Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Въпроси и тунинг на Ръоби Екусима (Ryobi Ecusima)
Модератор: sapuna
-
- ще става разбирач
Въпроси и тунинг на Ръоби Екусима (Ryobi Ecusima)
Здравейте! Това ми е първата тема, защото досега откривам всичко, което ме е интересувало. Имам два конкретни въпроса: 1. Има ли Екусима-та заключване на бигела като Ексията и Заубера? (не съм развъртал Екусима) 2. Може ли да се подмени втулката от другия край на дръжката (на оста с короната и паразитно колелце) с двойно капсулован лагер (номенклатурен)? Благодаря ви предварително!
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Re: Въпроси и тунинг на Ръоби Екусима (Ryobi Ecusima)
Колега,какво точно е това "заключване на бигела"?toshiro написа:.....Има ли Екусима-та заключване на бигела като Ексията и Заубера?.....

Ще помоля, ако някой колега знае размера на лагера с размер като на втулката, да го напише
Това като допълнение към втори въпрос.
- Vid
- кандидат преподавател
И аз бих те попитал същото? Питам, защото имам и другите две цитирани по горе и..... да не съм изтървал няКва екстраВуйчо-Ваньо написа:Колега,какво точно е това "заключване на бигела"?toshiro написа:.....Има ли Екусима-та заключване на бигела като Ексията и Заубера?.....

Инак Екусимата си е една много читава макара за 70 лв.. Въртя я втора година и няма проблем без "тунинговане". Та за какво ти е нужно последното? Тук визирам износването на части, които няма как да бъдат "тунинговани" като пружината затваряща бигела и свръзката на въртене при отваряне на бигела. Същите се износват може би защото такова е качеството на маТриала. Та.., колкото и да се тунингова няма как да стане някоя класна Дайва

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- sme6ko83
- вече хвърля и на тежко
Определено въртенето става доста по-мазно като се замени втулката.Размера е 7x11x3mm.stas написа:Ще помоля, ако някой колега знае размера на лагера с размер като на втулката, да го напише
Благодаря за размера, колега. Разглабях я моята над 10 пъти миналата година и затова искам направо да сменя лагерчето, без да меря. И още нещо... Ще помоля Vid и вас колега sme6ko83 да вземете по една лупа от някъде и да погледнете ролката на бигела как е, освен ако не виждате с просто око, щото май само моята се наряза.
Заключване на скобата на бигела използваха D.A.M. преди време на някои модели. След отваряне на скобата се натиска едно копченце отстрани на бигела, фиксира я и при замятане предпазва от самозатваряне. Не знам колегата toshiro какво точно има наум, но мога да го успокоя, че при тези Ryobi- та фиксирането на скобата е много надеждно.
Заключване на скобата на бигела използваха D.A.M. преди време на някои модели. След отваряне на скобата се натиска едно копченце отстрани на бигела, фиксира я и при замятане предпазва от самозатваряне. Не знам колегата toshiro какво точно има наум, но мога да го успокоя, че при тези Ryobi- та фиксирането на скобата е много надеждно.
-
- ще става разбирач
И аз имам Ексия. Под заключване имам предвид стопа на ротора (може би проблема е, че не използвам точните думи) - не знам как е реализиран, но елиминира неприятното му въртене по време на кастинг. Доста макари съм виждал с подобна "екстра". Благодаря за размера на лагерчето на колегата sme6ko83!
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Аз пак не разбрах точно за какво става въпрос.
toshiro написа:.....Има ли Екусима-та заключване на бигела като Ексията и Заубера?.....
Чак ми стана любопитно.Ако двамата колеги говорят за едно и също нещо,някой нещо бърка.Специално разгледах Заубер-а.Няма такова заключване,за каквото говори колегата stas.stas написа:.....Заключване на скобата на бигела използваха D.A.M. преди време на някои модели. След отваряне на скобата се натиска едно копченце отстрани на бигела, фиксира я и при замятане предпазва от самозатваряне......

Не бе, Вуйчо-Ваньо. Само споменах къде съм виждал заключване в "буквалния" смисъл. Естествено, че при Ryobi- тата няма такова нещо. Навярно колегата пита за еднопосочния иглен лагер, елиминиращ обратния ход. Да, има такъв. А, я и вас да попитам-как е ролката на бигела?
- sme6ko83
- вече хвърля и на тежко
Аз имам една Екусима 4000 и продадох една 2000,и двете ползвани доста време с брейд и проблем с ролката(нарязване) не съм имал!И при двете се изтърка покритието на ролката точно в улея,но само толкова!
- Vid
- кандидат преподавател
Точно, и при мен е така, като моята я ползвам само и единствено с брейд.sme6ko83 написа: ползвани доста време с брейд и проблем с ролката(нарязване) не съм имал!И при двете се изтърка покритието на ролката точно в улея,но само толкова!
Сенека
Сенека
-
- ще става разбирач
Не, неstas написа:Навярно колегата пита за еднопосочния иглен лагер, елиминиращ обратния ход.

Колеги, нарязването го виждам само с качествена лупа, иначе не се забелязва. Не е някакъв дълбок улей засега, но го има.
- Vid
- кандидат преподавател
Мисля никъде, ще ти се наложи да се разходиш до Пловдив ако искаш да я пипнеш и врътнешtoshiro написа:Не, неstas написа:Навярно колегата пита за еднопосочния иглен лагер, елиминиращ обратния ход.както и да е. Вид, къде в Хасково мога да врътна Екусима?

Ама не ти и трябва, макарата си е читава за парите си и ще те изкара поне 2-3 сезона па даже и да я ползваш само с брейд... и така.
Е, на Заубера нищо от покритието не е паднало.. но тук става въпрос за евтина и читава макара.
Ако имаш да дадеш повечко парички - заубер и нямаш грижи никакви

Сенека
Сенека
Мога ли да попитам за кои модел говорите ??
Аз имам 1000 и сашто искам да направя въпросния тунинг
Поздрви и много риби !!!!!
Аз имам 1000 и сашто искам да направя въпросния тунинг

Поздрви и много риби !!!!!