Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

р.Искър в Самоков......
р.Искър в Самоков......
Здравейте ,посетих реката неслучайно (имам си закачка с един местен тип) -та носех си само ултралайта и кутията с примамките
Общо взето положението беше такова - ниска и бистра вода (порядъчно студена) ,трудни рибки ,но все пак успях да убода няколко -снимките не са много добри поради факта ,че ги откачах без да ги вадя от водата -
И тук се стигна до кулминацията на целия излет - както си джапах из реката зад един голям камък на около 10м. от мен видях голяма сянка на риба -пробвах я с доказания Мепс 2-ри номер ,но неискаше да вземе (само се премести малко) , реших да сложа едно воблерче на Страйк Про 4 см. - в момента в който го прекарах покрай камъка ( с равномерна проводка )-последва чудовищен удар -рибката (балканка -на око над 50см. ) -скочи високо над водата и след няколко секунди линията олекна
Помислих ,че се е откачила ,но истината се оказа малко по- друга -беше счупила едното жило на тройката
снимката я направих по-късно в нас -
След това упорставах още близо час ,но нямах пипане и с колата слезнах към язовира -там хванах няколко Костура на дребен (12гр.) спинер и се прибрах вкъщи зареден с много емоций. Поздрави

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
- daniel defoe
- разбира нещата
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Re: р.Искър в Самоков......
Чудесни балканки жалко и за изтърваната риба и да знаеш помни по балканските реки с бистра вода всички риби се крият основно зад големите камъни ние на р.Видима село Априлци ловим черни мряни за един голям камък успех и занапред само големи 

Риболова е хоби.Наслука 

Добро представяне.
Kaто видях заглавието и автора изтръпнах! Викам си "Айдее, бели мрени в самоковския Искър"
Красиви риби, оцелели напук на всичко!Браво!

Красиви риби, оцелели напук на всичко!Браво!
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- paradoxical
- новобранец
- Обратна връзка:
Напук на всичко какво трябва да значи? Химия, Физика ? Никога не съм ловил в горната част на искъра, но съм попадал на такива картинки под Самоков... мъка ми е. Няма да казвам, какво ако имах, на кого, какво бих направил... Звучи много теоретично, но някой някога ще го отнесе и не се знае от кого... Лелеее, стана още по-объркано... Важното е, че ще е заради бракониерство! А как ще го отнесе, това никой не може да каже, но ще е факт... Някой удрян ли е по главата от двукилограмова риба, хваната за опашката от замахващ нервен недоброжелател?
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Прекрасни рибки 

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;