душанци и така го усраха че наистина се замислям да не ходя вече там.

Всичко заебавам и за риба заминавам!
Да бре,на рака му трябва чиста вода,до колкото знам. 

В тоз гьол,риба няма!
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
-
- учете се от него
Раци "клъвнаха" още три-четири пъти, но измъкнах само тоя; другите цопнаха обратно.
Нещата не са чак толкова фатални според мен, но държавицата наша трябва да предприеме някакви действия по отношение на въпросната пречиствателна станция за да се довърши, щото на хората в Копривщица няма как да им затворят тоалетните...то не е цех, мандра или предприятие...
Не е и химическо производство, дето няма как да бъде неутрализирано с години или десетилетия; оправят ли станцията, мисля че за един сезон нещата ще си идат на мястото. Аз лично не видях умряла риба никъде, но за сметка на това като се постопли и покрай брега защъкаха хиляди малки рибки; просто гледката с тоя мазен "филм" е неприятна, а човек и като знае за какво става въпрос е още по-неприятно! 

-
- кандидат преподавател
Грозна картина Баче !
Ама , поне си бил за риба де !!!

Ама , поне си бил за риба де !!!

Върл Shimano фен!
- vlado_takuma97
- новобранец
Евала за костурчето..Прилично ми се вижда 

Да така е ,това е абсолютно задължително ! Но тук понеже замърсяванетосирака написа:Да бре,на рака му трябва чиста вода,до колкото знам.

Много добър излет

- GODzillata
- и господ не е толокова добър

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- stefanotis
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Браво Илиика, страхотен репортаж, а и рибка си хванал !
Въпроса с замърсяванията е в цялата държава, бат Бойко да се стяга и да прави не пътища, а пречиствателни станции ако иска гласност па.
Въпроса с замърсяванията е в цялата държава, бат Бойко да се стяга и да прави не пътища, а пречиствателни станции ако иска гласност па.
Големите Рибари сме известни с достойнството си, а достойнството изключва хвалбата.