Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

относно макарите Drenann
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- новобранец
относно макарите Drenann
От едни приятелчета в магазина си купвах даиви и шимана ама за новия ми мач ми предложиха Drenann. Много интересна макара удобна и стабилна кво мислите за drenannчетата:)
Re: относно макарите Drenann
никога не съм се докосвал с такава, аз лично бих си взел Шимано, те са просто най-добрия избор за мач риболов
Естествено има фенове на всякакви марки, но това е мерцедесът на макарите 

- orion30
- разбира нещата
Най вероятно ги поръчват в Китай по по модел на вече утрърдени фирми.
И най вероятно ще ти свършат работа .

И най вероятно ще ти свършат работа .

- lif3house
- разбира нещата
Едва ли някой би ти отговорил, защото в Бг са от съвсем скоро, едва няколко месеца. Порови в англ. форуми и ще си отговориш на всички въпроси за макарите. А като качество според мен няма какво да се съмняваш особено в марката Дренан!
- piletoradi
- сериозен играч
Ако говориш за това, взимай без да се притесняваш:
http://www.ribi-abv.bg/%D0%BC%D0%B0%D1% ... d-pid=1774
http://www.ribi-abv.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Аз се притеснихpiletoradi написа:Ако говориш за това, взимай без да се притесняваш:

за макара с цена от 155лв и 8лагера,доста луфтове има в оста на дръжката и не само...не знам кое им струва парите,инъче върти мазно и ми хареса на външен вид и материалите и шпулите,ама...

Аз там съм пораснал...
- piletoradi
- сериозен играч
bobo_33333 написа:Аз се притеснихpiletoradi написа:Ако говориш за това, взимай без да се притесняваш:
http://www.ribi-abv.bg/%D0%BC%D0%B0%D1% ... d-pid=1774,ама малко ,като видях и барах макарата,
за макара с цена от 155лв и 8лагера,доста луфтове има в оста на дръжката и не само...не знам кое им струва парите,инъче върти мазно и ми хареса на външен вид и материалите и шпулите,ама...
Ами те и много по-скъпи макари имат луфтове, но те са си заложени при производството, иначе някои бързи предавки при плътно лягане на зъбите ще се ядат доста бързо. При макарите за голямо натоварване с ниско-оборотни предавки нещата не седят така, при високите класове всичко е обрано на макс.допустимото...
http://www.ribi-abv.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Абе баш луфт в оста на дръжката едва ли е с оглед предавките, особено ако е напречен????
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Тая макара в Англия струва 50-60 паунда и е предназначен за средностатистическия риболовец без големи претенции за изработка, но у нас на цена от 150лв вече се счита за скъпа макара и нормално е хората да очакват повече осебенно след като е пипнал "легендарния" Exage хахаха.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- byjy
- вече хвърля и на тежко
А колко мислиш струва "легендарния" Exage в Англия
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Еми същото. Лошото е, че в България минава за супер качественна макара и никой не смее да каче, че не е нищо особено.byjy написа:А колко мислиш струва "легендарния" Exage в Англия
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

-
- ще става разбирач
На Ексейджа май най-хубави са му плитките алуминиеви шпули...
Ако макарата не се експлоатира зверски и се поддържа редовно,изкарва доста време...но по тази тема е писано повече от достатъчно във форума... 

- lif3house
- разбира нещата
piletoradi написа:bobo_33333 написа:Аз се притеснихpiletoradi написа:Ако говориш за това, взимай без да се притесняваш:
http://www.ribi-abv.bg/%D0%BC%D0%B0%D1% ... d-pid=1774,ама малко ,като видях и барах макарата,
Ами те и много по-скъпи макари имат луфтове...
И тук възниква въпроса защо да си купим, точно тази макара при наличие на доста други в този клас, при които тези дефекти не се наблюдават....

- lif3house
- разбира нещата
Един въпрос към piletoradi, защо не вкарате освен макарите а и от фидерите и мачовете на Дренан, там слабо няма... ?
- byjy
- вече хвърля и на тежко
И тук възниква въпроса защо да си купим, точно тази макара при наличие на доста други в този клас, при които тези дефекти не се наблюдават....
[/quote]
Защото колега,всичко е въпрос на избор.Един харесва Дайва -щото вътяла ,,по мазно",Друг харесва Шимано щото са по високо оборотни,трети някоя друга марка щото или се е доказала или му е паснала по добре от останалите , в крайна сметка човека търси мнение от хора имали допир до продукта.Скоро ми попадна нещо интересно което ще цитирам по спомен-В Английските форуми питаш и ти отговарят.В Руските форуми питаш отговарят ти и те питат нещо друго, А в Българските като питаш всички почват да ти обясняват колко си прост.Не знам колко е вярно това но май нещата точно тъка изглеждат.Колкото до макарата
Drennan FD 3000 в Английските форуми има доста добри отзиви за нея.По мое мнение няма да е лош продукт нищо ,че е продукт на Китайската риболовна индустрия/Ми то май 99.5%от продуктите са от там/

Защото колега,всичко е въпрос на избор.Един харесва Дайва -щото вътяла ,,по мазно",Друг харесва Шимано щото са по високо оборотни,трети някоя друга марка щото или се е доказала или му е паснала по добре от останалите , в крайна сметка човека търси мнение от хора имали допир до продукта.Скоро ми попадна нещо интересно което ще цитирам по спомен-В Английските форуми питаш и ти отговарят.В Руските форуми питаш отговарят ти и те питат нещо друго, А в Българските като питаш всички почват да ти обясняват колко си прост.Не знам колко е вярно това но май нещата точно тъка изглеждат.Колкото до макарата
Drennan FD 3000 в Английските форуми има доста добри отзиви за нея.По мое мнение няма да е лош продукт нищо ,че е продукт на Китайската риболовна индустрия/Ми то май 99.5%от продуктите са от там/