Кофти работа на Душанци!

Модератори: bobopeli, sapuna

Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Кофти работа на Душанци!

Мнение от Бачо Илия »

Миналата седмица в сряда направих един бръз еднодневен излет на Душанци- с влака и от там на северната страна на устието; хем да видя как са рибите в този сезон, хем да видя реално какво е положението след инфото за замърсяване на язовира с отпадни битови води. Още като тръгнах от гарата, щракнах със зума от 30 м, височина р.Тополница и от снимките по-долу е видно че камъните в реката са черни, почернели от натрупаната по тях мръсотия. :(

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Последва бръз двукилометров преход по жп-линията и замалко да ме хване товарен влак в единия тунел. :D Спуснах се към язовира, кефейки се на позната картинка отсреща и липсата на всякакви риболовци отсам, но като стигнах до водата настроението ми се изпари за секунди като видях мазнотиите които се точеха по протежение на цялата брегова ивица! :evil: Дано идиотите да завършат по-бързо новата пречиствателна станция на гр. Копривщица, щото иначе язък за хубавия язовир.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Чак ми се отлови, ама и тъй и тъй бъхтъх бая път с бая багаж, разпънах осмицата а в последствие следобеда и спидито(5.50м.). Платики- йок, чак преди тръгване към 17.30 сгащих две по педя, безброй ситни перки, някой и друг чаушан и малко екзотика в лицето на един хубав костур и един дърт рак. Към 18.00, айде рибите обратно...айде и аз обратно и за първи път през живота си използвах водата за пиене, пък ракията за миене на ръце... :roll: ;)
Мислех да оставам с преспиване, ама то хем мизерия, хем прогноза по радиото за много лошо време с дъжди гръмотевици на другия ден. В общи линии, пропуснах сутрешното кълване на платиките, щото отидох късно; пропуснах и вечерното щото не останах с нощувка и си тръгнах рано...В района на Дълбочица("нивите"), последно бяхме с Игор за 4 дни с три нощувки предната седмица, ама там няма и помен от мизерията- явно че водата се пречиства по протежението на двата километра воден път до там.
Ето и още няколко снимки:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

;)
Изображение
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Re: Кофти работа на Душанци!

Мнение от Бат Стан »

Eвала за излета, бачо Илия! Дали направиха вече гарата както трябва? През август ходих дотам, нямаше дори чешма откъдето вода да си налее човек. Началник-гарата каза, че е планирано да се изгради и кръчма, за да има къде да пием по една мастика, докато чакаме влака.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Продължава да няма вода за пиене, иначе гарата е чистак- бърсак нова, заедно с пероните и плочките отпред(вижда се на втората снимка). То, щото от там минават маса чужди туристи...ама не минават и през язовира! :wink:
Изображение
Аватар
dako71
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dako71 »

Бачо Илия написа:Продължава да няма вода за пиене, иначе гарата е чистак- бърсак нова, заедно с пероните и плочките отпред(вижда се на втората снимка). То, щото от там минават маса чужди туристи...ама не минават и през язовира! :wink:

На гол тумбак чифте пищови е гарата Баче. Мърсотията почва от отбивката на подбалканското шосе до Стрелча и вдясно до устието. А туристите познай каде пикаят и серат. На уклея и на бабушките и на кустура барабар с целия язовир усраха. А този рак как още е там в тази гнилоч е загатка. :twisted:
esox_hunter
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от esox_hunter »

Бачо Илия написа:.... Дано идиотите да завършат по-бързо новата пречиствателна станция на гр. Копривщица, щото иначе язък за хубавия язовир....

...Чак ми се отлови, ама и тъй и тъй бъхтъх бая път с бая багаж...
Преди месец пуснах една тема по въпроса за кажи-речи едноличната борба на моя приятел Павката :arrow: http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 60#p971660
За жалост освен сериозен обществен натиск, но наистина сериозен не виждам, какво друго може да помогне и да оправи нещата... Доколкото разбрах от разни публикации в пресата, парите за пречиствателна станция са отлично "усвоени" от някои хора и не виждам, как ще им отпуснат нови при положение, че не могат да се обосноват и покажат, какво е свършено с вече "усвоените" за цяла пречиствателна станция :cry:
"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
Аватар
borislav58
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от borislav58 »

Бачо пак си уловил риби. :smt041

П.п.С две думи да го зарязваме тоя язовир.Много се писа и говори за Душанци и така го усраха че наистина се замислям да не ходя вече там. :smt017
Всичко заебавам и за риба заминавам!
сирака
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от сирака »

Да бре,на рака му трябва чиста вода,до колкото знам. :smt017
Изображение
В тоз гьол,риба няма!
David Kamenov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от David Kamenov »

Чудесен излет и красиви рибки :) а рака е бонус !
Риболова е хоби.Наслука :)
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Раци "клъвнаха" още три-четири пъти, но измъкнах само тоя; другите цопнаха обратно. :lol: Нещата не са чак толкова фатални според мен, но държавицата наша трябва да предприеме някакви действия по отношение на въпросната пречиствателна станция за да се довърши, щото на хората в Копривщица няма как да им затворят тоалетните...то не е цех, мандра или предприятие... :wink: Не е и химическо производство, дето няма как да бъде неутрализирано с години или десетилетия; оправят ли станцията, мисля че за един сезон нещата ще си идат на мястото. Аз лично не видях умряла риба никъде, но за сметка на това като се постопли и покрай брега защъкаха хиляди малки рибки; просто гледката с тоя мазен "филм" е неприятна, а човек и като знае за какво става въпрос е още по-неприятно! :wink:
Изображение
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

Грозна картина Баче !
Ама , поне си бил за риба де !!!
:drinkers: :drinkers: :drinkers:
Върл Shimano фен!
Аватар
vlado_takuma97
новобранец
новобранец

Мнение от vlado_takuma97 »

Евала за костурчето..Прилично ми се вижда :)
fillcarp
новобранец
новобранец

Мнение от fillcarp »

сирака написа:Да бре,на рака му трябва чиста вода,до колкото знам. :smt017
Да така е ,това е абсолютно задължително ! Но тук понеже замърсяването :toimonster: е по - отскоро нямат избор.
Много добър излет :supz:
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

:smt023 :drinkers:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
СЪНДИ
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от СЪНДИ »

Супер си Бачо......... :drinkers:
Не е важно колко си живял.А как си живял.
Аватар
stefanotis
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от stefanotis »

Браво Илиика, страхотен репортаж, а и рибка си хванал !
Въпроса с замърсяванията е в цялата държава, бат Бойко да се стяга и да прави не пътища, а пречиствателни станции ако иска гласност па.
Големите Рибари сме известни с достойнството си, а достойнството изключва хвалбата.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”