Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум




Ох, Струма, ох, кеф.
- indalo
- фен клуб-скобар
- Мнения: 2197
- Регистриран на: Пет Сеп 08, 2006 10:11 pm
- Местоположение: pernik
Ох, Струма, ох, кеф.
Скъпи ми колеги, както знаете, преди да се увлека в щекарството, си бях откровен болонезчия, търсещ само и единствено скобарите по Струма. Но нещеш ли се подхлъзнах по дългите пръти и мъкненето на багаж и любита река остана пренебрегната. Не, че не правех 2-3 излета годишно с щеката, но дебелите бързеи и труднодостъпните места остаха на заден план за мен. То и отзивите за реката не са обещаващи, но не можах да откажа на едно приятелче поканата да посетиме едно такова място, само с болонезите.
Та за излета, мястото неразработено, между Бобошево и Благоевград, дебел бързей с дълбочина около метър. Не много удобно, обиколен от храсти и камъни, но сам и реката/ френдчето е на 15тина метра от мен, но нямаме пряка видимост/. Оружие - болонеза Шимано Катана, основно 0.16, буре 3 гр., започнах с 0.10 и кука камасан 511- 14 номер, стръв троха,но си бях взел и бял, да, без бял не тръгвам. Щеката я за..ах, но бел си взех 100гр., но добре, че....До обяд аз имах едно късане на 0.10, след това още едно на флуоро карбон0.135, докато си дойдеме на думата. Повод 0.12- на Оунър и кука- добрата стара фуна, пак 14ка. Междувременно, докато намеря точните неща, имах и два откачени скобара и само едно извадено скобаре около 400гр.. При опитите на бял, само мренки, средни. Френдчето вървеше по добре. Беше забол 3 малки скобарчета, един приличен около 800гр. и 1 късане. Той ловеше само на троха и мренките бяха по кът, но за сметка на това по йедри
. И така си карахме до обяд, когато скъсах флуорокарбона и сложих точния такъм. Веднага един килник . Но пък дойде време за обедна почивка и така си минава минутите. На троха нещеше и взех, че турих чръв. Реших да направя последните си 21 изтичания
, като сменям, на 2, на 3, с червен, без червен, на 4, на 5 и о чудо бурето потъна и от там сериозен оупън. След кратка борба кепчосах един килник, ново замятане с 5 бели цръвйе, бурето под вода, дръпанйе, 10 минутна борба, че рибата първо тръгна срещу течението/ ако бех скокнал у водата, щех да се приберем у Перник на водни ски
/, после се върна по него и едвам я изкарах от бързея. Бах мааму, такъв скобар не бех ловил
, бах скобара, колко амур
Като го вадех с кепа, опашката му беше навън. Със сигурност нов личен рекорд. Дилемата беше, дали е двулитрак или е повече..
.След това още два хубави взеха петицата в бяло, но северняко духна, така, че едвам удържахме болотата и решихме да хванеме пътя към ПК. Колегата беше хванал още един убавец, но беше имал 3-4 фитки и късания и не беше пробвал на бял.
Сега с малко срам да си призная, взех си голямата риба, все пак исках да знам колко 2 килограма е
Кантарчето ми е в платформата и, а трябваше да знам колко тежи. Сега ме е яд, но това е. И аз съм човек, и аз ям риба, даже обичам. Та взех големия
, още един литрак и мренките, да има мезенце за бирата.
СА да кача и фотките, не са много, не са и красиви, но все пак има.
Те го големио:

И с оше един.

Те ги у кофа.

Те го и резултат от измервателния уред, няма две кила, но все пак е личен рекорд.

Та тека, и болонезата било въдица.
Поздрави и до нови срещи.

