Съвет - спининг за щука

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Seven7h
новобранец
новобранец

Съвет - спининг за щука

Мнение от Seven7h »

Здравейте, както се подразбира щом пиша в този раздел съм нов във спининг риболова. От доста време чета интересните теми във форума, но досега не ми се беше налагало да питам нещо. Въпроса ми се породи от това, че се запалих по спининг риболова и по конкретно щукарския. Най-често излетите са на река Арката, предполагам, че някои от вас имат опит там. Ще съм благодарен на всякакви съвети и препоръки като за нов в този вид риболов, въпреки че изчетох доста по темата. Също ако може за съвет за блесна и воблерче, които взех за целта:
ИзображениеИзображениеИзображение
Благодаря предварително за помощта :)
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Съвет - спининг за щука

Мнение от INCUBUS »

Блесната от снимката ти е една от класиките за щука-ако въобще има такова нещо във водоема,много е голям процента да налети на него.За воблерите-проби трябват,навсякъде е различно...
Аватар
rockeagle35
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Re: Съвет - спининг за щука

Мнение от rockeagle35 »

Каунтдауна с тази разцветка е страхотен, аз имам 3 щуки засега на моя, но това е щото го закачам рядко сигурно :Р... но воденето му е малко по-специфично - добре е да си познаваш дъното, където хвърляш и да го оставяш да потъне почти до долу. После с леки дръпвания с пръта го движиш и обираш бавно. Гаранция ще ти удари, ако е там. За Мепса смятам, че малко го превъзнасят лусокса, но от въртележките е наистина една от най-добрите. Аз лично предпочитам клатуни.
Пиши да кажеш работят ли примамките! = )
Пишете на кирилица ! Не е едно и също "Пенка отиде на къра." и "Penka otide na kura."!
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”