Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Една съботна идилия :)
Една съботна идилия :)
Здравейте, колеги !
Така, в това малко репортажче ще покажа една перфектно изкарана събота в близост до моето малко селце ...
Та, понеже с брат ми(kocitoto) ни доскуча малко в голямата и красива, но за съжаление тъй мръсна София, решихме да палнем колицата и да забегнем малко след околовръстното. В крайна сметка решихме, че ще ходим на село, любимото на брат ми място за relax...и мое естествено. Нямайки търпение решихме още в петък вечерта да тръгнем, макар и по тъмно, но както брат ми вика...''леко се стига далеко''. Пристигнахме късно на село...на другия ден - спане до късно и чак към 16.00 часа, приготвихме такъмите, взехме двуколките и хайде на разходка. Та покарахме някъде около 3-4 км и к'во да видим...моста през който трябва да минем, почти го няма...ще го разширявали...

- Искърчето си течеше все така бавно...
Както и да е, брат ми се пазари с пазачите да ни пуснат да минем, с уговорката, като се върнем моста още да го има :laught: .

Така, след още около километър каране пристигнахме на уреченото място, а то ни чакаше все така мирно, тихо и необятно...

Последва оглеждане на водоема и търсене на прилични за риболов места. Брат ми веднага си набеляза работното място, а аз най-нахално се присламчих на метър от него...ха-ха , той разбира се не пропусна да го отбележи ;д
Последва приготвяне на такъмите...Бяхме решили, че този ден ще го отдадем само на спининг

Започна едно обикаляне на водоема...нагоре, надолу из шубраците.

Брат ми даже си намери 6 лв. на цяло и за малко не си счупи въдицата...подхлъзна се на един висок бряг и падна до водата, аз за съжаление не успях да го видя, но за сметка на това го чух...хахахахахах
За съжаление колкото и да обикаляхме водоема, риба не намирахме. Сменяхме блесни, воблери, различни силиконови примамки, но всеки път едно и също...нищо! Аз нямам много опит на гьола, но брат ми го е посещавал доста пъти и не можеше да повярва на това, което се случва. След малко мина един местен човек, който пасеше козичките си и ни разказа нещо, което много ни разочарова, а именно, че в началото на лятото, когато пак бил излязъл на паша, видял двама мъже с лодка...биели рибата с ток :/ Е как да им не....няма значение.
А, колко спомени имаме от това гьолче... и все хубави:
-тази за съжаление не можахме да я съхраним жива...много лошо беше глътнала : (
-Тук приятелката на брат ми връща едно бебе щукле веднага след като лапна воблер, който така и не разбрахме как е успяла да го побере в устата си :laught:

- тази я хвана приятел на брат ми преди 1-2 години, но брат ми веднага да направи снимка с рибата :laught: ...Дано пак се възстанови популацията на щука на този водоем...там сме се запали по риболова и Коцето, а след това и аз...
Решихме, че няма смисъл да седим повече и хайде обратно. Но когато стигнахме до моста, който споменахме по-горе, Коцето предложи да отидем до един стар рибарник наблизо,тъй като там беше един негов приятел и щяхме да съчетаем разходката с една приятна приятелска среща......а пък и всички в местността знаем, че водоемът дава много риба, макар и малка по размери . Речено - сторено !
Беше пълно с хора...Всеки си води там дечицата, за да се порадват, защото както намекнах, там много рядко се случва някой да се върне капо...Набелязахме място...
Последва бързо преправяне на спининговите въдици на плувки и започна предаването ''Гол след гол''. За няколко часа без да си даваме много зор, с не големи приготовления, но за сметка на това с много мерак.
Равносметката в края на риболова, който продължи няколко часа, беше: трима човека - хванахме около 4-5 кила риба(огромни 10--15 сантиметрови таранки :laught: ) Все пак беше доста забавно и нямаше миг в който плувката ти да не играе.
Всичката риба, след това беше пусната в р.Искър, която е на 50 метра от това блато. Да се надяваме, че догодина ще хващаме прилични таранки !
Започна да се свечерява и дойде време да хващаме пътя:

Надявам се успях да Ви поразтоваря малко от напрегнатото ежедневие.

Поздрави на всички !
Така, в това малко репортажче ще покажа една перфектно изкарана събота в близост до моето малко селце ...
Та, понеже с брат ми(kocitoto) ни доскуча малко в голямата и красива, но за съжаление тъй мръсна София, решихме да палнем колицата и да забегнем малко след околовръстното. В крайна сметка решихме, че ще ходим на село, любимото на брат ми място за relax...и мое естествено. Нямайки търпение решихме още в петък вечерта да тръгнем, макар и по тъмно, но както брат ми вика...''леко се стига далеко''. Пристигнахме късно на село...на другия ден - спане до късно и чак към 16.00 часа, приготвихме такъмите, взехме двуколките и хайде на разходка. Та покарахме някъде около 3-4 км и к'во да видим...моста през който трябва да минем, почти го няма...ще го разширявали...