Та за излета, мястото неразработено, между Бобошево и Благоевград, дебел бързей с дълбочина около метър. Не много удобно, обиколен от храсти и камъни, но сам и реката/ френдчето е на 15тина метра от мен, но нямаме пряка видимост/. Оружие - болонеза Шимано Катана, основно 0.16, буре 3 гр., започнах с 0.10 и кука камасан 511- 14 номер, стръв троха,но си бях взел и бял, да, без бял не тръгвам. Щеката я за..ах, но бел си взех 100гр., но добре, че....До обяд аз имах едно късане на 0.10, след това още едно на флуоро карбон0.135, докато си дойдеме на думата. Повод 0.12- на Оунър и кука- добрата стара фуна, пак 14ка. Междувременно, докато намеря точните неща, имах и два откачени скобара и само едно извадено скобаре около 400гр.. При опитите на бял, само мренки, средни. Френдчето вървеше по добре. Беше забол 3 малки скобарчета, един приличен около 800гр. и 1 късане. Той ловеше само на троха и мренките бяха по кът, но за сметка на това по йедри






Сега с малко срам да си призная, взех си голямата риба, все пак исках да знам колко 2 килограма е

, още един литрак и мренките, да има мезенце за бирата.
СА да кача и фотките, не са много, не са и красиви, но все пак има.
Те го големио:
И с оше един.
Те ги у кофа.
Те го и резултат от измервателния уред, няма две кила, но все пак е личен рекорд.
Та тека, и болонезата било въдица.

Поздрави и до нови срещи.

Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Ох, Струма, ох, кеф.
Страхотни риби колега, евала!
- emo vasilev
- сериозен играч
- Мнения: 1946
- Регистриран на: Пон Окт 02, 2006 8:05 pm
- Местоположение: Перник
Re: Ох, Струма, ох, кеф.
Кеф си е и с болото , ма на щеката тия тупалки щяха да ти изкарат барем 5 метра ластик и аритмия !
Браво Ивчо !

- indalo
- фен клуб-скобар
- Мнения: 2197
- Регистриран на: Пет Сеп 08, 2006 10:11 pm
- Местоположение: pernik
Re: Ох, Струма, ох, кеф.
Еме, там къде ги лових точно не става за щека. Нема назад на къде да бутам, а и на 13 метра требеше да ги сецкам и с Тиката у бързако тегаво. А и требваше доста да се провирам из шубраците с половин дом багаж.
Та , там си е за болото.

Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Ох, Струма, ох, кеф.
Арни риби колега!
Па ке фанеш.На слука!

Всеки понеделник ме мъчи
въпроса:Почивни дни въобще
имаше ли?
въпроса:Почивни дни въобще
имаше ли?
- vanko1988
- фен клуб-скобар
- Мнения: 293
- Регистриран на: Пет Дек 11, 2009 2:40 pm
- Местоположение: Монтана
Re: Ох, Струма, ох, кеф.
Браво колега,супер риби 

Ако искаш да си щастлив 6 месеца-купи си нова кола,ако искаш да си щастлив 1 година-ожени се,ако искаш да си щастлив 1 и 6 месеца-намери си любовница..А АКО ИСКАШ ДА СИ ЩАСТЛИВ ЦЯЛ ЖИВОТ-СТАНИ РИБАР !
- gloupan
- разбира нещата
- Мнения: 758
- Регистриран на: Чет Юли 12, 2007 11:48 am
- Местоположение: КИРО - гр.София /Видин/
Re: Ох, Струма, ох, кеф.
Те това ако не е Водачо ??? Супер сте изкарали, определено завиждам



