Дубай - меката на риболова

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Дели
ще става разбирач
ще става разбирач

Дубай - меката на риболова

Мнение от Дели »

Имах късмета да пътувам за Дубай и успях да отида за риба няколко дни там. Изживях страхотни емоции 4 дни на буните пред Ажман- съседно емирство на 30 км от Дубай. Ажман - защото така и не намерих удобно и спокойно място около Дубай.
Бях инструктиран от Доктора за риболов в топли води и заминах с надеждата да закача нещо едро, затова първите дни заложих на рибка на дъно и междувременно мятах воблери и блесни, но освен едно "попче" и някаква тумбеста и плоска дънна риба, която ми се откачи над водата не успях да хвана нищо друго по този начин.
Третия ден видях един индиец да вади една едра 2-3 кг, много красива риба. Казвала се риба-котка-сигурно заради котешките очи.
Огледах му такъмите и стръвта и следващите два дни заложих на каттфиша . Индиеца ловеше на белена скарида/ а доктора ми каза че на белена скарида се хващали само дребни рибки/ и от вътрешната страна на буната. Другия много важен момент бил прилива. Кой да се сети че рибата идва до брега и се храни най вече на прилив, въпреки че прилива там е сериозен 1,5-2 метра.
На скарида започнахме да се занимаваме повече. Наистина имаше дребни риби и окълваваха скаридата бързо ,но не се хващаха защото ловихме на 2/0 куки и стоманен повод. Този ден имахме 3-4 риби около 200-300 гр.
Последния ден пак смених тактиката, само и само да хвана нещо, че дъщеря ми започна да ме яде - нали съм щял да и напълня фризера с риба , като отида при нея в Дубай. Смених металния повод с влакно 0.40 , а куките с 4-ти номер с дълга дръжка с контри да не пада скаридата. Информирах се и за началото на прилива и наистина имаше ефект. Хващаха се средно големи риби 100-500 гр. Повечето хванати им казвали султанки и много приличат на нашите барбуни. Плоските са изключително красиви , приличат или са "спарови" риби, дърпаха се обаче като зверове. За съжаление не остана време да им опитам и вкусовите качества, за разлика от раците , които кълваха и огъваха пръчките също като риба.
Тръгнах си от Дубай с надеждата пак да се върна и да довърша започнатото. А толкова много работа има там .
Искам да помоля пак Камен да качи и снимките от там, т.к. аз още не мога да качвам тук.
Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от камен »

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Браво Дели страхотен репортаж и хубави снимки.Благородно ти завиждам за емоцшоналния риболов...пусни още снимки ако имаш... :lol:
Аватар
Михалич
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Михалич »

:lol: Ейййй браво на тебе - много готино преживяване!
Другия път като идеш там - ще си експерт вече :lol:
Дай боже всекимо такъв риболов!
Fly our flag, we teach them fear
Capture them, the end is near
Firing guns they shall burn
Surrender or fight there's no return
Under Jolly Roger!
Аватар
DOCTORA
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от DOCTORA »

Браво Дели! Хубав репортаж и снимки. Виждам че си хванал Тригър Фиш и Страйпт Ред Малет. Другите риби ще ги идентифицирам като се върна от Канарите.
Тези раци на снимките са много вкусни и се продават скъпо в магазините в Англия. И тук ги има през лятото. Казват се Спайдър Краб.
За да не ти изяждат дребните рибки скаридите, те се увиват с ластик. Още по-добре е да използваш калмар. Стои по-здраво на куката. Като гледам снимките съм сигурен че на жива рибка и метален повод ще ударят големите хищници, но само рано сутрин на плувка и през ноща на дъно. През деня е малко вероятно поради жегата. На блесна и воблер само привечер когато прилива съвпадне със залеза.
Аз утре отивам на Ланзароте но ще духа много силно цялата седмица и не знам дали ще хвана нещо. Ще напиша репортаж като се върна.
Още веднъж - браво!
Добре си се справил като за първи път!
BORN TO FISH, FORCED TO WORK!
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Успешен риболов на Ланзароте Докторе....взели си някой "парашутче" за всеки случай... :lol:

Пускам още малко снимки от Дели... :lol:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Е някой се повтарят...ама малко ги "пипнах" .... колкото можах... :lol:
Аватар
Михалич
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Михалич »

DOCTORA написа:...... Аз утре отивам на Ланзароте но ще духа много силно цялата седмица и не знам дали ще хвана нещо. Ще напиша репортаж като се върна.
Още веднъж - браво!
Добре си се справил като за първи път!
Намерих тези webcams at Lanzarote ......опсс. :lol: http://www.lanzarote-webcam.com/
Дет се вика - ако знаем къде ще ловиш - може да гледаме репортажа на живо :wink: :lol:
Хубаво място:
Изображение
old town, harbour of Puerto del Carmen

Изображение
Fishing boat near Puerto del Carmen

Късмет! :lol:
Fly our flag, we teach them fear
Capture them, the end is near
Firing guns they shall burn
Surrender or fight there's no return
Under Jolly Roger!
Дели
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Дели »

БатМилене, с GSM-че толкова.
Дели
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Дели »

Дубайската ми забежка се оказа с продължение. Оставих такъмите на дъщеря ми и тя днес отишла на същото място сама. Като и гледам снимките- надхвърлила е учителя си. Дано Батмилен ги качи. Това тумбестото го изтарвахме докато бях там , но тя се е справила. Много се дърпаше.
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Готово...малко ги пипнах и ги качих тука...бре те добри риби е хванала щерката... :lol:

Изображение

Изображение
Аватар
DOCTORA
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от DOCTORA »

Върнах се от Ланзароте. Беше доста ветровито. Около Коста Тегиз където бях нямаше много удобни места за риболов. Пристанищата са забранени за риболов - глобявят 300 евро ако те хванат. Трябваше да ловя от скали. Хванах много морска каракуда и гопа. Ня мях късмет с хищниците. Като цяло риболова на Фуертовентура е доста по-добър.
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

А ще пуснеш ли снимки? :lol:
Аватар
DOCTORA
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от DOCTORA »

Батмилене, нямам снимки защото не хванах нови видове или големи екземпляри риба този път и не съм снимал.
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Нищо, ще чакаме следващия път...снимки и репортаж! :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за местата за риболов по морето”