Както и да е, брат ми се пазари с пазачите да ни пуснат да минем, с уговорката, като се върнем моста още да го има :laught: .

Така, след още около километър каране пристигнахме на уреченото място, а то ни чакаше все така мирно, тихо и необятно...

Последва оглеждане на водоема и търсене на прилични за риболов места. Брат ми веднага си набеляза работното място, а аз най-нахално се присламчих на метър от него...ха-ха , той разбира се не пропусна да го отбележи ;д
Последва приготвяне на такъмите...Бяхме решили, че този ден ще го отдадем само на спининг

Започна едно обикаляне на водоема...нагоре, надолу из шубраците.

Брат ми даже си намери 6 лв. на цяло и за малко не си счупи въдицата...подхлъзна се на един висок бряг и падна до водата, аз за съжаление не успях да го видя, но за сметка на това го чух...хахахахахах
За съжаление колкото и да обикаляхме водоема, риба не намирахме. Сменяхме блесни, воблери, различни силиконови примамки, но всеки път едно и също...нищо! Аз нямам много опит на гьола, но брат ми го е посещавал доста пъти и не можеше да повярва на това, което се случва. След малко мина един местен човек, който пасеше козичките си и ни разказа нещо, което много ни разочарова, а именно, че в началото на лятото, когато пак бил излязъл на паша, видял двама мъже с лодка...биели рибата с ток :/ Е как да им не....няма значение.
А, колко спомени имаме от това гьолче... и все хубави:

Решихме, че няма смисъл да седим повече и хайде обратно. Но когато стигнахме до моста, който споменахме по-горе, Коцето предложи да отидем до един стар рибарник наблизо,тъй като там беше един негов приятел и щяхме да съчетаем разходката с една приятна приятелска среща......а пък и всички в местността знаем, че водоемът дава много риба, макар и малка по размери . Речено - сторено !
Беше пълно с хора...Всеки си води там дечицата, за да се порадват, защото както намекнах, там много рядко се случва някой да се върне капо...Набелязахме място...

Последва бързо преправяне на спининговите въдици на плувки и започна предаването ''Гол след гол''. За няколко часа без да си даваме много зор, с не големи приготовления, но за сметка на това с много мерак.
Равносметката в края на риболова, който продължи няколко часа, беше: трима човека - хванахме около 4-5 кила риба(огромни 10--15 сантиметрови таранки :laught: ) Все пак беше доста забавно и нямаше миг в който плувката ти да не играе.

Започна да се свечерява и дойде време да хващаме пътя:

Надявам се успях да Ви поразтоваря малко от напрегнатото ежедневие.

Поздрави на всички !
Последно промяна от metodiew на Нед Окт 07, 2012 2:42 pm, променено общо 1 път.
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
-
- научил се да хвърля
Re: Една съботна идилия :)
Добро разтоварване. 

- kocitoto
- ще става разбирач
Наистина беше перфектната почивка. Дано успеем да повторим скоро 

Ловят си двама риба. Единият разправя: -Знаеш ли какво сънувах...Седя си на брега с Анджелина Джоли, а наоколо никой! -И? -И хващам един 5 килограмов шаран....-А тя? -А на нея не й кълвеше, копеле!
- lif3house
- разбира нещата
Хубав репортаж, чакаме и ...втория
браво !!
А селото дали не е ......... 

Последно промяна от gergi762 на Нед Окт 07, 2012 6:15 pm, променено общо 1 път.
Остави само стъпки
- muerter
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Перфектно ,тези места са ми любими в редките случай когато сьм по село
Естествено ако не се бьркам за мястото.

Естествено ако не се бьркам за мястото.
На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!
Много приятен репортаж.
- antivik
- кандидат преподавател
Хубав разказ с още по-хубави места, но и отново някаква си недомислена изгъзица - като го гледам този мост колко работа е хвърлена по него и колко може да си седи и да си върши делото, на кой ли тъпанар му е щукнало да го руши
??? То да се разруши нещо винаги е по лесно от строенето па и на напоследък маи си превръща в навик
.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Браво момчета,гадно за гьолчето,тия токаджий 

-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Баси майката, няма място в Бг където сганта да не е пускала мрежи или била с ток. Такъв народ ли сме бе мама му стара
Рибата винаги е на другия бряг
Много приятен репортаж.Браво момчета 

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!