Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Реваншът завърши с равен резултат
- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Реваншът завърши с равен резултат
Началото на август бях планувал един 5 -6 дневен излет на див водоем край Кюстендил .
По предварителна информация знаех , че има амур и шаран , но тази година риболова е бил по-тегав (разбира се нали аз ще ходя там) , но няма как трябва да ги мъчим за да е интересно. На 4-ти пристигнахме на язовира със сериозна подготовка от към захранка и стръв , но 4 дни нямахме удар на сериозна риба , променяхме дистанции , хранителни петна, стръв , дип-ове но амур или шаран не удари . Хванахме около 6-7 кг каракуда с мач , и сутрин се забавлявахме с костура всеки знае колко гадно върви с бирата особено дран.На 4-тия ден стана нещо като бурия , а бяхме останали само 2ма от компанията и се наложи бързо събиране на целия багаж в една кола
, събрахме някакси багажа и малко преди да си тръгнем утихна
, но нямаше връщане на зад .
След като се прибрах на другия ден отидох на Костенец (Суки Лейк) както си му е реда всяка година по време на отпуск , но за там ще пиша отделно , че не е много и там за хвалене
.
Таа бяхме се разбрали да посетим дивия водоем , и решихме да го сторим този петък събота и неделя с цел закриване на сезона (поне с нощуване). С малко разговори петък след работа тръгнахме към язовира , разпънахме на бързо чадъра с тентата столове маси и барбекюто .
Първата вечер неловихме ,отдадохме се на ядене и пиене. На сутринта разпънахме две шамандури една на по-близко , другата по-навътре и започнахме да ловим на плувка ,с цел каракуди като предния път , но се оказа риболова на плувка много тегав .
Цял ден на дънните нямахме пипане ,само почуквания от раци ,понеже и те бяха тръгнали , а на плувките скромно вадихме костури и по-рядки каракуди и кленчета .
Жегата и двата дни беше огромна и безпощадна щом на 29 и 30 септември влязохме да се къпем
още към 11 часа . Рибата не беше активна през деня и решихме да оставим пръчките и през ноща (сега да не ме погнете ,че съм нарошил закона), малко преди да се стъмни хранене на двете шамандури , пийване хапване и цъкахме със светещи плувки до към 23:00 . Преди това бащата хвана две каракуди на дъно и един клен към 500гр , на косъм с 2 царевици и повдигач . След това полегнахме , и към 4:30 чувам сигнализатора на средната ми пръчка изпищя 2 пъти , бързо ставане по чорапи , вече бях до стойката и задържа горе
.Това кълване чаках , след 7-8 минути беше на брега бял амур 5.200кг . Нямаше време за снимки , бързо презеждане и пак в колата.
На сутринта имахме още един клен кило и малко на косъм и една едра каракуда .
Стана пак жега и към 12 започнахме да поприбираме , а ни се оставаше още рибата почна да играе около шамандурата и през ноща можеше да е весело .
А понеже бях на сватба предната седмица и апарата беше почти пълен със снимки , а аз си снимах раци , стойки,
и когато трябваше да снимаме клена и амура първо се напълни памета , а след изтриване на няколко снимки падна и батерията
.
Но от одавна не бях хващал амур без нито една дупка в устата .
В заключение ще кажа , че рибата се храни главно през ноща сутрин играе много и скачат голями толупи , тръгнали са раците и трябва по често презамятане и суха или полусварена царевица , но в моменти и те не помагаха . Ако се седи седмица и се храни мисля , че ще се получи един много успешен излет , като на платен водоем с голями риби.
Всичките удари на косъм бяха на един и същ аромат , с царевица мое производство и аромат чесън . Одавам го на това , че е доста силен и траен , не като сладките аромати.
Следващия път метаме на косъм със скилитка чесън
Ето и малко снимки.
Така започна всичко
гърдички на барбекю и джим бим да се студи във водата

част от стъвта

домашарките

тук някви малки кленчета

Като пишех темата , реших да постна малко снимки и от предишния излет на Костенец , за който бях споменал по-нагоре не е нещо особено и да не пускам втора тема..., но накратко първите два удара малко след засечката се откачиха ,а мога да кажа че рибите си тежеха сериозно . Една от които беше сом , на топче сс мур -метеор по средата някъде легна за втори път на дъното и там си остана , преди това го бях вдигнал и му виждах опашката . Късно през ноща удари този дивак и се бори достойно щом ми омаля ръката , в първия момент като го видях мислех че е около 10ка , но рибарското око си е алчно и излече 7.300 , по късно през ноща втори удар една 6ца и на другия ден един около 5 не е мерен , всички взимаха на метеор , само първата риба откачена удари на царевица . ето и от там малко снимки
-тук доста изморен изглеждам

-тази сам си го вадих и снимах , че жената не и се ставаше и се правеше че не е чула сигнализатора

