Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум

СКОРПИД
Модератор: sapuna
- Краси 7650
- вече хвърля и на тежко
СКОРПИД
в Русия е деликатес - как се приготвя , наколко пъти съм опитвал -но все не успявам да го докарам на вкус - сухо като корабийка е филето
Красимир от Балчик
-
- вече хвърля и на тежко
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:

Преди две три години един съсед беше в болница заради тази риба.Били са на скалите след шофьорският плаж на Дюни, с лодка на 50 метра на вътре изкарали са доста от тези рибки ,но при откачането на една от тях се убожда и получава алергична реакция.Докато стигне до болницата ръката му се надува и всички вени изпъкват.Незнам какво са му правили в Болницата,но след два дена се беше прибрал с ужасен оток по цялата ръка до рамото.След месец нямаше никакви белези че е станало нещо такова,но вече откача тези риби с клещи
- Краси 7650
- вече хвърля и на тежко
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Незнам какво се бие,но нямам и желание да разбирам.Аз дори лапините и кучешките попчета ги откачам доста предпазливо.
А миналата година разбрах защо Австралииците се страхуват толкова много от медузи.От плажа ме закараха директно в Спешното отделение и ми набухаха 5-6 инжекции само за да мога да дишам нормално.За това че ако човек има някаква алергия към секретите,които произвежда животното не е много хубаво да имаш пряк контакт.
А миналата година разбрах защо Австралииците се страхуват толкова много от медузи.От плажа ме закараха директно в Спешното отделение и ми набухаха 5-6 инжекции само за да мога да дишам нормално.За това че ако човек има някаква алергия към секретите,които произвежда животното не е много хубаво да имаш пряк контакт.
- Краси 7650
- вече хвърля и на тежко
Най-опасната риба в Черно море е морския дракон . Скорпида може и да е по-отвратителен на външен вид , но е далеч по безопасен при убождането ! Дракона много често се лови на чепаре за сафрид привечер , и когато в сумрака се бърза с откачването на сребристите рибки от куките може да стане беля ! Първоначално има усещане за много силна болка и прилошаване , после дишането се затруднява , парализа на засегнатия крайник и т.н. ! Абе с други думи зарежете улова и въдиците и отивайте при лекар веднага ! Сега то , ако човек има алергия към нещо , примерно и оса да те жилне може да стане страшно , ама това не значи да не се ходи за риба , а просто да се внимава ,и да си носиш илачите ,и да гледаш какво има на другия край на линията 

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:

За първи път виждам такава риба.Никога не съм я хващал!А вижте какво е написал колегата
http://thedigitalrebel.blogspot.com/200 ... chive.html
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
- barutchiata ©
- Администратор