Млада гвардия

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
daniel defoe
разбира нещата
разбира нещата

Млада гвардия

Мнение от daniel defoe »

Здравейте приятели и любители на късата пръчка,
След тридневно ходене по мъките (по доктори - невролози) из една „японска“ болница в столицата, се разбра че имам прищипан седалищен нерв. Този факт рефлектира върху способността ми да седя, шофирам, работя и най-важното от всичко - да спинингувам.
С идването на уикенда и пиенето на различни болкоуспокояващи успях да се изправя на крака, а след едно падане по гръб, успях сам самичък да си отщипя нерва и се почувствах отчасти способен да пориболовствам и с помощта на детенце приготвихме такъмите и отпрашихме колкото се може по-надалече от София, а именно, към река Марица.
Пристигнахме в събота около 12 часа на едно мое любимо местенце и с радост установих, че все още е свободно. Времето беше превъзходно, реката , изненадващо, доста пълноводна и бистра. При тръгването взехме само моята въдица с уговорката, че аз само ще гледам и давам напътствия, когато се наложи.

Изображение

И така, застанахме над едно дебело бързейче и почнахме да замятаме най-ралични по големина, цвят и произход воблерчета с надеждата да удари нещо кефалообразно. Опитите ни продължиха близо 3 часа без да повтаряме примамка, а дори нямахме регистрирано подгонване, камоли удар. Междувременно опитахме и няколко други местенца надолу и нагоре по реката – засякохме няколко плувкари, които къпеха в жегата бели червейчуги и бръмбарляги, но също без успех.

Изображение

Изображение

Детенце помръкна и взе дава зор да си ходим, аз също почти бях загубил интерес от безрезултатните замятания. Предложих да се върнем на началната позиция и да хвърлим още няколко пъти, па дано имаме късмет. Детенце предложи да пробваме и на блесна, макар че аз съм любител предимно на воблерите, но реших да се всушам в думите на младежта и отваряйки кутията с блесните грабнах една малка пъстървова моска, спасявала ме многократно от капота.
Бяха ми се появили болежки в кръста и дадох Кроато на детето. Първите опити бяха безрезултатни, а аз, седейки превит от болка на няколко метра от детето, подвиквах приглушено различни наставления с цел подобряване на кастинга. При поредното замятане детето изведнъж изпищя, че нещо е ударило, погледнах към върха на пръчката, там, където очаквах да го видя, нямаше нищо, пръчката се бе превила на 90 градуса, а в средата на реката видях плискаща се вода и някаква почти изчезваща опашка. Успях да кажа само:
– „Навивай по-бавно !“
С интерес наблюдавах борбата и насърчавах малката спинингистка. Не след дълго, на около половин метър от брега, видях продълговат силует и веднага след това над повърхността се показа издължена глава с полуотворени челюсти.

Изображение

Изображение

Рибката беше успешно извлачена на брега и се почнаха едни подскоци насам и натам, че бая зор видях докато успях да я щракна с телефона. Успях да освободя примамката, забила се зад кривите и остри зъбчета и държейки телефона с едната си ръка, а щуклето с другата се опитах да увековеча отплуването на торпедото, но скоростта, с която рибата само с едно движение от място се стрелна навътре, не беше във възможностите на старата ми нокия.

Изображение

Изображение

Щуката беше малко над литър и половина и доста жилава и борбена. Оставихме я да порасне. Други удари и рибки не регистрирахме, но независимо от това следобедът беше запомнящ се!
ИзображениеИзображение ИзображениеИзображение
Изображение
mr.washinkton
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Млада гвардия

Мнение от mr.washinkton »

Браво, чудесен излет, а за младата гвардия няма нищо по полезно от такава разходка
Един от най-общите показатели, които открих е, че надеждата надживява очакванията.
Аватар
Христо Рангелов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Христо Рангелов »

Със сигурност малката ще помни този излет цял живот!!

Поздравления за улова и релийза :)
"The more you know, the less you carry"
David Kamenov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от David Kamenov »

Чудесен излет браво и на малката девойка :)
Риболова е хоби.Наслука :)
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Хехе чудесен завършек! Така е като се ходи на риба с младата бодра смяна- емоции винаги има :D Бързо оздравяване колега :smt023
Изображение
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

За прищипания нерв мога да ти помогна като ти дам телефона на един специалист ,,обади ми се на лични..Няма да съжаляваш..
Изображение
Най добрите са тук
m101
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от m101 »

Поздравления за приятния излет и адмирации за "хвани - пусни" - дано повече хора да следват примера Ви, че иначе положението е страшно!
Ivoriba
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Ivoriba »

Браво колега по добре младата гвардия да бъде със нас на такива хубави излети от колкото пред компютъра адмирации за излета!
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

Много се радвам, когато виждам, че децата ни се интересуват от хобитата ни :D !
Моята дъщеря, покрай мен, се научи да лови риба, да разбира от футбол, Формула 1 и сумо.
И това с познаване на видовете риби, детайлите на отделните спортове, отборите, играчите, тактиките и стратегиите на треньори и пр.
И тези интереси и останаха, надявам се за цял живот!
Та, децата,
Са си част от нас - татковците :D !
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

Добро попадение !
Върл Shimano фен!
Аватар
joroNH
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от joroNH »

:smt023
Никога на колене пред когото и да е.
jivko.uzunov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от jivko.uzunov »

Дано ходите и за напред, заедно за риба и да хващате по-големи рибоци.Моята дъщеря и тя идваше с мен за риба,но когато стана на 14-15г е хвана "музата" и повече не идва.Дано когато и отмине да почне да идва от време на време с мен. :lol: Хайде :drinkers:
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

С удоволствие изчетох този прекрасен репортаж! :smt006
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”