Добавяне на слъчоглед

Модератор: Paublo_Eskobar

mitkoasds
новобранец
новобранец

Добавяне на слъчоглед

Мнение от mitkoasds »

Здравейте колеги. Живея извън страната и тук почти целогодишно е активна рибата и времето е сравнително хубаво и топло. Интересува ме може ли към закупена захранка на Браунинк за езеро да добавя слъчоглед допълнително? Колко слъчоглед мога да добавя на 3кг захранка и 2 кг глина? Как да приготвя самия слъчоглед да го обеля и да го изпека ли , без да го беля ли, след това ли да го смелям или преди да го пека? Благодаря Ви предварително на всички :)
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Добавяне на слъчоглед

Мнение от antivik »

Нямам точно мнение за споменатата захранка, но съм експериментирал с ВДЕ и некви други, като им добавях смлени ядки и семена. Ръгах ги директно в кухненския робот/слънчоглед, фъстъци, коноп/, смилане и после ги бъркам в захранката. По някога конопа предварително го запичам/подсилва му се аромата/, но не мога да гарантирам ефекта от тези мешавици. Имало е излети кога съм се връщал с пълен валат, а друг път страхотен резултат, но на място къде преди това е бил и друг, та не се знае коя захранка е подействала по-добре.
Та остава си пробата ти и личния опит - според мен. :?
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
mitkoasds
новобранец
новобранец

Мнение от mitkoasds »

:? ???
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

mitkoasds,колегата по леко иносказателен начин ти е казал,че това със слънчогледа е някак си прекалено екзотично-просто в BG май няма такива слънчогледови практики.Да нямаш пред вид слънчогледово кюспе,щото това е съвсем "друга бира"и предполага три фермана писане,които няма кой мераклия тук да ги изпише :lol:
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

Слънчогледа не е екзотика у нас. До преди 10-15 години го използвахме смлян и суров, но рядко, защото си имаше риби и без захранки. Днес за по-лесно използваме готовите такива, защото рядко има време за предварителна подготовка.Познавам колега във форума /сега отсъства/, който препоръчва да не се използва кюспе като добавка към захранката, а смлени слънчогледови семена.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

В края на краищата правото да пробва и да замешва мешавици го има всеки, така че пробването му е цаката :? .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
georg77
новобранец
новобранец

Мнение от georg77 »

Интересува ме може ли към закупена захранка на Браунинк за езеро да добавя слъчоглед допълнително?
Може. Аз добавям белен слънчоглед в мойте захранки. Количеството не трябва да е много.
Изхвърляйте си боклуците след риболова
Аватар
Bethoven
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Bethoven »

Дори преди години, когато се ползваше кюспе основно за захранка, съм бил противник на този отпадък. Вместо това си мелех сурово небелено слънчогледово семе и му слагах по малко олио Нива/слънчогледово/. Омешано със сухар и тахан халва/от железните кутии/, ставаше чудна захранка.
georg77
новобранец
новобранец

Мнение от georg77 »

То тая захранка никога няма да "остарее" :D
Аватар
Bethoven
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Bethoven »

georg77 написа:То тая захранка никога няма да "остарее" :D
Няма да остарее, верно, но не е същата вече. И олиото е друго, и халвата, да не говориме за хляба. Едно време от стар хляб какъв ароматен сухар ставаше.....чудо. А сега с тези консерванти и добавки.......измислена работа.
georg77
новобранец
новобранец

Мнение от georg77 »

Няма да остарее, верно, но не е същата вече. И олиото е друго, и халвата, да не говориме за хляба. Едно време от стар хляб какъв ароматен сухар ставаше.....чудо. А сега с тези консерванти и добавки.......измислена работа.
Е аз имам възможност да си взимам перфектно кюспе по всяко време :D и не мелям сам слънчогледа. Колкото до хляба си абсолютно прав. Закваските са боклуци. Затова сам си пека хляба (замесен с кюспе и разни безобразни :D ) и си го суша ако ходя на дълъг излед. Консистенцията става идеална сравнена със захранка приготвена с купешки хляб.
Аватар
Bethoven
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Bethoven »

georg77 написа:Е аз имам възможност да си взимам перфектно кюспе по всяко време..............
Колега, колкото и да е перфектно и пресно, на него му е взета всичката "благинка".:lol:
Верно, за пълнеж става, но с тези капризни и редки риби си трябва и нещо "по-така". :lol:
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

Рибата май не е капризна, а толкова е малко, че почти ще изчезне.Днес за пръв път бях капо на яз.Мандра.Не пипна ни на фидера, ни на шаранджийката.И никакви захранки не помогнаха, защото просто я нямаше.
Аватар
Bethoven
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Bethoven »

Даааааа, браковците и месарите съсипаха водоемите. МАМИЦАТА ИМ. :smt066 :smt071 :smt070 :smt068 :smt067
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”