Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Бабушки на Копринка
-
- учете се от него
Бабушки на Копринка
Рано сутринта на Фазанарията ни посрещна огромна луна и масови безредици горе на поляната от съботен купон.
Сурнахме бързичко багажите надолу по ската и се позиционирахме леко в ляво, понеже точно под колите имаше набити колчета и спящите горе, съвсем нормално си бяха маркирали места за риболов долу. Това там е без значение, понеже местата за риболов по цялото протежение на бреговата ивица там са равностойни и в общи линии еднакво дащни. Аз си разпънах осмицата със шпиц връх а бачо Иван, седмица и телемач със симеонче за костур; захранихме и зачакахме обичайните заподозрени...Половин час по-късно риболова започна със съвсем прилични бабушки, но не от онези огромите. Точно се канех да вкарам в действие и фидера, като пристигна Ванката от Казанлък; здрависахме се, бързичко пихме по една ракия по хладина и разпъна фидер в ляво от мен. До като чаках да видя какво ще стане на фидера, на два пъти шпица засвири от шаранчета на границата на нормените- много упорити и никак не щът да излизат; явно си знаеха че им трябва още поне година за да пораснат.... Бабушките на директните видимо понаедряха като минах на царевица и жълта кука Колмик номер 12, а при Ванката на фидера, събитията се развиваха точно както са били на турнира(там)- бързи "цъкове" и... уклей на пропадане, а след падането на хранилката на дъното....нищо; в последствие започнаха да излизат редки бабушки на придърпване, но с големи мъки и много нарядко, което при мен окончателно наклони везните към директния и се отказах от разпъването на фидер. Рибата е плътно до брега, дълбочината на директните е близо 5 метра и предполагам че трябва да позахладнее за да започне да се лови нормално и с фидер, но пък за сметка на това ако това високо ниво на водата тази година там се задържи, рибите също ще се задържат до първи сняг и ще стават много добри излети.
По обед излезе така познатият ми копринковски вятър и се задържа със засилване чак до вечерта; куката със стръвта стана трудна за задържане в петното от появилото се течение(риболова на плувка беше "над дъното"), но пък движението на стръвта ми даде повод да включа експериментално готови, навързани поводи с комбинации от маниста и стръв на куката. Работата на тях потръгна и колкото и да ме гледаха ивановците като извънземен, задърпах едри бабушки и уклеи че и надвечер един кефал над половинка като промоция..
Следобед Ванката си тръгна по-рано, ние половихме до към 18.00 и като извадих живарника се оказа че 20л. бака съм я доста понапълнил; поотбрахме си риби "за из път", останалите обратно и ние обратно към Карлово, до следващият път там. Щракнах и някоя друга снимка:

По обед излезе така познатият ми копринковски вятър и се задържа със засилване чак до вечерта; куката със стръвта стана трудна за задържане в петното от появилото се течение(риболова на плувка беше "над дъното"), но пък движението на стръвта ми даде повод да включа експериментално готови, навързани поводи с комбинации от маниста и стръв на куката. Работата на тях потръгна и колкото и да ме гледаха ивановците като извънземен, задърпах едри бабушки и уклеи че и надвечер един кефал над половинка като промоция..

Следобед Ванката си тръгна по-рано, ние половихме до към 18.00 и като извадих живарника се оказа че 20л. бака съм я доста понапълнил; поотбрахме си риби "за из път", останалите обратно и ние обратно към Карлово, до следващият път там. Щракнах и някоя друга снимка:

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Бабушки на Копринка
Добре сте ги наскубали, динамичен и приятен риболов, идеално!
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
- Vesko1
- сериозен играч
Супер....кофа с риба не е като да са 5-6 броя.Браво колега... 