TRS70MLF2
- butnik
- рибар фанатик
- Мнения: 8262
- Регистриран на: Съб Сеп 30, 2006 7:35 pm
- Местоположение: Франкфурт на Майн
- Обратна връзка:
Re: Ох, Струма, ох, кеф.
Браво!!!
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Re: Ох, Струма, ох, кеф.
Браво, Иво!
Не се коси, че си взел риби за консумация, в крайна сметка човекът /засега/ е на върха на хранителната верига. Ако още не си ги сготвил тия скобари - не ги пържи, щото много арматура има. А ги направи по долната рецепта, която е ужким за каракуда, но става за всяка костелива речна риба.
Тази рецепта ми я каза моят добър приятел Валентин Мурданлиев и тя е превъзходна за най-евтината сладководна риба у нас, братовчедката на шарана - каракудата. Дори и най-осиромашелите българи могат да си я позволят, защото ако не я излапат наведнъж, могат да си я направят на домашна консерва.
Продукти за много порции, които няма да останат за дълго: 3 килограма каракуда, скобар, клен, или друга костелива риба, 200 мл оцет, 200 мл олио, няколко дафинови листа, 1 супена лъжица сол, половин пакетче чер пипер, 10 зърна бахар, 3 супени лъжици (с връх) доматено пюре.
Рибата се изчиства от люспи, перки, вътрешности, махат се и главите, реже се на парчета и без никаква вода се слага в тенджера под налягане, където се добавя олиото, оцета и разбърканото в тях доматено пюре, както и натрошените дафинови листа, целите зърна чер пипер, бахара и солта на вкус. Разбърква се добре, слага се капака на тенджерата под налягане и след като просвири вентилът, се вари 1 час и 10 минути, след което се сваля от огъня и се изчаква напълно да изстине, чак тогава се отваря и може да се консумира направо. Ако искате да запазите този деликатес за по-дълго време, стерилизирайте го в бурканчета за 30 минути, като можете да добавите кисели краставички, варен боб и т. н. Няма да познаете, че това е риба - костите са се стопили и е много вкусно.
Наслука!
Не се коси, че си взел риби за консумация, в крайна сметка човекът /засега/ е на върха на хранителната верига. Ако още не си ги сготвил тия скобари - не ги пържи, щото много арматура има. А ги направи по долната рецепта, която е ужким за каракуда, но става за всяка костелива речна риба.
Тази рецепта ми я каза моят добър приятел Валентин Мурданлиев и тя е превъзходна за най-евтината сладководна риба у нас, братовчедката на шарана - каракудата. Дори и най-осиромашелите българи могат да си я позволят, защото ако не я излапат наведнъж, могат да си я направят на домашна консерва.
Продукти за много порции, които няма да останат за дълго: 3 килограма каракуда, скобар, клен, или друга костелива риба, 200 мл оцет, 200 мл олио, няколко дафинови листа, 1 супена лъжица сол, половин пакетче чер пипер, 10 зърна бахар, 3 супени лъжици (с връх) доматено пюре.
Рибата се изчиства от люспи, перки, вътрешности, махат се и главите, реже се на парчета и без никаква вода се слага в тенджера под налягане, където се добавя олиото, оцета и разбърканото в тях доматено пюре, както и натрошените дафинови листа, целите зърна чер пипер, бахара и солта на вкус. Разбърква се добре, слага се капака на тенджерата под налягане и след като просвири вентилът, се вари 1 час и 10 минути, след което се сваля от огъня и се изчаква напълно да изстине, чак тогава се отваря и може да се консумира направо. Ако искате да запазите този деликатес за по-дълго време, стерилизирайте го в бурканчета за 30 минути, като можете да добавите кисели краставички, варен боб и т. н. Няма да познаете, че това е риба - костите са се стопили и е много вкусно.
Наслука!
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
- indalo
- фен клуб-скобар
- Мнения: 2197
- Регистриран на: Пет Сеп 08, 2006 10:11 pm
- Местоположение: pernik
Re: Ох, Струма, ох, кеф.
Мерси Доценте за рецептата, ще я пробвам някой път. А иначе за скобара знам, че е костеляк, но ми е вкусен постиняка, пък и сина ми го харесва.
Иначе, ям риба и си взимам, понякога. Яд ме е, че не си носех кантара. Не че беше толко зор, но тая риба заслужаваше да живее. Пусти зор да го меря. Требеше да си го броя 2 кила и да го пусна, а той излезе едвам кило и осемстотин.
Иначе, ям риба и си взимам, понякога. Яд ме е, че не си носех кантара. Не че беше толко зор, но тая риба заслужаваше да живее. Пусти зор да го меря. Требеше да си го броя 2 кила и да го пусна, а той излезе едвам кило и осемстотин.

Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Ох, Струма, ох, кеф.
Много приятен и емоционален репоратаж!Беше удоволствие да си го чета и да си сръбвам едно малко уиски 

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Re: Ох, Струма, ох, кеф.
Малииий, гоуем си бре! Зимъскъ, Бутникот кат мъ уреди да си заприходъ и една 6м болонезка, шъ дода на уроци при теб за този загадъчен за мен риболов, много арен излет, бравоззз! 

Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

- antivik
- кандидат преподавател
- Мнения: 3454
- Регистриран на: Нед Сеп 12, 2010 10:01 am
- Местоположение: Кърджали
Re: Ох, Струма, ох, кеф.
И майсторлък и късмет на едно място и те го резултата да си ни жив и здрав с още таквиз разкази, що таквиз парчета не се виждат всякой път във форума
.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!