Къде около Търговище

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

bradata79
новобранец
новобранец

Къде около Търговище

Мнение от bradata79 »

Колеги къде около Търговище в радиюс 40-50 километра може да се тарси щука ,сулка и шаран.
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Re: Къде около Търговище

Мнение от Sleepwalker_ »

Сулка на Ястребино, Бели Лом, Фисека, там и шаран уж има, но...
Щука не знам, ако ти се разхожда до Шумен - язовира под града, влиза в 50-те километра. Там и сулки, и шарани има доволно. ;)
Успех!
Аватар
Христо Рангелов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Христо Рангелов »

Язовир ПОляница има и щука, и сулка и шаран , но шаранът и сулката са в по-малки количества, шаранът кълве на рибка в по-късна есен..

Сулка и шаран можеш да търсиш на язовир Съединение..

Също така имам и информация , че язовир Росина вече е отворил врати и за сума от 2 лева можеш да си хванеш шарани до 2-3 кг, каракуди, но всичката риба се заплаща..

Същото е на Ралица, но таксата е 3 лева за сопа, но в рибите има разни паразити, така че иди хвани си, накефи се и ги пусни - там излизат и амури и толстолоби и каракуди и слънчаци.. :Д

Надявам се да съм бил полезен :)

ПС. Събота или неделя може да направим съвместен излет на Съединение ако си съгласен :)
"The more you know, the less you carry"
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

Колега, къде е този язовир Поляница? Какъв е статута му и реално излиза ли щука и бяла риба или само се знае, че има такива риби? Благодаря! :)
Аватар
Христо Рангелов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Христо Рангелов »

Излиза и щука и бяла, но не са с много големи размери, но със сигурност има и по 2-3 кг риби..

Язовира се намира на 3-4 км. от гр. Търговище в юго-западна посока. Водосборния му район е малък, но се пълни от канал отбит от р. Врана. Водите му доста чисти. На юг и запад граничи с Преславска планина, на изток със село Разбойна. Под стената на язовира в северна посока минава главен път София-Варна. Във водите му плуват доста видове риби, но е доста труден водоем за риболов.

Водоема е свободен, отиваш и си ловиш.. Също излиза и много костур..

Между другото преди 3-4 години там бяха изкарали шаран 16 кг.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=236793

Към брадата:

Надявам се да съм бил полезен и ако си съгласен да направим съвместен излет на Съединение.. Баща ми също е фен на сулките и той търси само тях :)
"The more you know, the less you carry"
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

Значи някой път трябва да идем да пробваме хищника там. :) Благодаря за информацията! :)
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

Я вървете да кажете как е ,че и мене ме заинтригувахте с този язовир Поляница... :lol:
riibok
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от riibok »

maranzika написа:Я вървете да кажете как е ,че и мене ме заинтригувахте с този язовир Поляница... :lol:
Я си ги лови на Ѝовковци и си гледаѝ кефа :wink:
Ела след 15-ти Октомври,ще хапнем-пиѝнем,ама риби ще има ли не се знае,труден е язовира!
п.п. Питаѝ Геша,тоѝ е ходил там.
До питащия колега-за сулка традиционно на Бистра,Фисека,Бели лом и Ястребино.
КОЛКОТО И ДА СЕ ВЪРТИШ-ЗАДНИКЪТ ТИ СИ ОСТАВА ВСЕ ОТЗАД!
ispoline
новобранец
новобранец

Мнение от ispoline »

Йовковци е далеч по-привлекателна дестинация отколкото Поляница.Не съм ходил на Йовковци ,но съм гледал репортажи и приятели са ми казвали ,че има добра популация на риба.
Отностно Поляница , язовира е оставен на произвола на съдбата , никой не го интересува за рибата , ходя често там и ИАРА не е минавала нито един път.Нощно време има съмнителни хора които стоят по бреговете му и вероятно си пазят мрежите или винтерите.Един дядо ми каза ,че наблюдавал нощните посетители от къщата си и като пуснели мрежи звънял на ИАРА , а те идвали и превели забележки за нощен риболов ,а мрежите си стоели във водата и толкова.
Отделно ,че местните пенсионери , а и не само прибират бейби пайкс ,а и други маломерки.
Та така , излизат щуки до кило най-често на спининг , сулки също но по-рядко ,а сега въобще ги няма явно им е рано. Костури има най -вече дребни тук таме някой дърт.Като цяло язовира е труден , бистра вода , много водорасли на места . Рибата е много наплашена . Дори хората които влачат рядко ги спохожда слука .
Не случайно любителите на щуко -риболова от нашия край се насочват към старите корита на Янтра.Но разстоянието е 100-тина км горе долу.
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”