Въпроси и тунинг на Ръоби Екусима (Ryobi Ecusima)

Модератор: sapuna

toshiro
ще става разбирач
ще става разбирач

Въпроси и тунинг на Ръоби Екусима (Ryobi Ecusima)

Мнение от toshiro »

Здравейте! Това ми е първата тема, защото досега откривам всичко, което ме е интересувало. Имам два конкретни въпроса: 1. Има ли Екусима-та заключване на бигела като Ексията и Заубера? (не съм развъртал Екусима) 2. Може ли да се подмени втулката от другия край на дръжката (на оста с короната и паразитно колелце) с двойно капсулован лагер (номенклатурен)? Благодаря ви предварително!
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Re: Въпроси и тунинг на Ръоби Екусима (Ryobi Ecusima)

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

toshiro написа:.....Има ли Екусима-та заключване на бигела като Ексията и Заубера?.....
Колега,какво точно е това "заключване на бигела"?
Изображение
Изображение
stas
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от stas »

Ще помоля, ако някой колега знае размера на лагера с размер като на втулката, да го напише
Това като допълнение към втори въпрос.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Вуйчо-Ваньо написа:
toshiro написа:.....Има ли Екусима-та заключване на бигела като Ексията и Заубера?.....
Колега,какво точно е това "заключване на бигела"?
И аз бих те попитал същото? Питам, защото имам и другите две цитирани по горе и..... да не съм изтървал няКва екстра :lol:
Инак Екусимата си е една много читава макара за 70 лв.. Въртя я втора година и няма проблем без "тунинговане". Та за какво ти е нужно последното? Тук визирам износването на части, които няма как да бъдат "тунинговани" като пружината затваряща бигела и свръзката на въртене при отваряне на бигела. Същите се износват може би защото такова е качеството на маТриала. Та.., колкото и да се тунингова няма как да стане някоя класна Дайва :D Така, че върти си и ич да не ти пука.....
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
sme6ko83
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sme6ko83 »

stas написа:Ще помоля, ако някой колега знае размера на лагера с размер като на втулката, да го напише
Това като допълнение към втори въпрос.
Определено въртенето става доста по-мазно като се замени втулката.Размера е 7x11x3mm.
stas
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от stas »

Благодаря за размера, колега. Разглабях я моята над 10 пъти миналата година и затова искам направо да сменя лагерчето, без да меря. И още нещо... Ще помоля Vid и вас колега sme6ko83 да вземете по една лупа от някъде и да погледнете ролката на бигела как е, освен ако не виждате с просто око, щото май само моята се наряза.
Заключване на скобата на бигела използваха D.A.M. преди време на някои модели. След отваряне на скобата се натиска едно копченце отстрани на бигела, фиксира я и при замятане предпазва от самозатваряне. Не знам колегата toshiro какво точно има наум, но мога да го успокоя, че при тези Ryobi- та фиксирането на скобата е много надеждно.
toshiro
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshiro »

И аз имам Ексия. Под заключване имам предвид стопа на ротора (може би проблема е, че не използвам точните думи) - не знам как е реализиран, но елиминира неприятното му въртене по време на кастинг. Доста макари съм виждал с подобна "екстра". Благодаря за размера на лагерчето на колегата sme6ko83!
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Аз пак не разбрах точно за какво става въпрос.
stas написа:.....Заключване на скобата на бигела използваха D.A.M. преди време на някои модели. След отваряне на скобата се натиска едно копченце отстрани на бигела, фиксира я и при замятане предпазва от самозатваряне......
Чак ми стана любопитно.Ако двамата колеги говорят за едно и също нещо,някой нещо бърка.Специално разгледах Заубер-а.Няма такова заключване,за каквото говори колегата stas.
Изображение
Изображение
stas
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от stas »

Не бе, Вуйчо-Ваньо. Само споменах къде съм виждал заключване в "буквалния" смисъл. Естествено, че при Ryobi- тата няма такова нещо. Навярно колегата пита за еднопосочния иглен лагер, елиминиращ обратния ход. Да, има такъв. А, я и вас да попитам-как е ролката на бигела?
Аватар
sme6ko83
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sme6ko83 »

Аз имам една Екусима 4000 и продадох една 2000,и двете ползвани доста време с брейд и проблем с ролката(нарязване) не съм имал!И при двете се изтърка покритието на ролката точно в улея,но само толкова!
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

sme6ko83 написа: ползвани доста време с брейд и проблем с ролката(нарязване) не съм имал!И при двете се изтърка покритието на ролката точно в улея,но само толкова!
Точно, и при мен е така, като моята я ползвам само и единствено с брейд.
Сенека
toshiro
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshiro »

stas написа:Навярно колегата пита за еднопосочния иглен лагер, елиминиращ обратния ход.
Не, не :) както и да е. Вид, къде в Хасково мога да врътна Екусима?
stas
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от stas »

Колеги, нарязването го виждам само с качествена лупа, иначе не се забелязва. Не е някакъв дълбок улей засега, но го има.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

toshiro написа:
stas написа:Навярно колегата пита за еднопосочния иглен лагер, елиминиращ обратния ход.
Не, не :) както и да е. Вид, къде в Хасково мога да врътна Екусима?
Мисля никъде, ще ти се наложи да се разходиш до Пловдив ако искаш да я пипнеш и врътнеш :lol:
Ама не ти и трябва, макарата си е читава за парите си и ще те изкара поне 2-3 сезона па даже и да я ползваш само с брейд... и така.

Е, на Заубера нищо от покритието не е паднало.. но тук става въпрос за евтина и читава макара.
Ако имаш да дадеш повечко парички - заубер и нямаш грижи никакви :lol: :lol: :lol:
Сенека
michii
новобранец
новобранец

Мнение от michii »

Мога ли да попитам за кои модел говорите ??
Аз имам 1000 и сашто искам да направя въпросния тунинг :)
Поздрви и много риби !!!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”