По предварителна информация знаех , че има амур и шаран , но тази година риболова е бил по-тегав (разбира се нали аз ще ходя там) , но няма как трябва да ги мъчим за да е интересно. На 4-ти пристигнахме на язовира със сериозна подготовка от към захранка и стръв , но 4 дни нямахме удар на сериозна риба , променяхме дистанции , хранителни петна, стръв , дип-ове но амур или шаран не удари . Хванахме около 6-7 кг каракуда с мач , и сутрин се забавлявахме с костура всеки знае колко гадно върви с бирата особено дран.На 4-тия ден стана нещо като бурия , а бяхме останали само 2ма от компанията и се наложи бързо събиране на целия багаж в една кола

След като се прибрах на другия ден отидох на Костенец (Суки Лейк) както си му е реда всяка година по време на отпуск , но за там ще пиша отделно , че не е много и там за хвалене

Таа бяхме се разбрали да посетим дивия водоем , и решихме да го сторим този петък събота и неделя с цел закриване на сезона (поне с нощуване). С малко разговори петък след работа тръгнахме към язовира , разпънахме на бързо чадъра с тентата столове маси и барбекюто .
Първата вечер неловихме ,отдадохме се на ядене и пиене. На сутринта разпънахме две шамандури една на по-близко , другата по-навътре и започнахме да ловим на плувка ,с цел каракуди като предния път , но се оказа риболова на плувка много тегав .
Цял ден на дънните нямахме пипане ,само почуквания от раци ,понеже и те бяха тръгнали , а на плувките скромно вадихме костури и по-рядки каракуди и кленчета .
Жегата и двата дни беше огромна и безпощадна щом на 29 и 30 септември влязохме да се къпем

На сутринта имахме още един клен кило и малко на косъм и една едра каракуда .
Стана пак жега и към 12 започнахме да поприбираме , а ни се оставаше още рибата почна да играе около шамандурата и през ноща можеше да е весело .
А понеже бях на сватба предната седмица и апарата беше почти пълен със снимки , а аз си снимах раци , стойки,

Но от одавна не бях хващал амур без нито една дупка в устата .
В заключение ще кажа , че рибата се храни главно през ноща сутрин играе много и скачат голями толупи , тръгнали са раците и трябва по често презамятане и суха или полусварена царевица , но в моменти и те не помагаха . Ако се седи седмица и се храни мисля , че ще се получи един много успешен излет , като на платен водоем с голями риби.
Всичките удари на косъм бяха на един и същ аромат , с царевица мое производство и аромат чесън . Одавам го на това , че е доста силен и траен , не като сладките аромати.
Следващия път метаме на косъм със скилитка чесън

Ето и малко снимки.
Така започна всичко
гърдички на барбекю и джим бим да се студи във водата

част от стъвта

домашарките

тук някви малки кленчета

Като пишех темата , реших да постна малко снимки и от предишния излет на Костенец , за който бях споменал по-нагоре не е нещо особено и да не пускам втора тема..., но накратко първите два удара малко след засечката се откачиха ,а мога да кажа че рибите си тежеха сериозно . Една от които беше сом , на топче сс мур -метеор по средата някъде легна за втори път на дъното и там си остана , преди това го бях вдигнал и му виждах опашката . Късно през ноща удари този дивак и се бори достойно щом ми омаля ръката , в първия момент като го видях мислех че е около 10ка , но рибарското око си е алчно и излече 7.300 , по късно през ноща втори удар една 6ца и на другия ден един около 5 не е мерен , всички взимаха на метеор , само първата риба откачена удари на царевица . ето и от там малко снимки

- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Re: Реваншът завърши с равен резултат
Екстра си ги напипал,ама на този водоем ти ако викаш див..не знам тези на които ходя аз ,значи са джунгли..Видях поне 5-6 коли ..значи не е толкоз див..

- Христо Рангелов
- разбира нещата
Страхотни рибки и добър репортаж ! 

"The more you know, the less you carry"
- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
под див имах предвид ,че е свободен водоем не платенribolovcho написа:Екстра си ги напипал,ама на този водоем ти ако викаш див..не знам тези на които ходя аз ,значи са джунгли..Видях поне 5-6 коли ..значи не е толкоз див..

Впечатляващо!!
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- akoto13
- ще става разбирач
Екстра Митаче.Добре сте изкарали и амурче сте хванали.Аз се преебах със Сопот.4 дена си драпах патката с едни смръдливи платики и никаква свястна риба.Трябваше да дойда да се видиме.Хубаво ми каза,ама нали ми е хвърлен пъпа на Сопот
...Поздрави на Симончето и лапето 

На вратата пише: "ЖЕНИ". Влизам и гледам - тоалетна!
- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
След седмица две , като застудее мисля да повторя и вече да закрия сезоняя , ако и за тогава се направиш боя ще е голям 

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Добре е,не се оплаквай.
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Хубави излети си спретнал браво за шараните 

Риболова е хоби.Наслука