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Бабките не са ми приоритет, ама прочетох темата с интерес ..... и се замислих !!!
Бачо Илия има доста опоненти, поне тук във фоума, но когато някой от тях даде такава обстоятелствена информация за риболова в даден водоем, така както е написал той :
Тогава, чак могат да имат каквито и да било претенции към него.
Поздравления за Илия,
Обяснил е на всички как се лови тази риба, на този водоем, по това време
!
Много им разбира, затова и много лови
Бачо Илия има доста опоненти, поне тук във фоума, но когато някой от тях даде такава обстоятелствена информация за риболова в даден водоем, така както е написал той :
Бачо Илия написа:.... Бабушките на директните видимо понаедряха като минах на царевица и жълта кука Колмик номер 12, а при Ванката на фидера, събитията се развиваха точно както са били на турнира(там)- бързи "цъкове" и... уклей на пропадане, а след падането на хранилката на дъното....нищо; в последствие започнаха да излизат редки бабушки на придърпване, но с големи мъки и много нарядко, което при мен окончателно наклони везните към директния и се отказах от разпъването на фидер. Рибата е плътно до брега, дълбочината на директните е близо 5 метра и предполагам че трябва да позахладнее за да започне да се лови нормално и с фидер, но пък за сметка на това ако това високо ниво на водата тази година там се задържи, рибите също ще се задържат до първи сняг и ще стават много добри излети.
По обед излезе така познатият ми копринковски вятър и се задържа със засилване чак до вечерта; куката със стръвта стана трудна за задържане в петното от появилото се течение(риболова на плувка беше "над дъното"), но пък движението на стръвта ми даде повод да включа експериментално готови, навързани поводи с комбинации от маниста и стръв на куката. Работата на тях потръгна...
Тогава, чак могат да имат каквито и да било претенции към него.
Поздравления за Илия,
Обяснил е на всички как се лови тази риба, на този водоем, по това време

Много им разбира, затова и много лови

-
- учете се от него
Винаги съм давал в минимален сбит вид описание на такъми, линии и тактика; предполагам че тази тема ще има и продължения!

- кирил великий
- разбира нещата
-
- новобранец
Колега кой път се хваща за тази фазанария,
на 29 бях от среща на твоето място под стената минах,
а на 30 се върнах от към с. Виден почти на аза,
хем после към Пловдив през Павел Баня минаваме,
и така все дребен шаран гол след гол,тази червеноперка
този път не я намерих два дни, едвам 10-15 и навсякаде
само тези шаранчета,пътища имаше много за твоите места,
но незнам кой на къде води,затова те питам за тези места.
на 29 бях от среща на твоето място под стената минах,
а на 30 се върнах от към с. Виден почти на аза,
хем после към Пловдив през Павел Баня минаваме,
и така все дребен шаран гол след гол,тази червеноперка
този път не я намерих два дни, едвам 10-15 и навсякаде
само тези шаранчета,пътища имаше много за твоите места,
но незнам кой на къде води,затова те питам за тези места.
-
- учете се от него
Вчера утрото на Копринка в района на садките ни посрещна с гъста мъгла и безкрайна редица дънни. Пълна липса на видимост и всякаква възможност за някакви фидерни ориентири. Разпънахме по един директен- аз към широката част на язовира а колегата към заливчето със садките; при мен дълбочината се оказа два метра а при него около четири и риболова криво-ляво започна след появата на огромно слънце през гъстата мъгла. Колегата подкара гъсти, средни бабушки, а при мен бърза серия от пет добри кефала и после пълно затишие на двата метра дълбочина. Към 10.00 мъглата се поразнесе и заметнах два фидера- 3.30 м. Адвенчър на около 40 м. и дълбочина 9-10 м. и 4.27 Катана на 70+ метра и дълбочина 12-13 метра, а колегата разпъна и телемач(той не лови с фидери). Пълен пас на фидерите, с изключение на две дребни бабушки и няколко осмукани червея, пълен пас и на директния а колегата продължаваше да ги дръпка с неотслабващо темпо в заливчето; явно бабушките в този район все още са в близост до брега и ги няма никакви в дълбокото. Тази идилия и релакс да си гледам неподвижните връхчета и плувка продължи до 15.00, през което време правих още по две петна на двете дистанции и смених 3-4 комбинации на стръв, след което зарязах целия инвентар така както се вижда на снимките и се чучнах само с директния и малко столче, в дясно от колегата. Ееее...върнах си го за целия ден каръщина- до 18.00 заковах 75бр. средни и тук-там по-едри бабушки, чух по радиото и Левски как падна(честито на победителите), поотбрахме си по някоя риба за в къщи, събрахме циганията и айде обратно...до следващият път. Ето и малко картинки:

-
- кандидат преподавател
Браво Баче , добре си ги надърпал !
Още малко , и идва и моя сезон
!
Още малко , и идва и моя сезон

Върл Shimano фен!
- Vesko1
- сериозен играч
Бачо Илия...велик си.Нема нема...па току надърпаш 75 броя рибоци...
А тая снимка е култова...."извънземна" направо...копнах си я
http://img-fotki.yandex.ru/get/6520/952 ... 2b51047_XL

http://img-fotki.yandex.ru/get/6520/952 ... 2b51047_XL

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
- stoilkatastz
- ще става разбирач
Чудесно риболовче сте спретнали.