Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на болонезе
naRiba.com

Форум

питане за болонезе
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
питане за болонезе
даите мнение за FOCUS - COBRA BOLO мисля да си взема ... или нещо от този ценови клас
-
- научил се да хвърля
Re: питане за болонезе
Аз си взех тази пръчка преди месец.Лека,но е с къса дръжка.Най-неприятното е ,че вече се счупиха трите върхови колена,които замених с нови/резервни части имат/.Като солета е, но засега след ремонтите държи.Ще видим докога.Другият избор е ТИКА.Вярно,че са по-скъпи,ама като сложиш разходите за ремонтите разликата се стпява.
- калин кацаров
- сериозен играч
фокус е виждаш нещо, а всъщност няма нищо 

-
- кандидат преподавател
bobiaz ,моите уважения към "Фокус",но имай пред вид,че на всяка пръчка,на която никъде /нито върху самата нея,нито на етикета,нито в каталога/,не пише bolognese,а пише нам кво си "боло",не е точно тип "болонеза"-или е някакъв телескопичен прът,или телемач,ама с водачи от тип "болонеза".
благодаря.. маи ще си карам с стрия jaxon докато не излезе някое намаление или промоция 

- piletoradi
- сериозен играч
Ами каквото е всичко останало:) Ако си направиш труда да отидеш да хванеш мачове Фокус до 200лв и Шимано до 250-300 лв, фидери в същия ценови клас, май ще се изненадаш, а същото важи и за болотата. Ходи вземи една Катана, Нексейв... и после вземи Манта, Креста или Калипсото, после друга песен може да пропееш, разбира се, ако имаш някакво понятие от риболовни приндлежности де...simo72 написа:Без да бъда пристрастен , ама какво е това фокус![]()
![]()
![]()
!!!

Нищо лично, просто се изказваш много неподготвен, в тези класове Шиманото е по-добро само по дизайн, в нищо друго:)
http://www.ribi-abv.bg/%D0%B1%D0%BE%D0% ... ot-pid=188
http://www.ribi-abv.bg/%D0%B1%D0%BE%D0% ... 3-pid=1743
http://www.ribi-abv.bg/%D0%B1%D0%BE%D0% ... 3-pid=1752
http://www.ribi-abv.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
- CrossFire
- разбира нещата
Браво на piletoradi !
Смени старата тояжка с едно боло на Фокус и ще останеш доволен. Гарантирам!
Като не можеш да си позволиш по-скъпи неща, не означава, че трябва да продължаваш да ловиш с кол за домати.
Колега, прескочи мненията на тримата "манекени" в риболова. Пристрастеността им към дадена марка ги е омаяла и не могат да напишат компетентен отговор на питането ти.bobiaz написа:маи ще си карам с стрия jaxon...

Смени старата тояжка с едно боло на Фокус и ще останеш доволен. Гарантирам!
Като не можеш да си позволиш по-скъпи неща, не означава, че трябва да продължаваш да ловиш с кол за домати.

Осмисли това мнение. Аз лично бих си половил още със старат пръчка докато събера още парички и после си купи нещо добро та даже и да си платиш за марката. Така кефа е по-голям, държи дълго време, нямаш съмнения, че си направил някакъв компромис и не се занимаваш с подфорума "Продава риболовни". Аз поне така бих постъпил.tzetzo62 написа:Аз си взех тази пръчка преди месец.Лека,но е с къса дръжка.Най-неприятното е ,че вече се счупиха трите върхови колена,които замених с нови/резервни части имат/.Като солета е, но засега след ремонтите държи.Ще видим докога.Другият избор е ТИКА.Вярно,че са по-скъпи,ама като сложиш разходите за ремонтите разликата се стпява.
Скъпите болонези и те се чупят, защото просто и те са болонези. Това е пръчка, която трябва да се ползва внимателно и по предназначение за да няма проблеми с нея. Транспортира се винаги в калъф, тубос и т.н. По време на риболов трябва да се пазят бланките от всякакви уж леки ударчета по клони, камъни и пр. Аз лично винаги я събирам като първо забърсвам леко коляното и след това го пъхам в предходното за да няма песъчинки да ги стържат. Когато колената на въдицата са здрави и без дефекти /фабрични или причинени от самите нас без да сме разбрали/ няма проблеми. Аз имам Тика Суинг, която се смята за крехка, но с елементарно пазене аз лично я смятам за доста жилава и ми доставя голямо удоволствие. Успех с избора колега!
Колега,нямам впечатления от Cobra-та,но имам от Focus Manta-5м.Прекрасна пръчка за парите си,изключително добре балансирана и цял ден да мяташ с нея няма да я усетиш.Мрени над кило съм вадил с нея,няма проблем...Малко е по-къса от 5-те метра за които я дават,но за мен това не е проблем(е подразних се ,като го установих),на грамаж отговаря дори е по-лека с 5 гр.Веднъж съм я чупил от собствената си глупост на 2см от върха,но си я направих сам после.Според мен няма да сбъркаш с Фокуса.За Тиките мога да кажа,че и те се чупят,но доста"по-болезнено",мнението ми обаче е формирано от разговори с колеги и от прочетеното в подобни форуми.Успех с избора!
Няма такиваstich написа:Много ми е любопитно кои са НЕчупливите пръчки

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
-
- кандидат преподавател
За да не ставам именно "манекен",или много нахален в предното си мнение,не предложих конкретна пръчка,която е на 100%тип "болонезе",ама сега,след като други колеги в различен контекст споменаха "Тика",ще си изложа 3 годишните впечатления от "Тика Уондър",5 метра :Много здрава,не тежка пръчка,няма залепване на кордата при влажно време,чудесно служи за истински риболов с "изтичане"на средни разстояния -до 7-10 метра от брега при пълен контрол над линията,при "кучи бряг",където не е възможно да се стовари,пренесе и монтира цялото оборудване на щека,за целия период съм чупил само върха,и то по моя вина-след като го бях заврял през една зима в клоните на една тополка край с.Средногорци на р.Арда ;върховете,а и всички други части на всичките модели на "Тика",освен че са сравнително евтини /цени от 7 до 15 лева/,се доставят много бързо -при мен дълбоко в планината,това стана за три дни.
- boceto84
- вече хвърля и на тежко
Здр. всички:) Понеже и аз имам питане относно болотата,а не исках да пускам нова тема,ще питам тук.Гледам на много колеги имат поставени допълнителни водачи.Някои може ли да ми обясни как да поставя и аз?Попитах в два магазина където правят ремонти,но ми отказаха.Ще съм много благодарен ако ми разясните тайната.
https://www.facebook.com/pages/Handmade ... 8341715246" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;