Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Проблем с двигател
Модератор: bobopeli
Проблем с двигател
Колеги ,имам Yamaha 4hp 4t ,който на ниски обороти губи мощност и се дави,има моменти в които дори гасне,а после се оправя.На какво се дължат тези промени в работата на двигателя?
-
- сериозен играч
Re: Проблем с двигател
1.Сменяш свеща.-вероятност 80%
2.Чистиш карбуратор(ако имаш познания)-вероятност 15%
3.Ако не се оправи търсиш майстор.-вероятност 5%
2.Чистиш карбуратор(ако имаш познания)-вероятност 15%
3.Ако не се оправи търсиш майстор.-вероятност 5%
Смених свещта, но ситоациата е същата.За каборатора не съм в час и май ще пътувам към YAMAHA.Все пак благодаря за инфото.
Не пътувай за Ямаха а се свържи с MAX.Той ще ти каже къде да го погледнат.le6nik написа:Смених свещта, но ситоациата е същата.За каборатора не съм в час и май ще пътувам към YAMAHA.Все пак благодаря за инфото.
http://www.maxblue.bg/index.php?option= ... &Itemid=43
И рибар съм и ловец съм:):):) От тая риба не мое да си платим парното:):):):)
След като изгасне,трудно ли го стартираш отново?Аз имах подобен проблем,дави се,гасне,зацапва свеща.
Сьщата работа е и при мен.И как се опраи с тая гадост?
Проблема е в карбуратора.
- piro
- научил се да хвърля
когато оборотите са ниски и малко или много е запушена охладителната система след известно време работа оборотите се променят от заглъхване до гаснене защото двигателя загрява и се променя количеството на доставения бензин в случая може би повече гориво
за ориентир струята на изхвърлената вода трябва да е стабилна и по спомени до къде е била изхвърляна като е бил нов двигателя оборотите не по малко от 550 иначе двигателя не се охлажда добре и от температурата се променят иначе добре настроения карбуратор
за ориентир струята на изхвърлената вода трябва да е стабилна и по спомени до къде е била изхвърляна като е бил нов двигателя оборотите не по малко от 550 иначе двигателя не се охлажда добре и от температурата се променят иначе добре настроения карбуратор
- _ribar4eto_
- научил се да хвърля
имам същия двигател,но при мен проблема е че дори и новата свещ не е бяла, а все зацапана
- bobo_33333
- кандидат преподавател
в случая може би повече гориво

Може да се пробва , само да се намали притока на гориво.
Аз там съм пораснал...
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
4кс е един 1 цилиндър и въобще не може да работи на 550 оборота... Препоръчителните обороти без газ на ход са около 1300...piro написа:... оборотите не по малко от 550 иначе двигателя не се охлажда добре...
2-цилиндровите 8-10-15-20кс имат минимални обороти около 850...
- piro
- научил се да хвърля
Аз оборотите ги написах по принцип защото моя двигател е 9,9 mercury но след като реших че лодката се движи бързо за тролинг намалих оборотите на 500 според уреда които закупих за отчет на мото часовете и оборотите и се случи точно това което е описал колегата отворил темата след известно време започва глъхнене на двигателя понижаване на оборотите след това като форсирам се стабилизира работата и след малко пак започва да сваля обороти след като върнах винтчето на белега от завода и всико си идва на място но след като поработи 5 10 мин на по високи обороти